Skip to content
 info ACCIONS 2012/49 Logo
 1. INSOCAT: nou informe comparatiu d’indicadors socials a Catalunya
 2. Pobresa, universalitat de la salut i finançament del sector: ECAS als mitjans
 3. Les quotes femenines, a debat al blog DDiPAS
 4. Recollida de signature per a la ILP hipotecària
 5. Últimes places per al curs ‘Inserció laboral i dones’
 6. Reunions institucionals d’ECAS amb CiU i PP
 7. Enfortim el discurs en immigració amb la sociòloga Adela Ros
 8. Entrevistes en profunditat per al procés de reflexió estratègica d’ECAS
 9. Fem dels residus valor social, iniciativa de Femarec
 10. Nova edició de Girona Intercultural
 11. Cicle de xerrades organitzades per Probens
 12. ‘Petons perduts’, llibre benèfic amb el Casal dels Infants
 13. Tret de sortida a la Llei del Voluntariat de Catalunya
 14. Convocatòria d’ajuts per a la cohesió social

INSOCAT: comparativa d’indicadors socials

ECAS inicia avui la publicació d’un nou informe periòdic d’indicadors socials a Catalunya, l’Estat espanyol i la Unió Europea que, en el seu número zero, proporciona un marc de referència a partir del qual s’actualitzaran les dades. La comparativa inclou xifres i informació sobre nivells de renda, mercat laboral, educació, habitatge i sistema de protecció social, detallades a l’informe complet i sintetitzades a la versió reduïda. A la nota de premsa difosa aquest matí s’hi destaquen algunes de les dades més significatives.


Pobresa, universalitat de la salut i finançament del sector: ECAS als mitjans 

A través del reportatge ‘Situació límit’ –emès diumenge passat, el programa 30 minuts de TV3 fa un retrat de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya amb especial menció de la tasca de les entitats socials: hi apareixen, entre altres, Fundació Adsis i Càritas, i una de les persones entrevistades és Teresa Crespo. Per altra banda, la Comissió d’Immigració d’ECAS ha respost a través de la seva coordinadoraÀgata Sol, a l’anunci del Govern espanyol de que exclourà del sistema sanitari els immigrants irregulars amb un article d’opinió i declaracions a El Periódico de Catalunya. La situació financera de les entitats i les possibilitats que ofereix la banca ètica centren la darrera tertúlia social organitzada per l’Agència de Comunicació Social en col·laboració amb el programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio.


 

Les quotes femenines, a debat al blog DDiPAS

El blog de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social ha posat en marxa el primer debat en relació a la presència i la visibilitat de les dones en l’àmbit laboral. La recent aprovació per part del Parlament Europeu d’una resolució que insta els països de la Unió a introduir quotes femenines en els consells d’administració de les grans empreses ha fet reviscolar el debat al voltant d’aquest sistema de promoció de la paritat. Al blog s’hi pronuncien a favor i en contra dues membres de la xarxa i s’anima tothom que hi vulgui participar a enviar el seu parer.

 


 

Signa per la ILP hipotecària a la seu d’ECAS!

Aquest dilluns ha començat la recollida de les 500.000 signatures necessàries perquè la llei per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social sigui tramitada i debatuda al Congrés dels Diputats. Ja pots signar a favor d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular a la seu social d’ECAS (Via Laietana, 54 principal).

 


 

Últimes places per ‘Inserció laboral i dones’

Encara us podeu inscriure al al curs ‘Inserció laboral i dones: una mirada des de la perspectiva de gènere’, organitzat per la Comissió de Gènere d’ECAS. El curs és gratuït i tindrà lloc els dies 4, 11, 18 i 25 de maig, de 9.30 a 14.30 hores a la seu d’ECAS (Via Laietana, 54 pral.). Cal fer arribar la butlleta a formacio@asceps.org (93 319 47 50).

