Skip to content

 

 

info ACCIÓ SOCIAL

Logo
  1. NI UN PAS ENRERE!: Marcatge al Govern per mantenir la inversió social
  2. Entrevistes a Teresa Crespo a COM Ràdio i al diari ARA 

  3. Oferta de treball per a l’organització logística d’una trobada de professionals
  4. Les entitats del Raval reconeixen les empreses socialment responsables
  5. Exposició ‘Correspondències ciutadanes a Europa’, a Tarragona
  6. Formació en competències tècniques per a projectes europeus
  7. El Govern engega un nou grup de treball per lluitar contra la pobresa
  8. 30 d’abril, cloenda del 2n Congrés de les Associacions de Barcelona
  9. Negociació del II Conveni de Catalunya d’Acció Social

Marcatge al Govern per mantenir la inversió social

Els signants de la declaració NI UN PAS ENRERE! INVERTIM EN FUTUR, presentada en roda de premsa el passat 12 d’abril, s’han compromès a fer un seguiment acurat dels pressupostos de la Generalitat en matèria social per assegurar que la reducció de la despesa pública no debiliti els pilars més febles de l’Estat del benestar. ECAS és una de les organitzacions impulsores de la campanya a favor de la sostenibilitat del sistema de serveis socials, que està tenint una àmplia cobertura als mitjans de comunicació. La iniciativa compta amb dos espais virtuals de difusió: un compte Twitter amb el hashtag #niunpasenrere i una pàgina a Facebook.


 

Entrevistes a Teresa Crespo a COM Ràdio i ARA

Aquesta setmana, la veu de les de entitats d’acció social i dels col·lectius més vulnerables s’ha fet sentir a través de dues entrevistes a la presidenta d’ECAS. El programa matinal ‘El dia’ de COM Ràdio va conversar dimarts amb Teresa Crespo al voltant de les reaccions de la societat civil als anuncis de retallades per part del Govern, i el mateix dia es publicava una entrevista al diari ARA en què l’assessora en matèria social del Govern de la Generalitat demana més diàleg i consens en les mesures per fer front al dèficit públic. Ambdós mitjans es fan ressò de la declaració a favor del sistema de serveis socials a què ECAS ha donat suport, així com de la preocupació amb què viuen les entitats d’acció social l’actual incertesa en relació als pressupostos 2011 de la Generalitat.


Oferta de treball per a l’organització logística d’una trobada de professionals

ACISI, entitat membre d’ECAS, ens fa arribar una oferta per a organitzar la logística d’una trobada de 20 professionals del tercer sector que tindrà lloc a Barcelona el 26 de maig. La sessió, de cinc hores de durada, requereix que una empresa o un professional especialitzat en l’organització d’aquest tipus d’activitats es faci càrrec de la logística de la reunió. Per optar-hi cal enviar un pressupost al correu administracion@sevillaacoge.org abans del 30 d’abril amb la referència ‘PRESUPUESTO EUROEMPLEO’. Els serveis inclouen la localització i reserva d’espai, els mitjans audiovisuals (canó projector i portàtil), els materials fungibles (paperògraf, folis, bolígrafs i carpetes) i el càtering (esmorzar i aperitiu). La trobada es desenvoluparà en el marc del programa EUROEMPLEO de la Conselleria de Treball de la Junta de Andalucía, que inclou el projecte DIVERSIDAD, promogut per la Fundación Sevilla Acoge amb la col·laboració d’ACISI.


Les entitats reconeixen les empreses responsables

La Xarxa Laboral del Raval ha volgut reconèixer aquelles empreses que han adquirit un compromís en el desenvolupament del barri, oferint la seva col·laboració en la formació i la inserció laboral, amb la segona edició dels Premis a l’Excel·lència Empresarial, entregats el passat 13 d’abril al Museu Marítim de Barcelona. Durant l’acte va tenir lloc la presentació del projecte ‘Raval, territori socialment responsable’, que té per objectiu implicar tots els agents socials, econòmics i culturals del barri, l’Administració i la ciutadania en el desenvolupament social del Raval. La Xarxa Laboral del Raval està integrada per una vintena d’entitats de l’àmbit ocupacional, vuit de les quals són membres d’ECAS.


