Skip to content

Núm. 198 | 20.12.2018

actualitat ECAS

Missatge de Nadal de la Junta Directiva

La Junta Directiva d’ECAS s’ha adreçat a les entitats de la federació coincidint amb les festes nadalenques amb un missatge de balanç del seu primer any de mandat. L’esforç per assolir i donar continuïtat als reptes que es van definir com a prioritaris s’han materialitzat en el projecte de millora de la governança d’ECAS, l’elaboració del codi ètic i el seguiment de l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania. | Missatge complet

Parlem sobre coproducció de polítiques públiques i desigualtats

Teresa Crespo, vocal de pobresa d’ECAS, subratlla a l’article ‘La coproducció a les ciutats, un repte per al tercer sector’ la importància de l’apoderament de la societat civil per fer possible una col·laboració públicosocial basada en la participació i la corresponsabilitat. Així mateix, intervé al reportatge ‘La segona oportunitat’ de l’especial ‘Desigualtats’ que Betevé ha realitzat sobre les dotze fites de l’Estratègia d’inclusió i de reducció de les desigualtats de Barcelona 2017-2017, vinculada a l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

ECAS es reuneix amb la Diputació de Barcelona 

Xavi Loza, director de La Vinya d’Acció Social, i Jordi Gusi, gerent d’ECAS, s’han reunit aquesta setmana amb Jordi Plana i Francesca Alaminos, gerent i cap del servei de suport intern de la Diputació de Barcelona, respectivament, per tractar d’establir sinergies en l’àmbit de l’educació i els joves vulnerables. En relació a les bases de la darrera convocatòria de subvencions de l’àrea d’educació, en què es demanava un informe d’auditoria específic als projectes que superessin els 20.000 euros, s’ha plantejat la possibilitat de presentar un informe d’auditoria de l’entitat en lloc de l’específic de projecte i, en un futur, canviar les bases en aquest sentit.

‘Entre l’ocupació i el treball’, nou projecte de recerca d’ECAS

La comissió d’Inserció Sociolaboral ha iniciat la primera fase del projecte ‘Entre l’ocupació i el treball. Davant la manca d’ocupació, restituïm el valor social del treball’, que planteja la inserció laboral des de la perspectiva del dret a la inclusió en lloc de vincular-la necessàriament a l’ocupació remunerada. La recerca identificarà i farà una selecció d’entre deu i tretze experiències d’inserció que restitueixin el lloc de la persona com a ciutadà i, en una segona fase, recollirà en un informe els aprenentatges que es desprenen d’aquestes iniciatives dutes a terme per entitats socials.

Visita a El Repartidor, restaurant-escola d’El Llindar

L’equip tècnic d’ECAS hem celebrat aquest dimarts l’esmorzar de Nadal al restaurant-escola El Repartidor, fundat i gestionat per l’entitat membre de la federació El Llindar. Begoña Gasch, directora, i Borja Castellet, de l’àrea de projectes, ens van traslladar la filosofia i l’entusiasme amb que s’han posat en marxa les diferents escoles i tallers d’El Llindar per oferir noves oportunitats als adolescents i joves exclosos del sistema educatiu i social. Moltes gràcies!!

les ENTITATS informen

Campanya #unallarperfercamí 

Arrels Sant Ignasi ha posat en marxa la campanya #unallarperfercamí per recaptar 5.000 euros que els permetran seguir realitzant la tasca d’acollida i acompanyament per a la reinserció de persones sense llar o en situació d’addicció . El manteniment dels pisos d’inclusió té un cost de 75 euros diaris per persona que cobreixen les despeses de la llar, alimentació, higiene, seguiment educatiu, tallers, medicació, tractaments odontològics i sortides de lleure. | Aportacions via migranodearenagivingtuesdaytransferència al compte de l’entitat.

Campanya nadalenca de ‘Remenja’mmm’

El projecte ‘Remenja’mmm. Massa bo per llençar-ho’ de Nutrició sense fronteres, Rezero i la Fundació Banc de Recursos ha iniciat una campanya de captació de fons contra el malbaratament alimentari a través de la plataforma Ulele amb l’objectiu d’aconseguir 3.000 euros per sensibilitzar consumidors i restauradors sobre la importància de reduir la generació de residus alimentaris. L’empresa Veritas Supermercats farà una donació de 3.000 euros si s’aconsegueix l’objectiu. | Aportacions

‘Tornar a començar’, ajut per emprenedors

Acció Solidària contra l’Atur ha iniciat la campanya ‘Tornar a començar’ per nodrir el seu Fons de Solidaritat pel Treball Digne, que permet atorgar préstecs sense interessos a persones a l’atur o amb treballs precaris perquè puguin crear-se o consolidar un lloc de treball mitjançant l’emprenedoria (autònoms, petita empresa, cooperativa, etc.). L’entitat ja ha finançat més de 14.000 projectes, creat més de 16.000 llocs de treball i donat préstecs per valor de 17 milions d’euros.

