Skip to content
 info ACCIONS
2012/48
Logo
  1. Curs sobre inserció laboral i dones: inscripció oberta
  2. Vincle entre teoria i pràctica en l’acció social, síntesi del debat
  3. La situació financera de les entitats socials, a debat a COM Ràdio
  4. Compte d’ECAS a Slideshare
  5. Creus Sant Jordi 2012 per a Fundació Marianao i altres entitats socials
  6. Per Sant Jordi, recicla cultura amb Servei Solidari
  7. Grups d’orientació en resolució de conflictes dins la unitat familiar
  8. Entitats socials en contra de la prohibició de la prostitució
  9. Jornada de drogodependències, organitzada per Projecte Home
  10. Exposició sobre prevenció de trastorns de la conducta alimentària
  11. Qüestionari per conèixer la implementació de la qualitat a les entitats
  12. Sessió de treball sobre precarietat i renda bàsica
  13. Programa d’Emprenedoria Social de la Generalitat: inscripció oberta

 

Curs sobre inserció laboral i dones

Ja està oberta la inscripció al curs ‘Inserció laboral i dones: una mirada des de la perspectiva de gènere, organitzat per la Comissió de Gènere d’ECAS en el marc del pla formatiu del Consorci per a la Formació Contínua. El curs és gratuït i tindrà lloc els dies 4, 11, 18 i 25 de maig, de 9.30 a 14.30 hores a la seu d’ECAS (Via Laietana, 54 pral.). Per inscriure’s cal fer arribar la butlleta a formacio@asceps.org (93 319 47 50). +info

 


 

Reflexions sobre teoria i pràctica en l’acció social

 

Ja es pot consultar al web d’ECAS un document de síntesi de la trobada entre professionals de l’àmbit acadèmic i d’entitats socials per debatre al voltant de l’articulació entre teoria i pràctica en l’acció social, celebrada a ECAS el 22 de març. Recull les reflexions exposades a l’entorn dels punts comuns i les divergències entre recerca i pràctica, així com reptes i propostes per avaluar l’impacte dels projectes socials, elaborar una agenda de temes comuns i articular vies de col·laboració permanent i esdevenir un think tank.

 


La situació financera de les entitats socials, a debat a COM Ràdio

Dilluns vinent a les 22 hores, el programa ‘Tots x Tots’ de COM Ràdio debatrà sobre la situació financera de les entitats socials i les possibilitats que ofereix la banca ètica en una tertúlia organitzada per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS. Hi intervindran Xavi Teis, tècnic de FETS (Finançament Ètic i Solidari); Laia Grabulosa, directora de l’AEISC;Marta Pla, responsable financera de la Fundació Intress; i Jordi Gusi, gerent d’ECAS. Segons dades difoses recentment per la Taula del Tercer Sector i la Confederació, la Generalitat de Catalunya acumula un deute de més de 700 milions d’euros amb les entitats socials.


 

Compte d’ECAS a Slideshare

 

Continuem desplegant l’estratègia 2.0 de la federació amb un compte d’ECAS a Slideshare, on podeu consultar les nostres publicacions, memòries, guies i presentacions. Destaquem el resum de la formació en comunicació 2.0 per a entitats socials impartida el passat mes de març i la Memòria 2011.

 


 

Creu Sant Jordi 2012 per a Fundació Marianao

La Generalitat de Catalunya ha acordat concedir una de les Creus Sant Jordi 2012 a la Fundació Marianao en reconeixement als projectes de l’entitat al Baix Llobregat i a la vertebració d’una societat més solidària amb els valors de les persones i els drets col·lectius. Entre els guardonats també hi ha la Fundació Trinijove, Amics de la Gent Gran i el Banc dels Aliments. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper divendres 20 d’abril al Palau de la Generalitat.

 


     

Per Sant Jordi, recicla cultura amb Servei Solidari

En línia amb la cultura del reciclatge, Servei Solidari ha engegat la campanya Recicla Cultura i recull a la seva seu (Sant Antoni Abat 61, Barcelona) llibres de segona mà que posarà a la venda per Sant Jordi en una parada a la Rambla Catalunya. Els diners obtinguts ajudaran a finançar els cursos anuals de català, castellà i alfabetització de l’entitat. [Nota de premsa.]


