Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/53 Logo
  1. ECAS cerca delegat de la federació a Brussel·les
  2. Reclamem al Parlament el manteniment dels programes de reinserció de presos
  3. Proper debat a COM Ràdio: vincle entre entitats socials i activisme polític
  4. Assemblea General Ordinària d’ECAS, 13 de juliol
  5. Reunió amb Xavier Bosch sobre el desplegament de la Llei d’Acollida
  6. ‘Creus que aprovaries l’ESO?’, campanya d’Adsis sobre l’abandonament escolar
  7. Festival de curtmetratges i jornada per a dones amb JIS
  8. Cursos de durant l’estiu: reforç escolar, reparació de bicicletes i intervenció
  9. Ainhoa Arteta canta per Càritas Barcelona
  10. Festa d’estiu d’Els Tres Turons
  11. Obertament, contra els estigmes en salut mental
  12. Impulsen una consulta ciutadana sobre les prioritats del Govern
  13. Les entitats que gestionen escoles bressol denuncien les retallades
  14. Xerrades formatives d’estiu

ECAS cerca delegat de la federació a Brussel·les

La vocalia d’Internacionalització d’ECAS (veure full de ruta) ha obert la convocatòria per a la selecció d’una persona que, durant els mesos d’octubre i novembre d’aquest any, haurà d’iniciar la presència de la federació a Brussel·les, capital político-administrativa de la Unió Europea. L’estada estarà finançada per una beca del programa de visites Grundtvig, sol·licitada per la persona que farà l’estada (amb el suport de la vocalia). Les persones candidates han d’enviar el seu CV a ecas@acciosocial.org abans del 30 de juny de 2012. +info


Reclamem al Parlament la ràpida convocatòria de subvencions per a reinserció

Amb motiu de la compareixença d’ECAS ahir al Parlament en relació a l’anunci fet per Justícia que el 2012 no finançaria els programes de rehabilitació i reinserció en l’àmbit penitenciari, la presidenta de la federació va reclamar que la convocatòria es mantingui i es faci aviat per garantir la continuïtat dels programes aquest mateix any. Els partits polítics reconeixen la bona feina feta per les entitats socials en l’àmbit de l’execució penal i així ho van manifestar ahir personalment a les dues representants d’ECAS que van intervenir a la Comissió de Justícia, Teresa Crespo i Sonia Fuertes (vocal de la Junta Directiva).  +info  El Col·legi de Treball Social, per la seva banda, ha fet pública la seva manca de confiança en que Justícia pugui assumir la tasca que fins ara han dut a terme les entitats tenint en compte les retallades anunciades i la insuficiència de recursos humans amb què compta el Departament . Vegeu la aquí la nota de premsa


 

Vincles entitats socials-activisme polític, a debat

El programa Tots x tots de COM Ràdio debatrà dilluns vinent sobre el vincle entre les entitats socials i l’activisme polític, en una tertúlia organitzada per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS que  començarà al voltant de les 22 hores. Hi intervindran Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; Fernando Pindado, expert en polítiques públiques i participació ciutadana; Jordi Mir; membre del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials; i el director de la Fundació Casal l’Amic, Jordi Collado.


Assemblea General Ordinària d’ECAS, 13 de juliol

Totes les entitats membres d’ECAS esteu convocades a participar en la segona Assemblea General Ordinària del 2012, que celebrarem el proper divendres 13 de juliol de 10 a 14 hores a la seu de la federació (Via Laietana 54, pral.). Inclourà la presentació d’un informe de gestió del primer semestre, la presentació de l’auditoria de comptes 2011, la ratificació de noves entitats sòcies i un espai de debat sobre el procés de reflexió estratègica iniciat per ECAS. Properament rebreu l’ordre del dia i la documentació que haurà d’aprovar l’Assemblea. Cal confirmar l’assistència a icanellas@acciosocial.org.


 

Reunió amb Xavier Bosch sobre la Llei d’Acollida

La Comissió d’Immigració d’ECAS s’ha reunit amb el director general d’Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, amb l’objectiu de conèixer com es desplegarà la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el maig de 2010. Bosch també ha informat les entitats sobre la campanya del Govern per a trencar tòpics i estereotips en relació a la immigració, els informes d’estrangeria i el recent creat Observatori de la Immigració de Catalunya.


   

‘Creus que aprovaries l’ESO?’, campanya d’Adsis

La Fundació Adsis ens planteja el repte de demostrar si podríem aprovar l’ESO a través de quatre preguntes. Forma part d’una campanya de sensibilització sobre la tasca de prevenció, suport educatiu i inserció laboral que realitza l’entitat amb infants i joves en risc d’exclusió social. Acceptes el repte? Vídeo de la campanya. Aquesta setmana, el Ministeri d’Educació ha anunciat canvis en la política de beques a secundària que poden deixar molts joves sense ajut. Daniel Juan, director del centre d’Adsis a El Carmel, valora les mesures anunciades en un reportatge d’El Periódico.


