Skip to content
infoACCIONS
2012 / 47
Logo
 1. ECAS reclama la gestió del 0,7% de l’IRPF per a Catalunya
 2. Memòria 2011 d’ECAS
 3. El vincle entre teoria i pràctica en l’acció social
 4. Sessions de treball intern sobre internacionalització
 5. Marató per a la pobresa: data, inscripcions per a voluntaris i intranet
 6. Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social: adhereix-t’hi!
 7. Dia contra el racisme i la xenofòbia: data assenyalada, tasca quotidiana
 8. Més presència 2.0 i més interactivitat
 9. Casal l’Amic reparteix aliments
 10. Nova edició del tast d’oficis ‘Construeix-te’
 11. Nous cursos a La Formiga: mediació i cultura xinesa
 12. El Col·legi de Treball Social s’ofereix per revisar expedients de RMI denegats

ECAS reclama la gestió del 0,7% de l’IRPF per a Catalunya

Mitjançant una nota de premsa emesa després de la renuió celebrada aquest matí amb el deparatament de Benestar Social i Família, ECAS ha posat de manifest el seu suport al Govern en la reclamació de la gestió del 0,7% de l’IRPF que els ciutadans destinen a finalitats socials. El consens entre el tercer sector i la Generalitat en aquesta qüestió s’ha concretat en la trobada d’avui, convocada pel conseller Cleries després que el Secretari d’Estat de Serveis Socials, Juan Manuel Moreno, declarés que el Govern central no té intenció de modificar el sistema de subvencions actual, malgrat la sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a la Generalitat en la reclamació d’aquesta competència.


 

Memòria 2011 d’ECAS

Ja estan disponibles les dues versions de la Memòria 2011 d’ECAS: digital i en paper (en rebreu un exemplar a la vostra entitat i, en cas que en vulgueu algun altre, el podeu demanar a la seu de la federació). La publicació recull l’activitat d’ECAS al voltant dels tres eixos estratgègics: utilitat, representativitat i incidència política.


 

El vincle entre teoria i pràctica en l’acció social

Acció i reflexió es necessiten mútuament per donar respostes adequades i ser útils a la societat. Aquesta és la constatació bàsica en què coincideixen els professionals de l’àbmit acadèmic i els de diverses entitats socials que ahir es van reunir, a iniciativa d’ECAS, per debatre al voltant de l’articulació entre acció i recerca social. Aviat trobareu al nostre web la informació completa sobre la trobada, en què van sorgir propostes concretes de col·laboració i idees clau per a l’enfortiment del tercer sector social. 


Sessions de treball intern sobre internacionalització

La Vocalia d’Internacionalització d’ECAS organitza dos focus grups per compartir les propostes de la federació a l’entorn de la internacionalització i conèixer les necessitats de les entitats. Totes dues sessions tindran lloc l’11 d’abril a la seu social, la primera –de 10 a 11.30 hores  està destinada a les entitats que actualment no tenen cap activitat a nivell internacional i la segona –de 12 a 13.30 hores–, a les ja han iniciat processos d’internacionalització. Si hi voleu participar, poseu-vos en contacte amb la secretaria tècnica d’ECAS abans del 26 de març.  


Marató per a la pobresa: data, inscripcions per a voluntaris i intranet

La Marató per a la pobresa de TV3 serà el proper diumenge 27 de maig i anirà precedida d’un programa especial de 9 a 13 hores a Catalunya Ràdio. Les inscripcions per participar-hi com a voluntari estan obertes fins el 19 d’abril i a finals d’aquest mes es publicaran les bases per presentar projectes centrats en l’assistència, l’habitatge, la inserció sociolaboral i la infància. Us recordem que l’espai específic que hem habilitat a la intranet d’ECAS compta amb dos fòrums de debat on podeu fer aportacions sobre les activitats de difusió de la Marató i els continguts a plató.


Dones Directives i Professionals: adhereix-t’hi!

Ja s’ha constituït la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS).  Els únics requisits per formar-ne part són ser dona i estar treballant en l’àmbit social, ja sigui en una organització no lucrativa, a l’administració pública o en règim d’autònoma. L’adhesió es realitza a títol individual i per formalitzar-la només cal omplir aquest formulari en línia.


 

Dia contra el racisme i la xenofòbia

La coordinadora de la Comissió d’Immigració d’ECAS, Àgata Sol, rememora l’origen del Dia contra el racisme i la xenofòbia i reflexiona sobre la situació actual en un article publicat dimecres a Social.cat.


   

Més presència 2.0 i més interactivitat

Fem un pas endavant en la presència d’ECAS a la xarxa amb un compte a Twitter que hem estrenat aquesta setmana. Ens podeu seguir a través d’@ecasacciosocial. També augmentem les vies d’interacció amb la possibilitat de fer comentaris a les noticies d’actualitat del nostre web.


   

Casal l’Amic reparteix aliments bàsics

La Fundació Casal l’Amic reparteix aquest mes aliments bàsics a 21 famílies del seu Centre Obert. Aquesta acció assistencial respon a l’empitjorament de les condicions de vida de les persones ateses. Casal l’Amic destaca que suposa un canvi en la lògica que han seguit fins ara per donar-los suport, basada històricament en la prevenció i el treball social. Nota de premsa (pdf).


Nova edició del tast d’oficis ‘Construeix-te’

La Fundació Comtal inicia una nova edició de Construeix-te, un curs dirigit a joves d’entre 16 i 20 anys que inclou el tast d’oficis en fusteria, alfabetització informàtica, cuina, instal·lació elèctrica, inserció laboral i tècniques de recerca de feina, treball competencial i una pràctica laboral amb un servei a la comunitat. Per tal d’inscriure’s és necessari assistir a la sessió informativa que tindrà lloc el proper 28 de març a les 15.30 hores (Fonollar 11 Barcelona). Per a més informació: aprenitreballa@comtal.org | 93 319 98 55.


Nous cursos a La Formiga: mediació i cultura xinesa

L’Associació sociocultural La Formiga inicia el proper mes d’abril dues formacions de 40 hores sobre ‘Aproximació a la mediació en contextos interculturals’ (divendres de 17 a 21 hores i dissabtes de 10 a 14 hores) i ‘Iniciació al xinès: llengua i cultura’ (dilluns i dimecres de 18 a 20 hores). Les inscripcions ja estan obertes.


El Col·legi de Treball Social s’ofereix per revisar 700 expedients de RMI denegats

Els treballadors socials, a través del col·legi professional que els representa, s’han ofert a col·laborar voluntàriament amb el Síndic de Greuges en la revisió dels 700 expedients de renda mínima d’inserció (RMI) denegats que l’oficina encapçalada per Rafael Ribó està investigant. L’objectiu és que la resolució dels casos es faci efectiva amb la major diligència possible, per tal que les persones i famílies que hi tenen dret, rebin  l’ajut. L’oferiment pretén desencallar la situació de col·lapse que pateix el programa. +info


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.