Skip to content

infoACCIONS

2012 / 44

Logo
 1. Arrenca la Marató contra la pobresa de TV3
 2. Servei jurídic gratuït per a les entitats d’ECAS
 3. Noves incorporacions a ECAS
 4. Avui celebrem l’Assemblea General
 5. Inclusió, pressupostos i gestió del 0,7% de l’IRPF als mitjans de comunicació
 6. Sensibilitat empresarial i VIH, amb la participació d’ECAS
 7. Aliança entre entitats per crear una gran agència de col·locació
 8. Grups d’orientació en resolució de conflictes
 9. Impactes de la crisi en la pobresa i l’exclusió
 10. Retallada en l’aportació a les entitats que gestionen escoles bressol municipals
 11. VI Congrés Estatal d’Educació Social: presentació de propostes
 12. La integració a Catalunya
 13. Convocatòria d’ajuts de “la Caixa”

Arrenca la Marató contra la pobresa de TV3

La campanya de sensibilització i recaptació de fons contra la pobresa promoguda pel Govern i TV3 ja escalfa motors. El programa s’emetrà a finals de maig i comptarà amb la participació d’ECAS, que va expressar el seu suport a la Marató després d’una reunió amb els impulsors de la iniciativa en què es va consensuar l’enfocament i el tractament del tema. Properament us convocarem a totes les entitats membres per informar-vos amb més detall del projecte i les possibilitats de participar-hi que l’equip del programa, encapçalat pel seu director, Lluís Bernabé, ens va exposar ahir mateix en una reunió celebrada a ECAS.


Servei jurídic gratuït per a les entitats d’ECAS

El programa ‘Dret al dret’ de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona posa a disposició de les entitats d’ECAS un servei gratuït d’assessorament jurídic al voltant d’àrees com el dret penitenciari, el d’estrangeria o els de la infància i l’adolescència, entre altres. El programa té l’objectiu de defensar els drets dels col·lectius menys afavorits a través de clíniques jurídiques que permeten als alumnes tenir contacte amb la pràctica professional. Per a més informació: icanellas@acciosocial.org | 93 268 22 22.


Noves incorporacions a ECAS

Cheikh Tourad Dioum (Accem), ha assumit la coordinació de la comissió territorial de Girona en substitució de Pilar Bosch (Plataforma Educativa). Tourad és enginyer especialitzat en desenvolupament i polítiques agràries i té experiència com a mediador intercultural i dinamitzador comunitari. D’altra banda, la periodista Glòria Ayuso s’ha incorporat a l’equip de l’Agència de Comunicació Social per dinamitzar les accions de comunicació 2.0 de la federació (ecas2.0@acciosocial.org).


Avui celebrem l’Assemblea General d’ECAS

Aquest matí se celebra la primera Assemblea General Ordinària del 2012, que inclou el tancament de l’exercici 2011, l’aprovació de la planificació econòmica d’enguany, la ratificació de noves entitats sòcies i un espai de reflexió estratègica a l’entorn del rol i les prioritats de la federació en el context actual. La setmana vinent rebreu el butlletí monogràfic info ASSEMBLEA amb un resum dels assumptes tractats.


Inclusió, pressupostos i gestió del 0,7% de l’IRPF als mitjans de comunicació

El reportatge Triomfs sobre la marginació, en què sis persones que han patit situacions d’exclusió relaten la seva lluita per recuperar una vida digna amb el suport de set entitats d’ECAS, ha estat premiat pel Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona. L’autor del reportatge, Fidel Masreal, ha cedit a ECAS els 6.000 euros del premi per la col·laboració prestada a través de l’Agència de Comunicació Social. D’altra banda, el programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio va debatre al voltant dels pressupostos 2012 de la Generalitat –que preveuen una reducció de l’1% en Benestar Social i Família– i el diari Ara va recollir dimecres la valoració de Teresa Crespo sobre la controvèrsia generada pel fet que les Comunitats Autònomes assumeixin la gestió del 0,7% de l’IRPF destinat a finalitats socials.