Festival de curtmetratges i jornada per a dones

Els dies 7 i 8 de juliol se celebra la setena edició del MetropoL’His, el festival de curtmetratges i videoclips rodats en 48 hores que organitza Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS).  L’acte de presentació de les obres i entrega de premis serà el 19 de juliol al cinema Filmax Gran Via 2. D’altra banda, el 2 de juliol de 9 a 14 hores tindrà lloc una jornada vivencial per a dones organitzada per JIS sobre l’autoestima i com influeix en la vivència de l’afectivitat i la sexualitat. Cal inscriure’s prèviament:  93 421 93 10 | marta@joves.org.


Cursos de les entitats d’ECAS durant l’estiu

El projecte ‘Espai d’aprendre’ de l’Associació In Via ofereix classes de reforç escolar per a infants, adolescents i joves del 25 de juny al 28 de setembre, les inscripcions encara estan obertes. Escola Pia Acció Social organitza el ‘Rebicicla’t’, un curs de manteniment i restauració de bicicletes antigues que tindrà lloc durant el mes de juliol. D’altra banda, aquest juliol també tindrà lluc un nou cicle de formacions de l’Associació sociocultural La Formiga amb tres cursos sobre tècniques d’inserció sociolaboral, tècniques de mediació intercultural i agents d’acollida.


Ainhoa Arteta canta per Càritas Barcelona

La soprano Ainhoa Arteta oferirà un recital a Santa Maria del Mar el 26 de juny a les 21 hores en solidaritat amb el projecte de joves a l’atur de Càritas Barcelona. Les entrades, de 30€ la general i 50€ la preferent, es poden comprar en línia o a la mateixa basílica.


 

Festa d’estiu d’Els Tres Turons

La Fundació Els Tres Turons celebra el proper 29 de juny la festa d’estiu de l’entitat, que començarà a les 18 hores al Mas Guinardó (Pl. Salvador Riera, 2) i inclourà exposicions, audiovisuals, tallers i ball amb el grup Jizzy Free.


Obertament, contra els estigmes en salut mental

‘Per la salut mental. No a la discriminació, sí a les persones’ és el lema d’Obertament, una plataforma unitària de lluita contra els estigmes i la discriminació a les persones amb problemes de salut mental a Catalunya presentada aquesta setmana. Impulsada per associacions de pacients i familiars i patronals sanitàries, compta amb institucional i un important impacte mediàtic per la implicació de diverses persones famoses en la difusió de la campanya. Els impulsors asseguren que posar fi a l’estigmatització és clau per a la recuperació de les persones amb trastorns mentals. +info


Entitats socials i sindicats impulsen una consulta sobre les prioritats del Govern

Responent a l’actual context de retallades i ajustaments pressupostaris en àmbits com l’educació, la sanitat o els serveis socials, els representants de vuit entitats socials i sindicats constituïts en la plataforma Prou retallades han registrat al Parlament una proposta de consulta popular sobre quines han de ser les prioritats de l’acció política del Govern. El referèndum –la primera iniciativa que es tramita a Catalunya a través de la Llei de consultes  haurà de comptar amb l’aval de 220.000 signatures, el 3% del cens electoral de Catalunya, i l’aprovació del Parlament. +info


Les entitats que gestionen escoles bressol denuncien la retallada de la Generalitat

L’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC) denuncia a través d’una nota de premsa la retallada de més del 50% de l’aportació de la Generalitat de Catalunya per al finançament de les escoles bressol municipals i alerta que repercutirà en la qualitat d’aquest servei educatiu, la qualitat de l’ocupació i la sostenibilitat de les entitats i empreses socials que gestionen aquests centres. La retallada anunciada per la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, posa fi al model de cofinançament a parts iguals entre l’Administració Pública municipal, l’autonòmica i les famílies, i obliga a un increment de quotes a les famílies i/o a una major aportació per part dels Ajuntaments.


Xerrades formatives d’estiu

Durant la primera quinzena de juliol Torre Jussana ofereix a totes les entitats de la ciutat de Barcelona un cicle de xerrades gratuïtes sobre diferents aspectes clau del seu funcionament: redacció de projectes, comunicació, pla estratègic, treball en equip i treball en xarxa. D’altra banda, la Universitat Abat Oliba organitza les primeres Jornades Dona i Treball, que se celebraran els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de juliol de 9 a 14 hores, el preu d’inscripció és de 75€.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 BarcelonaT. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.