Skip to content

Núm. 136 | 31.03.2016

ECAS es reuneix amb les conselleries de Justícia i de Treball, Afers Socials i Famílies

Els dies 18 i 21 de març, representants de la Junta Directiva d’ECAS van assistir a diferents reunions amb Carles Mundó, conseller de Justícia i Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies (a la fotografia). Alguns dels temes tractats van ser la participació del tercer sector en tot el cicle de polítiques d’execució penal, en l’àmbit judicial; i les polítiques d’inserció sociolaboral, la Renda Mínima d’Inserció, la normativa sobre menors immigrants no acompanyats i la valoració del darrer pla de suport a les famílies.

V Congrés del Tercer Sector: inscripció oberta amb descompte fins el 13 de maig

El V Congrés del Tercer Sector, que tindrà lloc del 14 al 17 de juny, ja ha obert el període d’inscripcions, amb descomptes fins el 13 de maig. Hi ha tarifes reduïdes per a membres d’entitats de la Taula del Tercer Sector, així com per a persones jubilades, estudiants o en situació d’atur. Les entitats interessades a obtenir un descompte de grup han de contactar la Taula via correu electrònic.

ECAS renova a la Junta Directiva del CAB

Domènec Domenech, de la Fundació Mercè Fontanilles, forma part de la nova Junta Directiva del Consell de les Associacions de Barcelona, elegida el 7 de març, en representació d’ECAS. La nova Junta Directiva del CAB està presidida per Montserrat Morera, de la Taula d’Entitats de Sarrià, i s’hi incorporen com a noves organitzacions la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya i la Federació d’Associacions de Cànnabis de Catalunya.

Setmana del voluntariat a Girona, del 4 al 9 d’abril

L’Ajuntament de Girona i la Federació Catalana de Voluntariat Social organitzen els actes de celebració de la Setmana del voluntariat a Girona, que tindrà lloc del 4 al 9 d’abril. El programa inclou tertúlies, conferències, tallers, una marxa de torxes, el lliurament dels premis del 7è concurs de relats de voluntariat social i la presentació de la ‘Guia de Responsabilitat Social’, elaborada per la FCVS.

‘Connecta’t al Blau’ per l’autisme

Amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, el proper 3 d’abril l’associació Aprenem organitza la festa solidària ‘Connecta’t al blau’ amb l’objectiu de sensibilitzar sobre l’autisme i reivindicar els drets de les persones amb TEA. Hi haurà jocs sensorials, jocs cooperatius, visita al planetari, al zoo i a museus i sortides en veler, entre d’altres. Per cada activitat hi ha una entrada-donatiu que es destinarà íntegrament a seguir fent possible la inclusió dels infants amb autisme.

Conferència sobre feminisme i transformació, 5 d’abril

L’Institut d’Humanitats de Barcelona i el CCCB organitzen la conferència ‘Una revolució sense model. Feminisme i transformació’, a càrrec de Fina Birulés, el proper 5 d’abril de 19 a 20.30h al CCCB (Montalegre 5, Barcelona). L’acte vol commemorar el 40è aniversari del naixement del feminisme a Catalunya i Birulés reflexionarà sobre la trajectòria feminista des dels 70 fins l’actualitat.

‘Somriu per la infància’, 9 d’abril

La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA) organitza dissabte 9 d’abril la 4a edició de la seva festa ‘Somriu per la infància’ a PortAventura World. Aquesta festa solidària és un esdeveniment lúdic i alhora de sensibilització sobre els drets de la infància i la igualtat d’oportunitats. L’entrada solidària, ja a la venda, és de 18 € i es destina al transport i el dinar d’infants i joves en situació de desemparament o risc d’exclusió social que participen aquell dia a la festa.

SER.GI i Utopia participen
al FSCAT de Girona

Les fundacions SER.GI i Utopia participen al proper Fòrum Social Català de Girona, que tindrà lloc dissabte 16 d’abril a la Biblioteca Carles Rahola de Girona d’11 a 18h. Aquest fòrum aplega un total de 36 entitats de les comarques gironines dedicades a diferents àmbits, com la cooperació internacional, l’ecologia, l’economia social, l’educació i la igualtat de gènere, entre altres. L’entrada és lliure i el programa complet (PDF) ja es pot consultar online.

Marianao amb ‘Empreses impulsores del canvi’

Dijous 7 d’abril de 9.30 a 11h tindrà lloc a la Biblioteca Jordi Rubio i Balaguer de Sant Boi de Llobregat l’esmorzar amb empreses ‘Empreses impulsores del canvi’, organitzat per la Fundació Marianao cojuntament amb la Fundació Bancària ‘la Caixa’ i Sant Boi Empresarial. S’hi presentarà el programa Incorpora i una ponència sobre responsabilitat social corporativa. Ja estan disponibles el programa (PDF) i el formulari d’inscripció.

Seminari ‘Reptes i futur dels mecanismes de protecció
dels drets de les dones’, 5 d’abril a Barcelona

El proper dimarts 5 d’abril tindrà lloc el seminari ‘Reptes i futur dels mecanismes de protecció dels drets de les dones’, organitzat per l’Associació per les Nacions Unides en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. El seminari es desenvoluparà de 18 a 20.10h, al Col·legi d’Enginyers (Bailen, 68. Barcelona). Cal confirmar l’assistència al telèfon 93 301 31 98 o a info@anue.org. Ja està disponible el programa complet (PDF).

Formació en hostaleria per a joves al Casal dels Infants

El Casal dels Infants organitza un curs per a joves d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur per formar-se en l’àmbit de l’hostaleria com a ajudants. Les inscripcions estan obertes presencialment al Casal dels Infants (Junta de Comerç 21, Barcelona), fins a l’11 d’abril. Per a més informació: lcaparros@casaldelsinfats.org.

Arrels Sant Ignasi convoca un concurs per Sant Jordi

Arrels Sant Ignasi organitza un concurs de Sant Jordi (bases) per a persones ateses pels seus programes. Hi ha dues categories: literària (relats, poemes, prosa, etc.) i plàstica (altres expressions artístiques). El termini de presentació dels treballs és el 15 d’abril a les 20h als diferents centres de l’entitat.

‘Carxofada popular’ de GATS, 10 d’abril

GATS organitza una ‘Carxofada popular’, amb un concurs de cuina de plats elaborats amb carxofa del Prat de Llobregat, diumenge 10 d’abril a partir de les 10.30h. Tindrà lloc en el marc de la Festa de la carxofa del Prat organitzada per l’ajuntament d’aquesta localitat del Baix Llobregat. Per participar-hi, cal inscriure’s aquest formulari (fins el 7 d’abril). Les bases del concurs també estan publicades.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 
Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció