Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/52 Logo
 1. Compromís comú dels partits polítics per iniciar la revisió del PIRMI
 2. Integrem la visió de gènere a la pràctica de les entitats
 3. Entrevista sobre sanitat i immigració a La2
 4. Proper debat a COM Ràdio: vincle entre entitats socials i activisme polític
 5. Marató per la pobresa: opinions, aportacions i balanç
 6. Donatius per les colònies d’estiu de Comtal
 7. Grafits per reflexionar sobre sexualitat i afectivitat
 8. Intress oferirà viatges per a persones amb discapacitat intel·lectual
 9. Els professionals de la intervenció es reafirmen com a agents de canvi social
 10. Convocats els Premis estatals de voluntariat social 2012
 11. Jornada sobre innovació al tercer sector
 12. Formació sobre aliances entre empreses socials
 13. Taller de formació intercultural per a professionals sanitaris i socials

Compromís comú dels partits polítics per iniciar la revisió del PIRMI

El conjunt de partits polítics amb representació parlamentaria treballaran per revisar urgentment la llei de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). S’hi han compromès en reunió d’ECAS amb membres de les comissions d’Empresa i Ocupació i Benestar, Família i Immigració del Parlament celebrada aquest dimecres. Les representants de la federació, Teresa Crespo i Rosa Balaguer, han insistit que és de justícia social que totes les forces polítiques es posicionin conjuntament davant la situació actual, que està deixant sense cap tipus de cobertura social nombroses persones i famílies en risc d’exclusió. Una via que es contempla per iniciar la discussió parlamentària el més aviat possible -potser al juliol- és que els partits admetin a tràmit la proposició de reforma de llei de RMI registrada pel PSC aquesta setmana al Parlament. En reunions bilaterals d’ECAS amb representants d’ERC, PSC, ICV-EUiA i PPC celebrades els darrers dies –la setmana que ve serà el torn de CiU- totes les formacions han coincidit a  valorar molt positivament el document de reflexions i propostes elaborat per la federació. D’altra banda, les entitats socials veuen amb recel el traspàs del PIRMI a Empresa i Ocupació anunciat la setmana passada (nota de premsa d’ECAS).


Visió de gènere a la pràctica de les entitats

Incorporar la perspectiva de gènere a la quotidianitat de la intervenció de les entitats socials és el principal objectiu del ‘Cicle de debats sobre Gènere i Pensament feminista’ organitzat per la Comissió de Gènere d’ECAS. A través de quatre trobades amb persones expertes, el grup de treball vol aprofundir sobre les desigualtats entre homes i dones i identificar els reptes de futur per a les organitzacions del sector. Daniel Gabarró, psicopedagog i membre d’Homes Igualitaris, ha inaugurat el cicle insistint que cal treballar de manera proactiva per la transformació de la masculinitat.


Entrevista sobre sanitat i immigració a La2

La coordinadora de la Comissió d’Immigració d’ECAS, Àgata Sol, va defensar dilluns el dret fonamental a la salut en una entrevista (min. 31) al programa Para todos de La 2, poques hores abans que el Consell de Garanties Estatutàries dictaminés l’anticonstitucionalitat de la restricció de la sanitat a les persones immigrades en situació irregular impulsada pel govern central.


Vincle entitats socials-activisme polític, a debat

El programa Tots x tots de COM Ràdio debatrà sobre el vincle entre entitats socials i activisme polític dilluns 18 de juny a les 22 hores en una tertúlia organitzada per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS. Hi intervindran Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; Fernando Pindado, expert en polítiques públiques i participació ciutadana; i el director de la Fundació Casal l’Amic, Jordi Collado.


 

Marató per la pobresa: aportacions i balanç

A través d’un comunicat, ECAS ha agraït a la Marató per la pobresa de TV3 i Catalunya Ràdio que s’hagi donat cabuda a veus crítiques i s’hagi parlat de causes i de responsabilitats públiques ineludibles. Les entitats de la federació  i professionals vinculats a elles han tingut l’oportunitat de divulgar la tasca del tercer sector social a través articles d’opinió, activitats de captació de fons, reportatges, entrevistes… Consulteu les aportacions i valoracions de les entitats d’ECAS.


