Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/51 Logo
 1. Portem la veu d’ECAS a Europa
 2. La reinserció i la rehabilitació en l’àmbit penitenciari, en perill
 3. Facilitem el contacte entre mitjans de comunicació i entitats
 4. Compromís d‘ICV contra la pobresa i la retallada en polítiques d’ocupació
 5. Marató per la pobresa: opinions i aportacions de les entitats
 6. Parlem sobre emprenedoria social a COM Ràdio
 7. Alerta sobre el deteriorament de la pobresa estructural
 8. Entrevista a Marianao al Canal 3/24
 9. 2n fòrum Inclusió Social i Ciutadania
 10. Concurs de fotografia de REIR
 11. Idees de 300 infants i joves contra la pobresa
 12. Novenes Jornades de Serveis Socials Bàsics
 13. Perspectives de futur sobre el finançament associatiu
 14. Treballant per un nou model social entorn a la paràlisi cerebral
 15. Jornada sobre noves solucions i noves polítiques d’habitatge

 

Portem la veu d’ECAS a Europa

Valorar l’adhesió d’ECAS a alguna organització europea i treballar l’accés als fons estructurals de la UE són dues de les passes que la federació es planteja donar per fer arribar la veu de les entitats socials catalanes a Europa. Guillem Compte, vocal d’Internacionalització de l’acció social d’ECAS, i Jordi Gusi, gerent de la federació, s’han reunit a Brussel·les amb les plataformes European Social Action Network, European Citizen Action Service i Social Platform, i amb el Delegat del Govern de la Generalitat a Europa, Joan Prat (foto), per analitzar aquestes possibilitats. La Generalitat ha ofert a ECAS un espai per obrir una oficina a la seu de la UE durant uns mesos i les xarxes europees s’han ofert a participar en una jornada d’ECAS sobre propostes de lluita contra la pobresa.


La reinserció i la rehabilitació en l’àmbit penitenciari, en perill

Aquesta setmana hem advertit mitjançant una nota de premsa que, si es fa efectiva la retallada anunciada pel Departament de Justícia, aquest any desapareixeran tots els programes de rehabilitació i reinserció que duem a terme les entitats en l’àmbit penitenciari. La Taula de Participació Social ha manifestat també la seva preocupació i des d’ECAS hem demanat reunir-nos amb la Consellera de Justícia, Pilar Fernández i Bozal, per intentar reconduir la situació i no posar fi a una tasca de més de 30 anys que resulta més justa, segura i rendible que l’encarcerament. +info


 

Facilitem el contacte entre mitjans i entitats

Des de l’Agència de Comunicació Social iniciem l’elaboració d’un directori amb informació bàsica de les entitats d’acció social dirigit als mitjans de comunicació amb l’objectiu de facilitar el contacte entre els periodistes i les organitzacions que treballen en els diferents àmbits. La guia identificarà els col·lectius atesos i inclourà entitats que no són membres d’ECAS i altres plataformes de segon i tercer nivell. Us recordem que per aparèixer al directori ens heu de confirmar el vostre interès a redacció@acciosocial.org abans del 29 de maig.


Compromís d‘ICV contra la pobresa i la retallada en polítiques d’ocupació

Iniciativa s’ha compromès amb ECAS a treballar perquè la pobresa sigui un tema de país i no partidista. Així ho han expressat Joan Herrera, secretari general del partit, i Laura Massana, diputada per ICV-EUiA al Parlament, a la presidenta i el gerent d’ECAS, Teresa Crespo i Jordi Gusi, en una reunió en què s’ha parlat d’un possible posicionament conjunt dels partits polítics per una nova llei de la Renda Mínima d’Inserció. La formació ha valorat molt positivament el document de reflexions i propostes elaborat per ECAS. D’altra banda, es preveu que el SOC confirmi avui en una reunió amb les entitats socials l’anunciada reducció del 56% en la dotació per a programes de formació i orientació laboral. El president Mas ha afirmat aquesta setmana que si el Govern central no fa marxa enrere en les mesures que afecten els Centres Especials de Treball, la Generalitat “oferirà solucions”.


Marató per la pobresa: opinions i aportacions

Aquests darrers dies s’han intensificat els pronunciaments sobre la Marató per la pobresa d’aquest diumenge. El Periódico publica avui un article de la presidenta d’ECAS i a Social.cat en podeu llegir un de l’Agència de Comunicació Social, així com altres que recullen postures crítiques i amb matisos. Com la que expressa Jordi Collado, director de Fundació Casal l’Amic, al text publicat al web d’ECAS.  Per altra banda, són nombroses les entitats de la federació que col·laboren amb el programa de diverses maneres: reportatges amb testimonis, entrevistes a plató, activitats de captació de fons… Podeu consultar aquí la informació completa sobre les vostres aportacions.


 

Parlem sobre emprenedoria social a COM Ràdio

L’emprenedoria social i el seu paper com a alternativa a l’empresariat convencional i eina per combatre la discriminació ha centrat la darrera tertúlia social organitzada per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS en col·laboració amb el programa Tots x Tots de COM Ràdio. Hi intervenen la directora del programa d’Emprenedoria Social de la Generalitat de Catalunya, Maravillas Rojo; el soci fundador de Tandem Social Jaume Oller; la directora de l’Associació SAÓ-Prat, Catalina González Keucen; i el gerent d’ECAS, Jordi Gusi.