Concert per Projecte Home, 4 de gener

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya oferirà el concert ‘Vida’ per recollir fons per a Projecte Home el 4 de gener a les 20h a L’Auditori (Lepant 150, Barcelona). Amb aquesta actuació  celebra el seu 25è aniversari amb la participació de les seves dues orquestres insígnia, els Alevins i la JONC, dirigides per Josep Pons i Manel Valdivieso.| Entrades | Fila 0

2ª edició del Seminari d’Economia Crítica

La Fundació Marianao organitza la segona edició del Seminari d’Economia Crítica, que es cursarà del 14 de gener al 15 d’abril de 2019. Les sessions es duran a terme els dilluns de manera quinzenal de 19 a 21h a l’Espai Mercè Rodoreda (Plaça Mercè Rodoreda 3-5, Sant Boi de Llobregat). Us hi podeu inscriure a través d’aquest formulari, per correu electrònic a escola@marianao.net, al telèfon 93 630 30 62 o presencialment a la seu de l’entitat (Plaça Joan García-Nieto s/n) fins el 10 de gener.

TERCER SECTOR al dia

Beca Dev Reporter 2019

Lafede.cat ha convocat la 4ª edició de la beca DevReporter per fomentar l’elaboració i publicació de reportatges periodístics de qualitat que aprofundeixin en les causes de les injustícies i les desigualtats aquí i arreu per contribuir a la construcció de justícia global. Compta amb 240.000 a repartir entre  projectes presentats per ONG i periodistes amb preacords de publicació. El termini de presentació de propostes finalitza el 14 de febrer. | Presentació (PDF)

Nou Debat Catalunya Social
sobre el sistema de pensions

L’Ateneu Barcelonès (Canuda 6) acollirà la presentació del dossier realitzat per la periodista Natàlia Vila ‘El sistema de pensions a Espanya. Les febleses d’un model que urgeix una solució duradora’ i el posterior debat, dimarts 29 de gener de 9.20 a 10.45h. | Inscripcions | D’altra banda, aquesta setmana Roger Civit, fins ara responsable d’incidència política de la Taula del Tercer Sector, ha estat nomenat nou director de l’entitat.

‘L’educació avança en clau 360’, 30 de gener

La jornada anual de l’aliança Educació 360 ‘L’educació avança en clau 360’ tindrà lloc el 30 de gener de 9 a 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre 5). S’hi analitzarà l’experiència d’aquest primer any de l’aliança, es compartiran les línies futures de treball, s’hi presentarà la crida Centres Educatius 360 i es coneixeran experiències internacionals. | Programa | Inscripció presencial | Inscripció streaming

Edcamp Associacionisme i Voluntariat, 2 de febrer

L’Edcamp Associacionisme i Voluntariat tindrà lloc el 2 de febrer de 9.30 a 13h a Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer 30, Barcelona). Es tracta d’un espai on persones associades, voluntàries i d’equips tècnics d’organitzacions del sector compartiran experiències a fi de millorar la formació que s’ofereix el sector. | Inscripcions | Vídeo Edcamp pas a pas!

‘Mirar, pensar…actuar!’, jornades al juliol

Les jornades d’educació mediàtica ‘Mirar, pensar…actuar!’ que organitza AulaMèdia a principis de juliol a Barcelona comptaran amb un espai en què el professorat podrà presentar experiències sobre l’anàlisi de mitjans, la producció audiovisual i les xarxes socials a l’aula. Les presentacions han de ser de 15 minuts i s’han de proposar mitjançant un resum de 30 línies en aquesta fitxa que cal enviar al correu info@aulamedia.org fins el 15 de gener.

Tens companys i companyes
a qui pot interessar aquest butlletí? Fes-lo córrer!

L’infoACCIONS és un butlletí quinzenal editat per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que s’adreça a totes les professionals del centenar d’entitats membres de la federació. Sou més de 12.000 treballadors i 10.000 voluntaris, i tu encara no reps l’infoACCIONS?

Subscriu-t’hi!

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) és la responsable del tractament de dades personals proporcionades sota el vostre consentiment i us informa que aquestes seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament europeu de protecció de Dades (UE 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016), amb la finalitat d’informar de les nostres activitats i conservades mentre hi hagi un interès mutu per mantenir aquest tractament. No es comunicaran dades a tercers, excepte per obligació legal. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les vostres dades, i els de limitació i oposició al seu tractament, adreçant-vos per escrit a ecas@acciosocial.org, o bé a Via Laietana 54, principal, 08003 de Barcelona.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2018 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció