Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/55 Logo
  1. Entrevista a Teresa Crespo al canal 3/24
  2. El SOC treballa amb les entitats en un model propi d’intermediació laboral
  3. Retallades, innovació i aïllament a presons: en parlem als mitjans de comunicació
  4. El web d’ECAS ja està disponible en anglès
  5. ECAS celebra l’Assemblea General de juliol
  6. Bones pràctiques de col·laboració entre cooperatives i ajuntaments
  7. SOS Racisme alerta de la normalització del racisme a Catalunya
  8. Àngels Guiteras, reelegida presidenta de la Taula
  9. Convocatòries de premis en l’àmbit social
  10. El programa de ràdio Lunética busca nou col·laborador

 

Entrevista a Teresa Crespo al canal 3/24

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, ha defensat la creació d’una renda garantida de ciutadania que asseguri els mínims per a una vida digna, aquest matí en una entrevista al programa L’entrevista del canal 3/24. Crespo ha parlat dels efectes de les retallades: deteriorament de la pobresa estructural, emergència de noves situacions de pobresa i manca de recursos en les entitats socials per fer-hi front. L’entrevista es reemetrà avui a les 18.09 i a les 22.39 hores al canal 3/24 (veure canal 3/24 en directe).


 

El SOC vol un model propi d’intermediació laboral

La Generalitat compta amb l’arrelament al territori i el coneixement dels col·lectius en risc d’exclusió que tenen les entitats d’ECAS per dissenyar i desenvolupar un model català propi d’intermediació laboral que prioritzi les persones més vulnerables. Així ho ha assegurat la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Esther Sánchez, en una reunió celebrada aquesta setmana. Les entitats treballaran com a soci local de les agències de col·locació privades que el Ministerio de Empleo y Seguridad Social acreditarà al conjunt de l’Estat, i es reuniran mensualment amb el SOC per al desenvolupament del model. Més informació de la trobada


Parlem de retallades, innovació i aïllament a presons als mitjans de comunicació

El gerent d’ECAS, Jordi Gusi, reflexiona sobre els efectes de les retallades en les entitats socials i elsels col·lectius més vulnerables en una entrevista al programa Hora L de la Cadena SER. Gusi ha intervingut també en un debat sobre el procés de replantejament del tercer sector en clau d’innovació i TIC al programa Eureka! de COM Ràdio, amb la participació de Pau Vidal (Observatori del Tercer Sector),  Rosa Castro (UPCnet), Jaume Albaigès (TecnolONGia), Laia Serrano (Barcelona Actua) i Jordi Vinarós (UpSocial). D’altra banda, la coordinadora de la Comissió d’Àmbit Penitenciàri i Execució Penal, Patricia Bosch, explica la mecanització de les rutines a les presons en un reportatge al diaria Ara sobre l’aïllament que suposa entrar en un centre penitenciari.


El web d’ECAS ja està disponible en anglès

Per tal de fer front als nous reptes europeus de la vocalia d’Internacionalització d’ECAS, hem iniciat la traducció a l’anglès de les pàgines estàtiques del nostre web. El procés finalitzarà la setmana que ve, però ja es poden consultar algunes pàgines sobre la raó de ser d’ECAS, les entitats membres i la nostra activitat.


 

ECAS celebra l’Assemblea General de juliol

Tal com us informàvem fa uns dies a través del butlletí info ASSEMBLEA, l’òrgan sobirà d’ECAS va ratificar divendres passat l’entrada de cinc noves entitats i va aprovar els comptes 2011 i els nous estatuts de la federació. El gerent, Jordi Gusi, va informar d’una reducció del 40% en els ingressos d’ECAS, si bé s’han obert noves vies de col·laboració amb finançament associat. La segona part de l’Assemblea es va dedicar a posar en comú el procés de reflexió estratègica que vàrem iniciar al febrer.


Bones pràctiques cooperatives-ajuntaments

La Diputació de Barcelona i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya han publicat una guia que recull vuit experiències de col·laboració entre cooperatives d’iniciativa social i ajuntaments en l’atenció a les persones, entre elles les de Suara Cooperativa i Xarxa Gedi, entitats membres d’ECAS, a Barcelona i Manresa, respectivament. 


 

El racisme es normalitza a Catalunya

 

L’informe 2011 sobre ‘L’estat del racisme a Catalunya’ publicat per SOS Racisme denuncia la normalització del racisme tant en l’àmbit social com en l’institucional, alimentat segons l’entitat per la manca de polítiques anta discriminatòries,  la covardia d’institucions i partits polítics i la complexa crisi econòmica i social que estem vivint. La publicació analitza amb profunditat diferents tipologies i espais on es manifesta el racisme i recull una memòria del Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme i xenofòbia. La federació estatal de SOS Racismes també ha presentat un informe anual en què analitza el racisme a l’Estat espanyol el 2011 (veure resum executiu).

 


 

Guiteras, reelegida presidenta de la Taula

La Taula d’entitats del Tercer Sector de Catalunya ha renovat la seva Junta Directiva per als propers tres anys i ha reelegit Àngels Guiteras com a presidenta de l’organització. ECAS n’assumeix la secretaria, funció que realitzarà la nostra presidenta, Teresa Crespo, fins ara vicepresidenta d’Inclusió i pobresa. +info


Convocatòries de premis en l’àmbit social

La Fundació Privada Institut Industrial i Comercial ha convocat la tercera edició del Premi a l’entitat integradora, que reconeix la tasca d’inserció laboral amb col·lectius vulnerables. La presentació de sol·licituds finalitza el 14 de setembre i el guardó es lliurarà en el marc de la Nit de l’empresari, a finals d’octubre. D’altra banda, el proper 26 de juliol finalitza el termini de presentació de sol·licituds al Premi Voluntariat 2012 del Departament de Benestar Social i Família, amb una dotació de 32.000€; i el 31 de juliol és la data límit per presentar-se al Premi Electrolux Més Solidari, del Grup Electrolux, que reconeix projectes presentats per ONG, fundacions o associacions.


Cerca de nou col·laborador per a Lunética 

El programa de ràdio Lunética, realitzat per persones amb trastorn mental, busca un nou col·laborador que s’ocupi de la secció d’esports. El voluntari ha de saber utilitzar Word, Internet i correu electrònic, i s’incorporarà al setembre, quan arrenqui la nova temporada del programa. Les entitats o persones interessades us heu de posar en contacte amb premsa@associaciojoia.org (tel. 93 452 04 67), preferi-blement abans del 27 de juliol.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 BarcelonaT. 93 268 2222 | F. 93 310 0483ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial
Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.