Grups d’orientació en resolució de conflictes dins la unitat familiar

 

El proper 24 d’abril l’Associació “in via” inicia una nova edició del Projecte Endavant, format per grups d’orientació en resolució de conflictes que tenen l’objectiu d’afavorir la convivència dins de la unitat familiar. El projecte inclou tres grups –pares i mares de fills adolescents, asolescents i pares i mares amb fills menors de 12 anys– que es reuniran els dimarts cada quinze dies fins el 19 de juny. Els grups encara estan oberts, per a més informació: 93 215 5626 | endavant@invia.cat.

 


Entitats socials en contra de la prohibició de la prostitució

Diverses entitats socials –entre elles el Lloc de la Dona— han impulsat un comunicat denunciant les conseqüències que tindrà la prohibició de l’exercici de la prostitució que inclou l’Ordenança de Civisme de Barcelona anunciada recentment: aprofundiment de la precarietat de les dones que exerceixen la prostitució, vulneració dels seus drets ciutadans, major estigmatització i més exposició a les violències policial, comunitària i de les organitzacions criminals. El comunicat insta l’Ajuntament de Barcelona i els grups polítics municipals a revisar la proposta, comptar amb les dones que exerceixen la prostitució per iniciar processos col·lectius que millorin la seva qualitat de vida i evitar abordar la prostitució des de les polítiques de persecussió policial. Ja s’hi han adherit una quarantena d’entitats, entre elles ECAS. Per adherir-se al comunicat: lperramon@llocdeladona.org.


Jornada de drogodependències organitzada per Projecte Home

El 27 d’abril se celebrarà la quarta edició de la Jornada de Drogodependències de la UB, en col·laboració amb Projecte Home, centrada en la formació i sensibilització sobre el consum d’alcohol. El programa compta amb una taula d’experiències en què participaran Llar de Pau i Fundació Marianao, moderada pel gerent d’ECAS, Jordi Gusi. La trobada tindrà lloc a partir de les 15.30 hores a l’edifici històric de la UB i té un cost de 20 euros.


Autoestima’t, exposició per la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària

Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) promociona l’autoestima i els hàbits saludables vinculats a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària a través de l’exposició Autoestima’t. Fins el mes de juny es podrà visitar als municipis de Girona (fins el 28 d’abril), Granollers (1-20 maig), Bigues i Riells (21maig- 1 juny) i El Prat de Llobregat (juny), i es pot sol·licitar per a altres punts d’exposició a partir del mes de setembre. Per demanar-la: 93.421.93.10 | sandra@joves.org.


 

Qüestionari sobre qualitat a les entitats

La Taula del Tercer Sector ha posat en marxa el qüestionari d’autoavaluació ‘I tu, com estàs de qualitat?’, amb l’objectiu que les organitzacions puguem saber de manera immediata i senzilla el nostre punt de partida en temes de qualitat, i que el conjunt del sector conegui els progressos que s’estan fent en aquest àmbit. El qüestionari consta de 24 preguntes que es responen en 5 – 10 minuts a través d’aquest enllaç. +info

 


 

Sessió de treball sobre precarietat i renda bàsica

 

El 24 d’abril tindrà lloc un taller-debat sobre ‘Precarietat i renda bàsica’ on s’abordarà el dret a una renda mínima de ciutadania i es presentarà la campanya europea per a aconseguir-la. La jornada –de 17 a 20.30 hores al Pati Llimona de Barcelona comparà amb una taula rodona d’experts de l’àmbit acadèmic i quatre grups de treball sobre ocupació, habitatge, benestar social i polítiques europees. Cal inscriure’s electrònicament.

 


Programa d’Emprenedoria Social de la Generalitat: inscripció oberta

‘Enfortint l’emprenedoria social: actors, productes i serveis’ és el nou Programa d’Emprenedoria Social de la Generalitat de Catalunya per contribuir a posicionar amb viabilitat estratègica les empreses socials. Compta amb quatre tallers sobre orientació estratègica, negocis conjunts, habilitats comunicatives i recursos i aliances per al finançament, que es realitzaran entre els mesos de maig i novembre. La inscripció romandrà oberta fins el proper 29 d’abril.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.