Exposició ‘Correspondències ciutadanes a Europa’

Des d’ahir es pot veure al Cafè del Teatre Metropol de Tarragona l’exposició ‘Correspondències ciutadanes a Europa’, que mostra els treballs realitzats per artistes i investigadors durant les estades als barris de Ponent de Tarragona, Blosne (Rennes, França) i Cluj-Napoca (Transilvènia, Romania). Les obres estan realitzades conjuntament amb els habitants dels barris i copsen diferents visions de les migracions des del punt de vista de les persones, deixant de banda –per un cop—les xifres. La Fundació Casal l’Amic és una de les entitats impulsores del projecte.


Formació en competències tècniques per a projectes europeus

L’Entitat de Serveis Espiral ha obert la convocatòria per al curs de competències tècniques per a projectes europeus que organitza en el marc del programa de capacitació del tercer sector 3Creix.cat. La formació consta d’un total de 110 hores –65 d’elles presencials i 45 a distància– i ofereix 30 places, que s’adjudicaran tenint en compte quatre factors: la pertinença del candidat a una federació del tercer sector social, la formació acadèmica, els coneixements d’anglès i l’experiència prèvia en projectes europeus. Els interessats han d’enviar la fitxa d’inscripció, el currículum vitae i una carta de recolzament de la federació on treballen a oficina3ss@espirals.org. +info


El Govern engega un nou grup de treball per lluitar contra la pobresa

Dilluns es va celebrar la primera sessió de treball d’una vintena de professionals d’entitats del tercer sector social a qui el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha demanat propostes concretes per combatre la pobresa. Teresa Crespo va encapçalar la delegació d’ECAS a la reunió, que també va comptar amb la participació d’Iniciatives Solidàries, Surt, Marianao, Casal dels Infants i Arrels, entre altres. D’entrada, els objectius són delimitar els àmbits fonamentals d’intervenció i elaborar una bateria d’actuacions en el marc de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, que s’hauran de concretar en un Pla d’Inclusió Social. En un termini de 15 dies, els assistents rebran la proposta del Departament per a la formació de diferents grups de treball, cadascun dels quals s’ocuparà d’un dels àmbits identificats com a prioritaris. Les actuacions que proposin els professionals hauran d’incloure l’assignació pressupostària i els indicadors per avaluar-les.


30 d’abril, cloenda del 2n Congrés del CAB

 

El proper dissabte 30 d’abril, el 2n Congrés d’Associacions de Barcelona celebrarà el seu acte de cloenda després de sis mesos de debats territorials, trobades, conferències i reunions. Durant l’acte, que tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) de 9.30 a 14.00h, es lliuraran als grups polítics les mesures de suport a l’associacionisme que s’han treballat en els eixos de reconeixement, finançament i espais, i equipaments. Les darreres edicions de la revista i del butlletí del Congrés inclouen articles de la presidenta i del gerent d’ECAS, respectivament. +info


Negociació del II Conveni de Catalunya d’Acció Social

 

L’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC), de la qual és membre ECAS, ha expressat la seva voluntat d’arribar a un acord amb els sindicats en relació a la negociació del II Conveni de Catalunya d’Acció Social, iniciada el 2010. En un comunicat de posicionament, l’AEISC exposa que “el procés de negociació fins a dia d’avui no ha estat un camí fàcil” i manifesta que “en cap cas s’ha trencat la mesa de negociació”. A més, afegeix que “cal seguir treballant per aconseguir l’eficàcia general del II Conveni” i “un marc regulador que contribueixi a l’enfortiment del sector de l’Acció Social al nostre país”.


Agència de Comunicació Social  

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

 

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.