Skip to content
info ACCIONS
2011 / 20

Logo
  1. Reunió de l’òrgan sobirà d’ECAS: 18 de febrer, Assemblea General Ordinària
  2. Presentació del 3Creix.cat i balanç d’innovACCIÓ
  3. Oferta laboral de dinamització i assessorament del programa Alia’t
  4. El seminari Comprendre les desigualtats socials repren les sessions
  5. El projecte Acull de Punt de Referència  a ‘Tot un món’, de TV3
  6. La Taula celebra la darrera Assemblea del 2010 i constitueix nou Consell Assessor
  7. Assemblea General de l’AEISC, amb renovació de la Junta Directiva, el 29 de març
  8. Els efectes de la nova legislació de caixes d’estalvis
  9. Plataforma de resistència civil a les retallades socials
  10. La Fundació Pere Tarrés inicia la formació en direcció general i de recursos humans
  11. El TERMCAT publica en línia el Diccionari de serveis socials

1. Assemblea General Ordinària d’ECAS, 18 de febrer

Totes les entitats membres d’ECAS esteu convocades a participar en la primera Assemblea General Ordinària del 2011, que tindrà lloc el proper divendres 18 de febrer. Properament rebreu la convocatòria de l’Assemblea amb l’ordre del dia detallat, que inclourà l’aprovació de la memòria i el tancament del 2010 i el pla operatiu i el pressupost del 2011.


2. Presentació del 3Creix.cat i balanç d’innovACCIÓ

El proper 31 de gener presentarem a la seu d’ECAS el programa 3Creix.cat, un gran projecte de capacitació del tercer sector iniciat el 2010 –amb la formació en innovació i el seminari Comprendre les desigualtats socials—, i que al llarg del 2011 durem a terme amb quatre entitats més del sector social. La jornada començarà a les 10h amb una última sessió d’innovACCIÓ, destinada a fer balanç de les anteriors (realitzades a Barcelona, Girona i Tarragona) i de la repercussió que poden tenir en les entitats sòcies. La concentració de les dues trobades en una sola jornada de treball (que finalitzarà a les 14h) respon a la voluntat d’ECAS de comptar amb el màxim de participants; és imprescindible que les persones que han assistit a la formació en innovació hi siguin presents, i preguem que tots els interessatns confirmeu la vostra assistència a ecas@acciosocial.org.


3. Oferta laboral de dinamització i assessorament del Programa Alia’t

En el marc del Programa Alia’t –dins el projecte 3Creix.cat– que ECAS  durà a terme per promoure la configuració d’aliances entre les entitats sòcies i del tercer sector social,, la federació ha creat un lloc de treball que caldrà cobrir aquest mes de gener. La persona que s’incorpori haurà de dinamitzar i assessorar els processos de col·laboració, incloent entre les seves tasques la difusió del programa, la identificació d’entitats i aliances possibles, i l’acompanyament de les aliances que es configurin. L’oferta preveu una jornada laboral a temps parcial durant el 2011 (durada total del projecte), i les persones interessades han de fer arribar el seu currículum vitae al gerent de la federació, Jordi Gusi,  amb còpia a icanellas@acciosocial.org, abans del 17 de gener.


4. Comprendre les desigualtats socials, sessions 2011

Entre gener i febrer tindran lloc les quatre darreres sessions del seminari Comprendre les desigualtats socials, organitzat per ECAS en el marc del projecte 3Creix.cat de capacitació del tercer sector. Des del mes d’octubre del 2010 s’han celebrat cinc sessions formatives, amb molt bona valoració per part dels participants, i aquest divendres es reprenen amb la intervenció del sociòleg Lluís Sàez sobre ‘La recerca social i el treball en xarxa 2.0’. El seminari finalitzarà el 25 de febrer, amb un parlament de cloenda per part de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo.


5. El projecte Acull de Punt de Referència  a ‘Tot un món’

El cap de setmana passat, el programa ‘Tot un món’ de TV3 va emetre dos documentals sobre el programa Acull de l’Associació Punt de Referència. Les peces mostren l’experiència d’acolliment de dos joves extutelats per part de dues famílies catalanes. Els capítols es poden veure en línia: Acull 1 i Acull 2.