 


   

Reunions institucionals amb CiU i PP

Dolors Montserrat, diputada del PP al Congrés, es reunirà properament amb la Junta Directiva d’ECAS per conèixer les nostres propostes i facilitarà una trobada de la federació amb el Secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno. Ambdós compromisos són fruït de la trobada mantinguda recentment amb el gerent d’ECAS, Jordi Gusi. D’altra banda, la diputada de CiU al Parlament Anna Figueras (a la foto) ha mostrat interès en conèixer les propostes d’ECAS en relació a la RMI en una reunió amb Teresa Crespo i Sonia Fuertes.

 


Enfortim el discus en immigració amb Adela Ros

La Comissió d’Immigració d’ECAS s’ha reunit amb la sociòloga Adela Ros en la darrera ponència de professionals externs per ajudar a consensuar i enfortir el nostre discurs en aquest àmbit. Ros ha insistit que cal treure de la invisibilitat les persones immigrades, donar-los protagonisme i crear confiança, pertinença i ciutadania. per aconseguir-ho considera essencial el paper del teixit associatiu. 


Entrevistes en profunditat per al procés de relfexió estratègica d’ECAS

Els dinamitzadors del procés de reflexió estratègica d’ECAS s’han reunit amb les diferents comissions, la Junta Directiva i l’equip tècnic de la federació, i aviat iniciaran la fase d’entrevistes en profunditat amb entitats sòcies, plataformes de segon i tercer nivell, i experts del sector com Ismael Palacín (director tècnic de la Fundació Jaume Bofill) o Esther Padró (cap del gabinet del conseller Cleries). En paral·lel, avui ha tingut lloc a ECAS una reunió del Grup d’Articulació del Tercer Sector que ha comptat amb la presència d’Antoni Comín, professor de Filosofia Social d’ESADE. 


 

Fem dels residus un valor social

 Femarec mostra la tasca social que duen a terme al Centre Especial de Treball de l’entitat a través de la Gestió Integral de Residus mitjançant un vídeo promocional amb el lema ‘Fem dels residus valor social’.

 


 

Nova edició de Girona Intercultrual

 ‘La recerca d’alternatives davant la crisi’ centrarà l’edició d’enguany de Girona Intercultural, un programa de tres mesos d’activitats gratuïtes organitzat per la Fundació Ser.Gi. S’inaugurarà dimecres 3 de maig amb una conferència del politòleg Joan Subirats, que començarà a les 19 hores a la Casa de Cultura de Girona.

 


Cicle de xerrades interculturals

Probens ha iniciat un cicle de nou xerrades interculturals a l’entorn de la dona, les competències professionals i la llei d’estrangeria. Tindran lloc a la Casa del Mar de Barcelona (Albareda, 1-13) els dimarts i dijous fins el 12 de juny, de 16.30 a 20 hores. La propera sessió, dijous 3 de maig, tractarà sobre ‘Les africanes en els moviments socials’ i serà impartida per Remei Sipi.


 

Llibre benèfic amb el Casal dels Infants

Carlota Valls, autora del llibre infantil presentat aquest passat Sant Jordi Petons perduts, cedeix els beneficis derivats dels drets d’autor al Casal dels Infants per a l’Acció Social als Barris, entitat amb la qual està vinculada des de fa més de 20 anys. Nota de premsa

 


Tret de sortida a la Llei del Voluntariat de Catalunya

La 6ª reunió del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat, celebrada la setmana passada, va aprovar la creació d’un grup de treball que redactarà un text base per al Projecte de Llei de voluntariat, promogut pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. El conseller Josep Lluís Cleries va destacar que aquesta llei “neix de baix cap a dalt, és a dir, per voluntat del sector i amb la seva col·laboració”.


 

Convocatòria d’ajuts per a la cohesió social

L’obra social de Caixa Penedès obre una convocatòria d’ajuts per a la cohesió social amb una dotació total de 300.000 euros, adreçada a entitats de primer nivell. Fins el proper 13 de maig s’hi poden presentar projectes a desenvolupar al llarg del 2012 que donin resposta a les situacions de pobresa.

 


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció social |  Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 268 2222 | ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.