Skip to content
infoACCIONS
2012 / 46
Logo
 1. Espai sobre la Marató per la pobresa de TV3 a la intranet d’ECAS
 2. Constitució de la Xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social
 3. Situació financera de les entitats: sessió de treball el 20 de març
 4. Oferta laboral per a la coordinació de la Comissió d’Inserció Sociolaboral
 5. Dona, precarietat i reforma laboral als mitjans de comunicació
 6. Conferències sobre la crisi moderades per joves de la Fundació Adsis
 7. Un cop de mà per la Fundació Comtal, amb Pep Guardiola
 8. Concert solidari amb Escola Pia Acció Social
 9. Més pobresa, més intensa i més crònica
 10. Jornada de treball sobre el Pla per a la Inclusió Social
 11. Convocatòries de subvencions contra la pobresa i per la igualtat
 12. 3r concurs de relats socials

Espai sobre la Marató a la intranet d’ECAS

Ja podeu consultar les últimes novetats sobre la Marató per la pobresa de TV3 a través de la intranet d’ECAS. L’espai compta amb un fòrum de debat on es poden plantejar dubtes i opinions, així com consultar les actes de les reunions i el document ‘Marc conceptual de referència ECAS’. Totes les entitats sòcies disposeu com a mínim d’un usuari d’accés a la intranet, però en cas que tingueu algun problema, poseu-vos en contacte amb la Irene Cañellas.


Xarxa de Dones Directives i Professionals

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social, impulsada des de la Vocalia i la Comissió de Gènere d’ECAS, es constituirà dimecres 14 de març en una reunió que tindrà lloc a les 12 hores a ECAS (Via Laietana, 54). Durant la sessió s’aprovarà –si s’escau- la proposta de document constitutiu de la xarxa. Si voleu assistir-hi, confirmeu-ho a donesdirectives@acciosocial.org.


Situació financera de les entitats: sessió de treball el 20 de març

ECAS ha convocat una sessió de treball a l’entorn de la situació financera de les entitats el proper 20 de març de 10 a 12 hores a la seu social (Via Laietana 54, pral.). Recollint les inquietuds de moltes de les organitzacions membres en relació al retard en els pagaments per part de les administracions públiques, els problemes de liquiditat i les dificultats perquè es concedeixin crèdits bancaris, la reunió servirà per posar en comú la informació sobre el deute financer amb les entitats d’ECAS, el treball que s’està realitzant amb la Taula del Tercer Sector i les possibilitats de la Banca Ètica per facilitar un accés preferent als seus productes financers. Cal confirmar assistència a ecas@acciosocial.org


Oferta laboral per a la Comissió d’Inserció Sociolaboral

Queda vacant la plaça de coordinació de la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS, fins ara a càrrec de Natàlia Pomar. La federació obre un procés de selecció per cobrir aquest lloc de treball, per al qual cal enviar currículum vitae al gerent de la federació, Jordi Gusi, amb còpia a ecas@acciosocial.org, abans del proper 16 de març.


Dona, precarietat i reforma laboral als mitjans de comunicació

A través d’un article publicat ahir, Dia de la Dona Treballadora, al portal Social.cat, Laura Sales (membre de la Comissió de Gènere d’ECAS en representació de Surt) reflexiona sobre la precarització de les dones en l’actual context de crisi econòmica, les desigualtats estructurals en relació al treball i la manca de perspectiva de gènere en les polítiques actuals. D’altra banda, el programa ‘Tots x Tots’ de COM Ràdio va debatre la setmana passada al voltant de la reforma laboral i les polítiques d’ocupació en relació al tercer sector i els col·lectius més vulnerables. 


   

Conferències sobre la crisi moderades per joves

Un grup de joves del barri d’El Carmel de Barcelona moderen el cicle de conferències Tres mirades sobre la crisi, organitzat per ells mateixos juntament amb la Fundació Adsis. L’accés és gratuït i les dues sessions restants les imparteixen el sociòleg Josep Maria Antentas (22 de març) i l’economista Arcadi Oliveras (29 de març).


   

Un cop de mà per la Fundació Comtal

La Fundació Comtal busca voluntaris per col·laborar amb la tercera edició de la Festa Uncopdemà (diumenge 18 de març al Parc del Tibidabo), on realitzaran dos tallers per transmetre els valors de la interculturalitat i la convivència. D’altra banda, el grup de triatló Spartians es prepara per una competició esportiva solidària: superar la triatló de 113 kilòmetres de Getxo i aconseguir 1.000 euros per als projectes socioeducatius de Comtal.


   

Concert solidari amb Escola Pia Acció Social

La Coral Colònies Jordi Turull oferirà un concert solidari amb Escola Pia Acció Social el proper 11 de març a les 19 hores a Barcelona (Balmes 208).  Els diners recaptats –l’entrada té un cost de 3 euros– es destinaran a becar infants per anar de colònies d’estiu. El concert, organitzat pels propis monitors de les colònies, oferirà un repertori amb cançons de cinema, gospel i el grup ABBA, entre altres.


Més pobresa, més intensa i més crònica

La Fundació FOESSA i Cáritas Española confirmen que l’augment i la cronificació de la pobresa a l’Estat espanyol els darrers anys està duent a una polarització de la societat entre aquelles persones amb recursos i aquelles que es troben socialment excloses, la qual cosa comporta un alt risc de ruptura de la cohesió social. La publicació Exclusión y desarrollo social en España. Análisis y perspectivas 2012, presentada recentment, recull  una sèrie d’indicadors socials que il·lustren l’augment de la precarietat, la pèrdua del nivell de benestar i de drets socials bàsics, i l’ augment de les dificultats d’accés a l’habitatge.


Jornada de treball sobre el Pla per a la Inclusió Social

El proper 16 de març tindrà lloc la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, en què es presentaran i aprovaran les aportacions i esmenes al nou Pla per a la Inclusió Social 2012-2015. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Jaume Fuster i ja es pot formalitzar la inscripció en línia.


Convocatòries de subvencions contra la pobresa i per la igualtat

La Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria per subvencionar entitats que desenvolupin accions de lluita contra la pobresa derivada de la crisi econòmica, i una altra per a projectes que promoguin la igualtat entre dones i homes. Tots dos terminis finalitzen el 22 de març. D’altra banda, Obra Social “la Caixa” obre una convocatòria per donar suport a entitats que promoguin les necessitats bàsiques i el recolzament de les persones en risc d’exclusió social.


3r concurs de relats socials

Fins el proper 20 de març podeu fer arribar a la Federació Catalana de Voluntariat Social les vostres experiències de voluntariat per participar en el 3r Concurs de Relats de Voluntariat Social, que compta amb quatre conovcatòries: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. L’entrega de premis tindrà lloc el dia 8 de maig.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.