6. Darrera Assemblea 2010 de la Taula i nou Consell Assessor

El passat 16 de desembre va tenir lloc la darrera Assemblea de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social del 2010, en què hi van participar 25 entitats sòcies, entre elles ECAS. A banda d’aprovar l’informe d’activitats del 2010 i el pla d’actuació i el pressupost pel 2011, es van presentar les novetats del III Congrés del Tercer Sector, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de març al Centre Internacional de Convencions de Barcelona. Per altra banda, aquesta setmana s’ha constituït el nou Consell Assessor de la Taula, format per 26 personalitats de reconegut prestigi en diverses disciplines. El nou òrgan es reunirà dues vegades l’any per reflexionar sobre les qüestions de fons del Tercer Sector Social.


7. Assemblea General de l’AEISC, amb renovació de la Junta, el 29 de març

El dimarts 29 de març tindrà lloc l’Assemblea General Ordinària de l’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC), convocada a les 12.00h a la seu de l’entitat (Via Laietana 54, 1r pis), amb una durada prevista de dues hores. Un dels punts més rellevants de l’ordre del dia és la renovació de la Junta Directiva, ja que és responsabilitat de l’Assemblea designar el nou òrgan de govern de l’AEISC. El Reglament de Règim Intern indica que els representants de la Junta Directiva seran escollits en llista única i que les candidatures es poden presentar fins el mateix moment de la votació, si bé també es poden lliurar amb antelació a la direcció de l’entitat. Us animem a participar-hi com a entitats membres d’ECAS i us preguem que confirmeu la vostra assistència a ecas@acciosocial.org, per tal de tramitar conjuntament la representació.


8. Els efectes de la nova legislació de caixes d’estalvis

De Caixes a Bancs: la fi del compromís amb la societat? és el nom de la jornada coorganitzada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector i altres organitzacions per analitzar la nova legislació espanyola de caixes d’estalvis i els seus efectes sobre el compromís amb l’obra social. L’acte, que tindrà lloc el proper 21 de gener de 9.00 a 14.00h a la Facultat d’Economia de la UB (Av. Diagonal 690), inclourà diversos debats i la lectura del manifest ‘En defensa de les Caixes d’Estalvi i de la seva funció d’impuls econòmic i social del territori i del país’. Cal formalitzar la inscripció prèvia.


9. Plataforma de resistència civil a les retallades socials

Dimecres 12 de gener, es va celebrar una trobada d’entitats, moviments socials i sindicats per estudiar la possibilitat de formar una xarxa estable de mobilització i resistència civil enfront de les retallades socials, que posen en risc els Estats del benestar europeus i les conquestes socials a escala internacional. La seu del Consell del Treball Econòmic i Social de Catalunya va acollir la convocatòria, a la qual van assistir una quarentena d’organitzacions. Els diferents grups de treball sorgits arran de la Vaga General del 29-S van exposar els seus avenços, que inclouen l’elaboració de dues Iniciatives Legislatives Populars: una per revertir certs efectes de la Reforma Laboral i una per modificar la llei hipotecària, de manera admetí la dació en pagament. La constitució formal de la xarxa  va quedar pendent, però es va acordar fixar una agenda comú de reivindicacions clau, formular missatges contundents i establir un calendari de mobilitzacions.


10. La Fundació ere Tarrés inicia la formació per a directius del tercer sector

Una de les cinc entitats que organitza les activitats del programa 3Creix.cat, juntament amb ECAS, és la Fundació Pere Tarrés, que a finals d’aquest mes de gener inicia les formacions per a la capacitació innovadora de directius i tècnics d’organitzacions del tercer sector amb dos cursos per a directors/es de recursos humans i directors/es generals, respectivament. La data límit d’inscripció finalitza el 20 de gener i tota la informació està disponible al web de la fundació.


11. Diccionari de serveis socials en línia

El Centre de Terminologia TERMCAT ha publicat en línia el Diccionari de serveis socials, elaborat conjuntament amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat durant la darrera legislatura, i que es va presentar al novembre del 2010. El diccionari recull gairebé nou-cents termes relatius als serveis socials, amb la seva definició i l’equivalent en castellà. L’obra, que vol ser una eina pràctica de referència per a les entitats i els professionals vinculats als serveis socials, inclou termes com ‘acció social’, ‘exclusió’, ‘desenvolupament comunitari’ o ‘habitatge tutelat’. El diccionari no és una obra tancada: el TERMCAT ofereix als seus usuaris la possibilitat de fer aportacions i comentaris a través de dixit.dasc@gencat.cat.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.