Skip to content

 

infoACCIONS 

2011 / 33

 

Logo
 1. Assemblea General d’ECAS, avui divendres de 10 a 14h
 2. Tertúlia sobre habitatge social. a les 20h a COM Ràdio
 3. Col·laboració d’InfoJobs amb les entitats d’inserció sociolaboral
 4. Els reptes socials de Barcelona a El Periódico, amb aportacions d’ECAS
 5. Projecte de convivència al Raval al voltant de la prostitució
 6. Quadres i llibres a benefici de Fundació Èxit
 7. Festa d’estiu d’Els Tres Turons, 21 de juliol
 8. Inici de diàleg del Govern amb NI UN PAS ENRERE! i repercussió als mitjans de comunicació
 9. Conferència de l’EAPN a Brussel·les per una sortida inclusiva de la crisi
 10. Necessitats i tendències de la comunicació a les ONG
 11. Augment de la xenofòbia arran de la crisi, informe de SOS Racisme

Assemblea General d’ECAS, avui de 10 a 14h

Durant el matí d’avui, 15 de juliol, se celebra la segona Assemblea General Ordinària d’ECAS d’aquest any. La seu de la federació acull la sessió, que inclou la votació per renovar la Junta Directiva de cara als dos propers anys; l’actual presidenta, Teresa Crespo, encapçala l’única candidatura presentada. En el marc de la trobada es presentarà l’auditoria de comptes 2010, es ratificaran cinc noves entitats sòcies i es debatrà al voltant del posicionament d’ECAS en el context sociopolític actual. La setmana vinent rebreu el butlletí monogràfic sobre l’Assemblea.


Tertúlia sobre habitatge social, avui a COM Ràdio

Aquest vespre, a les 20 hores, el programa Tots x tots de COM Ràdio debatrà al voltant del dret a l’habitatge i la gestió de l’habitatge social en una tertúlia organitzada conjuntament amb l’Agència de Comunicació Social. Hi intervindran el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; el doctor en Dret Administratiu de la UB i membre del Consell d’Habitatge Social de Barcelona Juli Ponce; el director d’Arrels Fundació, Salvador Busquets; i Josep Garcies, arquitecte tècnic i responsable del projecte d’habitatge de Probens. En relació al tema de debat, la Facultat de Dret de la UB ha presentat recentment la publicació Morositat hipotecària. Guia pràctica: alternatives i processos, que es pot demanar gratuïtament a través de les adreces dretaldret@ub.edu i borsatreball.dret@ub.edu.


Col·laboració d’InfoJobs amb les entitats d’inserció sociolaboral d’ECAS

El portal de recerca de feina InfoJobs realitzarà a partir del mes de setembre una sèrie de formacions sobre les eines i l’optimització de la recerca de feina a través del seu web destinades als usuaris d’una desena d’entitats d’ECAS. Cadascun dels alumnes rebrà una subscripció premium als serveis del portal InfoJobs. El projecte s’emmarca en el programa de treball solidari i voluntariat corporatiu d’InfoJobs, que compta amb un Canal de treball solidari a través del qual les entitats sense ànim de lucre poden publicar gratuïtament les seves ofertes laborals i de voluntariat.


Els reptes socials de Barcelona a El Periódico
 

Amb motiu de la investidura dissabte passat de Xavier Trias com a nou alcalde de Barcelona, El Periódico de Catalunya ha publicat un reportatge sobre els principals reptes als quals haurà de fer front el Govern de la ciutat en el terreny de les polítiques socials. L’article compta amb declaracions de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, que assenyala l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva com el principal encert del Govern municipal de Jordi Hereu i qualifica de “bona tasca, amb limitacions” l’herència que entoma Trias en termes de polítiques socials a la ciutat.


Projecte de convivència al Raval al voltant de la prostitució

Diverses entitats del barri del Raval han posat en marxa el projecte ‘Mediació, espai públic i convivència’, que parteix de la detecció de cert malestar entre els col·lectius que conviuen a l’entorn d’on s’exerceix la prostitució: veïnat, comerç, treballadores sexuals, entitats i Administració. L’objectiu és afavorir la convivència i reduir l’impacte negatiu d’algunes de les dinàmiques que s’hi generen. El projecte s’ha impulsat en el marc del Pla de Barris del Raval Sud amb la participació de Fundació Surt, El Lloc de la Dona – Germanes Oblates, Fundació Tot Raval i Fundació Escó. L’equip tècnic del projecte, que es desenvoluparà fins el mes de desembre, està a disposició dels interessats per correu electrònic (p.mediacioiconvivencia@gmail.org) i telèfon mòbil 609 448 671.


