Skip to content

Núm. 139 | 12.05.2016

Més de 1.500 persones han trobat feina
al 2015 amb el programa Làbora

El Programa Làbora ha rebut 8.103 derivacions des dels serveis socials de la ciutat durant el 2015, de les quals 6.865 han donat inici a un itinerari personalitzat i 1.537 han culminat amb un contracte laboral. La segona tinenta d’Alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz i representants de Creu Roja, ECAS i FEICAT, impulsores del projecte, han valorat positivament aquest 22% d’insercions, ja que es tracta de col·lectius que queden exclosos d’un mercat laboral agressiu i competitiu. Enguany s’ha reforçat el pressupost del programa, passant dels 1,8 milions d’euros del 2015 als 3,2 milions al 2016. + info

Primer recompte de persones sense llar a Badalona, 18 de maig

Càritas i la Fundació Acollida i Esperança se sumen, el proper dimecres 18 de maig, al ‘Recompte Badalona 2016’ per comptabilitzar les persones que dormen al ras, organitzat per diverses entitats i el consistori de la ciutat. Amb aquesta acció s’espera obtenir informació actualitzada sobre la quantitat i el perfil de les persones que pernocten al carrer, i sensibilitzar la població en general. Si voleu participar-hi, empleneu el formulari d’inscripció.

Presentació de l’Indicador d’Igualtat
de Gènere de Catalunya

Dimarts 17 de maig tindrà lloc l’acte de presentació de l’indicador d’igualtat de gènere de Catalunya al 2015, amb ponències i una taula rodona sobre l’augment del risc de pobresa femenina. La trobada vol aportar la perspectiva de gènere en el tractament de la pobresa i promoure la conscienciació sobre aquesta qüestió per part de les administracions públiques i agents polítics. L’Observatori Dona Empresa Economia i la Cambra de Comerç de Barcelona organitzen l’acte, que tindrà lloc de 9 a 13 hores al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan 108, Barcelona). Per inscriure’s cal registrar-se al web de la Cambra de Comerç i emplenar el formulari online.

14 de maig, dia d’Acció Mundial per a les persones refugiades

Aquest dissabte, 14 de maig, se celebra el Dia d’Acció Mundial per a les persones refugiades, pel qual s’han convocat concentracions a més de 30 ciutats europees. A Barcelona, la manifestació sortirà a les 12 h de Plaça Catalunya per arribar a la seu de la Comissió Europea (Passeig de Gràcia 90, Barcelona). La mobilització, organitzada per Proactiva Open Arms, Refugees Aid Barcelona i la plataforma Stop Mare Mortum, amb el moviment ciutadà Crit Pels Refugiats, reclamarà l’aplicació immediata de polítiques de garantia dels drets humans de les persones que migren a Europa.

Obert el termini per presentar comunicacions a les Jornades R+D+I TIC Salut i Social

La sisena edició de les jornades TIC Salut i Social 2016 tindrà lloc a Vic els propers 29 i 30 de setembre. El termini de presentació de comunicacions via formulari online sobre projectes de recerca, models de prototips i solucions innovadores implementades sobre ‘El repte de la salut i el benestar en la societat general’ és el 25 de juny. Tota la informació sobre la jornada està a www.jornadesrdi.cat. Per a més informació escriviu a info@JornadesRDI.cat.

ABD informa de l’augment de l’adulteració de drogues

El darrer informe del programa Energy Control, de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) alerta de la disminució de la puresa de les drogues més consumides en espais d’oci nocturn, com ara l’èxtasi en cristall, l’amfetamina, la cocaïna i la ketamina. A Catalunya, l’entitat ha emès 23 alertes durant el 2015, principalment per la detecció de noves substàncies. Informe del Servei d’Anàlisi de Substàncies de Catalunya Energy Control – ABD (PDF)

Oberta la preinscripció per a les formacions de El Llindar

La Fundació El Llindar ha obert el procés de preinscripció per a les formacions del proper curs 2016-2017. Es poden cursar estudis de Formació Professional Inicial de primer any (PFI), de segon any i la formació pròpia ‘Reconnecta’t’ per al retorn al sistema educatiu de joves que no hagin acabat l’ESO i estiguin inscrits a la Garantia Juvenil. Per inscriure’s o per a més informació, truqueu el 933773189 o escriviu a aulataller@elllindar.org.

FSYC atorga el Premi Constanza Alarcón a la Fundació Vicki Bernadet

La Fundació Salut i Comunitat (FSYC) atorga el Premi Constanza Alarcón a la Innovació Sanitària i Social al ‘Programa sobre Abusos Sexuals (PAD): un pas endavant en la salut de les persones amb discapacitat’, de prevenció d’abusos sexuals entre persones amb discapacitat psíquica de la Fundació Vicki Bernadet. L’acte de lliurament va tenir lloc dimecres 4 de maig a la Casa de la Convalescència, amb l’assistència d’un centenar de persones.

‘Desconnecta’t del capitalisme, instal·la’t les alternatives’, 14 de maig

La campanya Som Comerç Just i Banca ètica, antiga Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, se celebra aquest dissabte 14 de maig arreu de Catalunya amb motiu del Dia Internacional del Comerç Just, sota el lema ‘Desconnecta’t del capitalisme, instal·lat les alternatives’. Durant els actes, que se celebraran a més de 30 municipis de Catalunya, es presentaran alternatives en comerç just, banca ètica, proveïdors d’energia, telecomunicacions o programari. El manifest de la campanya es pot llegir aquí.

Inauguració del Centre de Noves Oportunitats deTarragona

Les Fundacions Intermèdia i Formació i Treball, han creat el Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, que serà inaugurat divendres 13 de maig a partir de les 11 hores (Francesc Macià 8 baixos, Tarragona), amb una jornada de portes obertes. A les 12.30 h la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies farà una visita al centre, que s’adreça a joves entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen, per tal d’ajudar-los amb orientació personalitzada en formació i ocupació, amb suport continuat i treball sobre competències transversals.

III Jornada de Mediació artística: ‘El circ per la inclusió social’

La tercera edició de les Jornades de Mediació Artística tindrà lloc dimecres 25 de maig, de 9.30 a 19 h a l’Arts Santa Mònica (Les Rambles 7, Barcelona). Es tracta d’un espai de reflexió sobre el potencial d’intervenció de la cultura en la transformació social i el desenvolupament comunitari. Hi haurà ponències sobre el concepte de mediació artística i l’avaluació de projectes de circ social, i es presentaran les experiències de l’Ateneu Popular 9Barris, Pallassos sense Fronteres i Valldaura Circ. Per assistir-hi, empleneu aquest formulari online.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció