Skip to content

infoACCIONS

2011 / 21

Logo
  1. Jornada d’empresa inclusiva ECAS-InfoJobs, 8 d’abril a l’Hotel Arts
  2. Onze propostes d’acció social per al nou Govern
  3. Balanç d’innovACCIÓ i ajornament  de la presentació del 3Creix.cat
  4. ECAS no augmenta les quotes el 2011
  5. Places lliures al Servei d’Atenció d’Infants i Famílies de Quatre Vents
  6. Campanya i bloc per l’acompanyament de joves extutelats
  7. Jornada sobre escoles alternatives a Girona
  8. Oferta laboral de tècnic/a de primera atenció a Servei Solidari
  9. Proves lingüístiques als estrangers per ser taxistes
  10. III Congrés del Tercer Sector Social: Participem-hi!

  11. Assaig sobre intervenció i mediació en el maltractament d’infants
  12. Pobresa a Barcelona en el marc de l’Estratègia 2020
  13. La reconversió de les caixes amenaça la seva contribució social
  14. El 2n Congrés d’Associacions de Barcelona inicia els debats als districtes

1. Jornada ECAS –InfoJobs per potenciar l’empresa inclusiva, 8 d’abril a l’Hotel Arts

La sessió de treball entre entitats socials i empreses per fomentar la inserció laboral de les persones amb especial dificultat d’accés al mercat laboral tindrà lloc el dia 8 d’abril a l’Hotel Arts de Barcelona, que ha cedit un dels seus salons per a la celebració de la jornada. A través de la Comissió d’Inserció Sociolaboral, i juntament amb InfoJobs, ECAS organitza la trobada per tal de donar a conèixer i fer valer davant els directius de les empreses els recursos d’intermediació de les entitats, i el valor afegit que suposen respecte a d’altres vies de col·locació.


2. Onze propostes d’acció social per al nou Govern

En un article publicat dimecres al quadern de Catalunya del diari Público, Teresa Crespo, planteja onze ‘Propostes socials per al nou govern’ de la Generalitat en l’àmbit de les polítiques socials. La presidenta d’ECAS demana la transferència a la Generalitat del 50% de l’IRPF per incrementar la inversió social i màxima prioritat per a problemes com l’atur juvenil o el fracàs escolar. A més, aposta per potenciar els ajuts a les famílies i optimitzar els recursos de l’Administració amb una interlocució única i eficaç amb les entitats socials. L’article fa referència també a la lluita contra la pobresa i a la necessitat de no fallar de nou amb l’Estratègia 2020. En aquest sentit, l’EAPN ha fet públic un comunicat en què alerta que les polítiques europees s’estan centrant en el creixement econòmic i la reducció del dèficit públic, sense tenir en compte les conseqüències d’aquestes mesures en l’augment de la pobresa i l’exclusió social.


3. Balanç d’innovACCIÓ i presentació del 3Creix.cat

Tal i com us informàvem al darrer butlletí, el proper dilluns 31 de gener tindrà lloc l’última sessió d’innovACCIÓ, en la qual es farà balanç de les jornades del 2010 a Barcelona, Girona i Tarragona. La sessió es celebrarà a la seu d’ECAS de 10 a 12h i és imprescindible l’assistència de totes les persones que han participat en les sessions anteriors (es prega confirmació a ecas@acciosocial.org). La presentació del programa 3Creix.cat prevista per la segona part del matí s’integrarà, finalment, en l’Assemblea General Ordinària de socis que celebrarem el 18 de febrer. Properament en rebreu la convocatòria i els materials.


4. ECAS no augmenta les quotes el 2011

Degut a la delicada conjuntura econòmica actual i a les repercussions que està tenint la crisi en el sector social, ECAS ha pres la decisió de no augmentar les quotes d’afiliació de les entitats membres per aquest any. Tanmateix, us recordem que heu de fer arribar a ecas@acciosocial.org les dades sol·licitades en relació al nombre de treballadors i als ingressos de l’entitat del 2010 abans del proper dilluns 31 de gener.


5. Places lliures al Servei d’Atenció d’Infants i Famílies

La Fundació Quatre Vents disposa de places lliures al Servei d’Atenció d’Infants i Famílies en horari de tarda i nit. El servei, obert les 24 hores del dia de dilluns a dissabte, té l’objectiu de potenciar la inserció laboral, la conciliació de vida familiar i laboral, i la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants.


6. Campanya i bloc per l’acompanyament d’extutelats

El meu referent és el nom de la campanya que Punt de Referència ha posat en marxa per difondre experiències d’acompanyament i captar nous voluntaris que vulguin exercir el rol de referents amb joves que surten dels sistemes de protecció de menors un cop complerts els divuit anys. La iniciativa compta amb un bloc en què diversos joves extutelats i voluntaris de l’associació expliquen a través de vídeos què ha suposat per ells formar part d’aquest projecte. També hi ha un espai que convida a la participació de tothom per compartir experiències, i compta amb el suport de personatges populars, com Roser Capdevila, Tomàs Molina o el Mag Lari. +info


7. Jornada sobre escoles alternatives a Girona

Repensem l’escola: Reflexió a partir de les experiències de les escoles alternatives és el títol de la jornada que Fundació SER.GI organitza el dissabte 12 de febrer a Girona per reflexionar sobre l’escola convencional. El model és qüestionat des de molts sectors, tant pels resultats –amb alts índex de fracàs escolar- com pels seus processos educatius. El programa de la jornada inclou dues taules d’experiències sobre les etapes de 0 a 6 anys i de 6 a 12 anys, una conferència del coordinador de la Xarxa d’Educació Lliure, i una taula rodona sobre les possibilitats de canvi del model educatiu dins l’escola convencional. L’acte té un cost de 10 euros (inclou esmorzar, dinar i servei d’atenció als infants) i tindrà lloc de 9.30 a 17h a l’Escola Bressol l’Olivera (Àngel Serradell i Pérez, 8, Girona). Cal formalitzar la inscripció en línia. +info