 

Donatius per les colònies d’estiu de Comtal

La Fundació Comtal recull donatius per al transport de les colònies d’estiu -14€per infant- Centre Obert Tria a través d’una pàgina a Teaming. L’entitat considera les colònies d’estiu un pas més per a la igualtat d’oportunitats entre les infants i una eina per a seguir aprenent, fomentar la convivència i relacionar-se en un espai saludable i diferent.


   

Grafits per reflexionar sobre la sexualitat

‘Grafitejant els nostres drets. De Senegal a Catalunya’ és una exposició organitzada per Save the Children i Joves per la Igualtat i la Solidaritat per reflexionar sobre la sexualitat i l’afectivitat del jovent. Inclou dotze grafits realitzats al Senegal i a Catalunya amb missatges positius per potenciar la seva salut sexual i reproductora que estaran exposats al Casal de Joves de Gràcia La Fontana (Gran de Gràcia, 192) fins el proper 15 de juny.


Viatges per a persones amb discapacitat

A través del projecte Home Turismo Social, Intress oferirà a partir del mes de novembre viatges a Mallorca a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. La iniciativa, que parteix d’un acord amb l’Asociación Hotelera de Palma, vol oferir activitats recreatives, culturals i d’oci dissenyades expressament per a persones amb discapacitat intel·lectual i posicionar les Illes Balears com un destí turístic socialment responsable. Nota de premsa


Compromís dels professionals amb el canvi social

Més de 550 treballadors socials, educadors socials i psicòlegs coincideixen que cal sumar esforços i reforçar el treball en xarxa dels Serveis Socials Bàsics amb el conjunt de la ciutadania, els moviments socials i les organitzacions del Tercer Sector Social. És una de les conclusions de les 9enes Jornades de Serveis Socials Bàsics sobre el rol professionals tenint en compte el context actual. Nota de premsa de les jornades


Convocats els Premis estatals de voluntariat social 2012

Els Premis Estatals al Voluntariat Social 2012 convocats pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, reconeixeran el compromís social i solidari de persones i entitats socials en dues categories: individual i col·lectiva. El termini de presentació de candidatures finalitza el proper 25 de juny. D’altra banda, aquesta setmana ABD ha rebut la Cruz de Plata de la Orden Civil de la Solidaridad Social atorgada pel mateix ministeri el passat mes de novembre (nota de premsa d’ABD).


Jornada sobre innovació al tercer sector

Els ‘Diàlegs sobre innovació i tecnologia al tercer sector social’ impulsats per UPCnet conclouran amb una jornada el proper 26 de juny de 10 a 14 hores a la sala d’actes de l’Edifici Vèrtex del Campus Nord de la UPC (pl. Eusebi Güell 6, Barcelona). S’hi exposaran les principals conclusions sobre l’evolució de les entitats social, la seva gestió interna i en relació amb el seu entorn i nous reptes d’innovació i generació d’impacte social. Cal inscriure’s en línia.


Formació sobre aliances entre empreses socials

 

La Xarxa d’Inserció Social de Barcelona organitza un taller sobre ‘Aliances i treball conjunt entre empreses socials’ el proper 14 de juny de 10 a 13 hores. Es transmetrà contingut teòric el voltant dels beneficis del treball conjunt i les fases dels processos d’aliances  i es presentarà un cas d’èxit. La formació tindrà lloc a la seu de Barcelona Activa-Can Jaumeandreu (Perú, 52). Cal inscriure’s (places limitades): 93 320 95 45 |  xarxainsercio@barcelonactiva.cat.


Taller de formació intercultural per a professionals sanitaris i socials

L’Associació Salut i Família organitza una formació dirigida als professionals sanitaris i socials que treballen de forma directa amb persones immigrades els dies 14, 15 i 21 de juny de 9 a 13.30 hores. El programa inclou l’atenció a la salut materno-infantil, la mediació intercultural i la reflexió a partir de la pròpia experiència professional. El curs té un preu de 50€ i cal inscriure’s abans del proper 11 de juny.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 BarcelonaT. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.