Quadres i llibres a benefici de Fundació Èxit
 

La Fundació Èxit ha editat un vídeo que resumeix l’acte de commemoració del desè aniversari de l’entitat, celebrat el passat mes de juny al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Durant la celebració es va presentar el llibre Juntos somos futuro. Empresas y ONG unidas para un mundo mejor, així com una mostra artística de 20 obres realitzades per artistes urbans a partir de fotografies d’un jove que va passar per l’entitat i ha retratat la realitat dels nois i noies d’Èxit. El llibre, que té un cost de 15€, i alguns dels quadres de la mostra encara es poden adquirir en una compra solidària amb la fundació.


Festa d’estiu d’Els Tres Turons, 21 de juliol

La Fundació Els Tres Turons celebra el proper 21 de juliol una Festa d’Estiu que començarà a les 18 hores a l’Espai Jove Boca Nord (C/Agudells, 37-45) i que inclourà exposicions, mostra d’audio-visuals, venda de productes artesanals, pica-pica i ball amb el grup Teràpia de Groove. El Periódico de Catalunya ha publicat aquesta setmana un reportatge sobre la tasca d’inserció sociolaboral que l’entitat du a terme a l’entorn de la masia de Can Soler, a Barce-lona, amb persones que pateixen algun tipus de trastorn mental.


Inici de diàleg del Govern amb NI UN PAS ENRERE! i repercussió als mitjans

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la directora de l’ICASS, Carmela Fortuny, es van reunir la setmana passada amb la plataforma NI UN PAS ENRERE! INVERTIM EN FUTUR per acostar posicions i treballar conjuntament en les respostes a la creixent demanda de serveis socials i la necessitat d’invertir més en polítiques socials. El conseller Cleries va avançar als representants de NI UN PAS ENRERE! el compromís de mantenir les beques de menjador escolar i els ajuts per a infants a càrrec per a totes les famílies amb uns ingressos anuals inferiors a 12.000€, tal i com ha demanat la plataforma. El reportatge ‘Les entitats socials estan en peu de guerra contra la tisorada’, publicat a El Periódico de Catalunya, recull el malestar de les organitzacions per les retallades socials i es fa ressò de la nota de premsa de la plataforma en relació al projecte de pressupostos 2011 i la lluita contra la pobresa. L’abast de les retallades socials va centrar la tertúlia del programa Tots x tots de divendres passat, en què el president del CEESC, Pepín de la Rosa, va participar en representació de la plataforma.


Conferència per una recuperació inclusiva de la crisi
 

L’EAPN (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social) ha convocat pel proper 23 de setembre la jornada internacional Sortir junts de la crisi. Enfocaments alternatius per a una recuperació inclusiva, que abordarà les causes i conseqüències de la crisi i proposarà enfocaments alternatius. L’acte vol ser un espai d’inter-canvi entre activistes contra la pobresa, membres d’ONG, sindi-calistes, responsables polítics i investigadors. De moment compta amb ponències confirmades de Conny Reuter, president de la Plataforma d’ONG europees; Alexandra Strickner, de la Xarxa Europea ATTAC; Prevenche Berès, eurodiputada; i Pieter Depous, di-rector de l’Oficina Europea de Medi Ambient. Per assistir-hi cal omplir un formulari (anglèsfrancès) i enviar-lo a rebecca.lee@eapn.eu.


Necessitats i tendències de la comunicació a les ONG

La gestió de la comunicació és encara una assignatura pendent a moltes ONG: malgrat que cada vegada són més les entitats que compten amb  professionals d’aquest àmbit en els seus equips, els recursos que hi destinen són força limitats. Aquesta és una de les conclusions de l’Informe sobre les necessitats comunicatives de les ONG, elaborat per la Fundación Haz lo posible. L’estudi pronostica que l’actual crisi i els canvis socials modificaran la comunicació de les ONG en el sentit de potenciar-la com a eina per recaptar fons, impulsar la participació social i buscar la col·laboració entre entitats.


Augment de la xenofòbia arran de la crisi

SOS Racisme alerta d’una tendència a l’alça de les actituds xenòfobes arran de la crisi econòmica, reforçada pel discurs populista al voltant de la immigració que va viure el seu punt àlgid en la campanya a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. La detecció d’aquesta tendència forma part de l’anàlisi sobre la salut de l’Estat en matèria d’estrangeria, discriminació, conflictivitat laboral i extrema dreta, que es recull a l’Informe anual sobre el racismo en el Estado español que l’entitat publica des de fa setze anys. L’estudi es pot adquirir a la seu de SOS Racisme Catalunya (o bé demanar per correu postal) i té un cost de 18€; l’import ajuda  l’entitat a elaborar l’informe, que no rep cap tipus de finançament públic.


Agència de Comunicació Social 

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

 

Logo
entitats catalanes d’acció social  

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.