8. Oferta laboral de primera atenció a Servei Solidari

La Fundació Privada Servei Solidari per la Inclusió Social ofereix una plaça de tècnic/a del programa d’acollida Primera atenció. L’oferta de feina inclou diferents tasques d’atenció personalitzada, informació i primeres entrevistes d’acollida als usuaris de l’entitat, manteniment i seguiment dels historials. És indispensable tenir experiència i referències dins del sector i es requereixen, entre d’altres, coneixements d’informàtica Office a nivell avançat, coneixement de l’entorn i de l’àmbit de les migracions i nivell C de català. Les persones interessades han de fer arribar el seu currículum vitae a serveisolidari@serveisolidari.org.


9. Proves lingüístiques als estrangers per ser taxistes

L’Institut Metropolità del Taxi ha signat un acord amb Probens, la Fundació Servei Solidari per la Inclusió Social –entitats membres d’ECAS- i l’Espai d’inclusió i formació Casc Antic (EICA) per tal que avaluïn els coneixements de català i castellà de les persones estrangeres que volen obtenir la credencial de taxista. Les dates d’examen previstes són el 25 de febrer i les setmanes del 4 al 8 d’abril, del 6 al 10 de juny, del 12 al 16 de setembre i del 7 a l’11 de novembre. Cada examen té un cost de 35 euros per convocatòria i la inscripció a la prova del proper 25 de febrer es realitzarà entre el 31 de gener i el 4 de febrer a la seu de Servei Solidari (Sant Antoni Abat, 61, Barcelona). + info


10. III Congrés del Tercer Sector Social: Participem-hi!

La Taula d’Entitats del Tercer Sector ha obert les inscripcions per al III Congrés del Tercer Sector Social, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de març al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Després de l’àmplia participació de les entitats sòcies d’ECAS als dos congressos anteriors (2007 i 2009), aquest any ens proposem aportar 120 persones, pertanyents a 55 entitats diferents. El cost de la inscripció per als professionals d’entitats membres de la Taula és de 48€ si es fa efectiva abans de l’1 de març; la podeu tramitar en línia, indicant en tot cas que hi assistiu també en nom d’ECAS. Un cop inscrits, us agrairem que  ens ho comuniqueu a ecas@acciosocial.org per tal de fer recompte de la nostra participació. El Congrés inclourà una Mostra d’entitats i proveïdors que comptarà amb un estand d’ECAS.


11. Intervenció en el maltractament a infants

El proper dilluns 14 de febrer tindrà lloc la presentació del llibre Els petits i els grans. Els maltractaments als infants: intervenció i mediació, escrit per Àngels Robert i editat per Impuls a l’Acció Social. L’acte se celebrarà a l’Ateneu Barcelonès (Canuda, 5) a les 19.30h i comparà amb les intervencions de l’autora, diplomada en treball social, Rosa Domènech en representació de l’editorial, i Josa Fernández, responsable del Departament de Treball Social de la UB.


12. Pobresa a Barcelona en el marc de l’Estratègia 2020

En base a quatre preguntes sobre la pobresa amb un enfocament específic a la ciutat de Barcelona, dimecres va tenir lloc la primera Taula de deliberació de l’Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva. ECAS hi va participar a través de la seva presidenta, Teresa Crespo, que des de la fila zero va aportar la seva visió al voltant de les qüestions plantejades: concepte de pobresa i característiques, objectius a Barcelona en el marc de l’Estratègia 2020, avaluació de les mesures adoptades fins al moment, i prospecció d’una possible evolució negativa de la pobresa a la ciutat. Els resultats de la sessió es plasmaran en un document i donaran peu a noves trobades al voltant de l’estratègia a seguir per assolir un creixement sostenible i integrador. +info


13. La reconversió de les caixes amenaça l’obra social

De caixes a bancs, la fi del compromís amb la societat? és la pregunta que donava títol a la trobada organitzada per una quinzena d’organitzacions –entre elles la Taula d’entitats del Tercer Sector Social- al voltant del risc que suposa per a l’obra social de les caixes la bancarització del sistema financer actual. Segons Maties Vives, exconseller de Caixa Catalunya, per capgirar el procés de privatització de les caixes caldria que el poder polític mogués fitxa. La jornada va comptar amb una taula de debat formada per representants de diferents àmbits de la societat civil –usuaris, entitats socials, territori, treballadors i dimensió nacional- i va incloure la lectura del Manifest En defensa de les Caixes d’Estalvi i de la seva funció d’impuls econòmic i social del territori i del país, promogut per les entitats organitzadores. +info


14. 2n Congrés d’Associacions: debats als districtes

El 2n Congrés d’Associacions de Barcelona inicia aquest mes de gener els debats als districtes, que giraran entorn de tres temes principals: el reconeixement associatiu, les vies de finançament i l’ús de l’espai públic i la gestió d’equipaments per part de les entitats. Les trobades tenen l’objectiu d’elaborar propostes de millora del sector, detectar les necessitats de cada territori i intercanviar experiències associatives. Estan oberts a les entitats i moviment socials de cadascun dels districtes i per participar-hi és necessari inscriure’s a través del web del Congrés. Les properes sessions de debat tindran lloc al districte d’Horta-Guinardó (29 de gener a les 10.00h al Centre Cívic Matas i Ramis), a Sant Andreu (31 de gener a les 19.00h a Trinijove) i a Les Corts (4 de febrer a les 19.00h al Centre Cívic Can Deu).


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.