Sensibilitat empresarial i VIH, amb la participació d’ECAS

El gerent d’ECAS, Jordi Gusi, participarà en una taula rodona sobre el VIH  i l’ocupació en el marc de les III Jornadas sobre Sensibilidad empresarial i VIH, els dies 20 i 21 de febrer a Madrid. Les jornades, promogudes per l’organització Trabajando en positivo, tenen l’objectiu de contribuir a la implicació activa de diferents agents en accions de sensibilització i normalització del VIH en l’àmbit laboral.


Aliança entre entitats per formar una gran agència de col·locació

Les quatre entitats membres d’ECAS SuaraSurt, IReS i FIAS s’han unit per crear Intermèdia, la primera gran agència de col·locació del tercer sector. La nova entitat fusionarà l’activitat de borsa de treball de cadascuna de les organitzacions i podria ser un agent col·laborador del SOC, tal i com recollia ahir el diari Ara. N’assumeix la presidència Fina Rubio, membre de la Junta Directiva d’ECAS i responsable de la Vocalia de Gènere de la federació.


Grups d’orientació en resolució de conflictes

L’Associació “in via” reedita el Projecte Endavant de grups d’orientació en resolució de conflictes amb l’objectiu d’afavorir la convivència dins de la unitat familiar. El projecte inclou tres grups —pares i mares de fills adolescentsasolescents i pares i mares amb fills menors de 12 anys— que encara estan oberts i la propera sessió tindrà lloc dimarts 14 de febrer. Per a més informació: 93 215 5626 | endavant@invia.cat.


Impactes de la crisi en la pobresa i l’exclusió

L’any 2010 un 25,5% de la població espanyola –11 milions de ciutadans– vivia en situació o risc d’exclusió social i pobresa. És una de les dades recollides per l’EAPN en un informe sobre la pobresa a l’Estat espanyol 2009-2010, elaborat a partir dels resultats de l’indicador europeu AROPE. El document  emplaça les Comunitats Autònomes a comptar amb informació detallada del seu territori i respondre-hi particularment. Veure nota de premsa (pdf)


Retallada en l’aportació a les entitats que gestionen escoles bressol municipals

L’AEISC i la Taula d’entitats del Tercer Sector alerten de la situació d’indefensió de les entitats que gestionen escoles bressol municipals davant l’ajornament indefinit del pagament de 112 milions d’euros de deute de l’administració autonòmica per al finançament d’aquests centres. D’altra banda, l’AEISC convoca totes les organitzacions sòcies i les seves entitats membres a l’Assemblea General de l’associació, que tindrà lloc el proper 25 d’abril de 12 a 14 hores (Via Laietana 54, 1r pis).  


Propostes per al Congrés Estatal d’Educació Social

El proper 29 de febrer finalitza el període de presentació de propostes de comunicacions, pòsters i espais d’experiències per al VI Congrés Estatal d’Educació Social, que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig a València. Les propostes s’hauran d’emmarcar en un dels quatre eixos del congrés –formació inicial i permanent, mètode i eines d’investigació i intervenció, experiències de futur i polítiques públiques– i estan obertes a professionals, empreses, universitats i institucions.


La integració a Catalunya

El CIDOB i la Direcció General per a la Immigració organitzen una taula rodona per debatre sobre la col·laboració i coordinació institucional en l’actual context de crisi. Durant l’acte –el proper 17 de febrer al matí– es presentarà la European Web Site on Integration (EWSI), un recurs d’intercanvi d’experiències d’integració a Europa. Cal confirmar assistència a activitats@cidob.org.


Convocatòria d’ajuts de “la Caixa”

Ja està oberta la convocatòria 2012 del programa d’ajuts a projectes socials de l’Obra Social “la Caixa”, adreçat a entitats sense ànim de lucre que treballen en diferents àmbits d’actuació: interculturalitat i cohesió social, acció social, cultura i impacte social, emprenedoria social, promoció de l’autonomia i atenció a la diacapacitat i a la dependència, pobresa i exclusió social i inserció sociolaboral.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.