Alerta sobre el deteriorament de la pobresa estructural

L’informe elaborat per la Comissió de VIH/Sida i Exclusió Social d’ECAS sobre el darrer any d’activitat dels onze centres residencials de les entitats de la Comissió reflecteix un increment de la vulnerabilitat dels usuaris: el 74% no tenen cap ingrés o cobren només una pensió no contributiva. L’informe també recull, però, indicadors molt positius, com que un 21% de persones amb VIH/Sida acollides en els centres completen el seu procés socioeducatiu i reinicien una vida autònoma després de rebre l’alta. Se n’han fet ressò diversos mitjans de comunicació: La Vanguardia, el portal Social.cat i el programa L’Oracle de Catalunya Ràdio ( a partir del minut 20:40). Nota de premsa


  

Entrevista a Marianao al Canal 3/24

El programa L’Entrevista del Canal 3/24 ha entrevistat el director de la Fundació Marianao, Josep Torrico, per conèixer la tasca de l’entitat i els dos projectes que han presentat a la Marató per la pobresa (un d’ells en xarxa amb la plataforma PEI’JOVE). Marianao ha estat guardonada amb el Premi IMPULSA Entitat 2012 de la Fundació Príncep de Girona –l’acte d’entrega serà el proper 29 de juny a l’Auditori de Girona— i aquest any ha estat reconeguda també amb una Creu de Sant Jordi.


 

2n fòrum Inclusió Social i Ciutadania

El debat i la reflexió a l’entorn de la fragmentació social i la política centraran el 2n fòrum Inclusió Social i Ciutadania, organitzat per la Fundació SER.GI el proper 13 de juny a Girona. Inclourà un debat sobre ‘Què ens hi juguem, amb la crisi?’ i diversos grups de treball. Cal inscriure’s en línia (20€) abans del 4 de juny.


Concurs de fotografia de REIR

El lema ‘Somriure és igual per a tots’ inspira un concurs de fotografia convocat per REIR amb motiu del seu cinquè aniversari. Les obres s’han de fer arribar a la seu de l’entitat a Granollers (Esteve Terrades 54, baixos) abans del 30 de juny. Les fotografies seran exposades a l’Hotel Sidorme de Granollers i els premis es lliuraran el 21 de setembre durant la inauguració de l’exposició.


 

Idees de 300 infants i joves contra la pobresa

El primer Congrés d’idees dels Infants i els Joves, organitzat per Intress, ha comptat amb 300 participants interessats en plantejar solucions a la pobresa, l’exclusió social i la crisi. Les aportacions al voltant de l’educació i el treball, les necessitats bàsiques, la salut, la joventut, l’habitatge i l’entorn van quedar recollides en un document de conclusions presentat en roda de premsa.


Novenes Jornades de Serveis Socials Bàsics

‘La força dels equips en l’impuls dels serveis socials’ és el títol de la novena edició de les Jornades de Serveis Socials Bàsics, que tindran lloc els propers dies 6 i 7 de juny a l’Hotel Barceló-Sants (Plaça Països Catalans, Barcelona). El programa inclou espais de debat sobre l’acció professional i l’impuls dels equips, i conferències de Sebastià Sarasa (sociòleg UPF), Rosa Mª Alemany (Departament de Benestar, Família i Educació de l’Ajuntament de Gavà) i Enrique Sacanell (coach expert en equips i entorns polítics). Cal inscriure’s: 20€ estudiants, 30€ col·legiats, 40€ no col·legiats.


 

Perspectives de futur sobre el finançament associatiu

El XVIII Fòrum primavera de les associacions debatrà sobre el finançament associatiu els dies 1 i 2 de juny amb la participació d’experts en finançament, mecenatge, captació de fons i banca ètica. El president de PEI’Jove, Xavier Orteu, hi exposarà aquesta experiència de treball en xarxa entre entitats en l’àmbit de la inserció laboral dels joves. Se celebrarà a Torre Jussana (Av. Cardenal Vidal i Barraquer 30, Barcelona) i cal inscriure’s prèviament (gratuït).


Treballant per un nou model social entorn a la paràlisi cerebral

Un grup de persones amb paràlisi cerebral presentaran la seva tasca de sensibilització social a la conferència/col·loqui Treballant per un nou model social. Tindrà lloc el 29 de maig de 19 a 21 hores a la Llar-Residència  de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral (Llull 163, Barcelona). Inscripció (10€) a: serveis-educatius@fcpc.cat | 93 313 36 66.


 

Noves solucions i noves polítiques d’habitatge

La jornada Dret a l’habitatge: noves solucions, noves polítiques, organitzada per la Taula del Tercer Sector, reflexionarà el proper 12 de juny sobre com generar habitatges de lloguer assequible, reforçar les polítiques d’ajuts a les famílies i millorar la mediació per evitar la pèrdua de l’habitatge. Acollirà la trobada l’Auditori ONCE (Gran Via 400, Barcelona).


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.