Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/57 Logo
  1. Debatem sobre pobresa en el desè aniversari del Panel de Desigualtats
  2. Teresa Crespo, nova col·laboradora de la Cadena SER
  3. ‘Aliances davant el naufragi’, article de Frederic Cusí i Marc Botella
  4. Fundació Germina, nova entitat d’ECAS
  5. Cursos d’inserció sociolaboral, mediació intercultural i acollida a La Formiga
  6. Seminari sobre acolliments i adopcions
  7. Fotografies per conèixer la realitat dels infants en risc d’exclusió
  8. Formació en muntatge d’instal·lacions electrotècniques a Comtal
  9. El conseller Cleries presenta el Pacte per a la lluita contra la Pobresa
  10. Govern i Taula signen un nou Pla de Suport al Tercer Sector Social
  11. La ‘Marea taronja’ en defensa dels serveis socials arriba a Catalunya
  12. Comencen els tràmits de la nova Llei del Voluntariat de Catalunya

Debatem sobre pobresa en el desè aniversari del Panel de Desigualtats Socials

ECAS col·labora amb la Fundació Jaume Bofill en l’acte de celebració a Barcelona del desè aniversari del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD). En el marc del cicle de debats sobre El valor social de la recerca, la commemoració inclourà un debat  en què, a partir de la pregunta ‘La pobresa és només conseqüència de la crisi?’, intervindran el sociòleg Lluís Sáez i els membres de la junta directiva d’ECAS Sonia Fuertes (Fundació Salut i Comunitat) i Salvador Busquets (Arrels Fundació), que aportaran l’experiència pràctica de les entitats d’acció social. Tindrà lloc el proper 14 de novembre a les 19 hores a l’Institut d’Estudis Catalans.


 

Teresa Crespo, tertuliana a la Cadena SER

El programa A vivir que son dos días, de la Cadena SER, compta aquesta temporada amb la participació de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, que intervindrà un cop al mes en l’espai de tertúlia dels diumenges, a partir de les 8.30 hores. La seva prexpertesa es va posar de manifest en la tertúlia de diumenge passat, centrada en la pobresa i l’exclusió social.


 

Aliances davant el naufragi’, article d’opinió

Davant l’actual reducció de finançament públic, “el discurs sobre el valor de les aliances, la cooperació entre entitats i l’optimització de recursos guanya audiència en el sector”. Els col·laboradors d’ECAS Frederic Cusí i Marc Botella analitzen el potencial de les aliances entre organitzacions del tercer sector social en un article d’opinió publicat aquesta setmana al portal Social.cat.


Fundació Germina, nova entitat d’ECAS

ECAS suma una nova entitat amb la incorporació aquesta setmana de la Fundació Germina, centrada en la millora de la qualitat de vida d’infants, joves i les seves famílies a Santa Coloma de Gramenet.


Cursos d’inserció sociolaboral, mediació intercultural i acollida a La Formiga

Ja està oberta la inscripció a la formació que ofereix l’Associació Sociocultural La Formiga durant els mesos d’octubre i novembre: Tècnic d’inserció sociolaboral (20 hores), Mediació intercultural (32 hores) i Agent d’acollida (20 hores). Cal omplir la butlleta d’inscripció i enviar-la a info@laformiga.org. Tots els cursos compten amb un descompte del 10% amb el Carnet Jove i de 20€ per a persones a l’atur, membres de famílies nombroses i monoparentals, persones voluntàries i exalumnes. 


   

Seminari sobre acolliments i adopcions

Intress organitza un seminari sobre L’acolliment i l’adopció: eines per prevenir les ruptures de convivència que vol servir d’ajuda tant a les famílies com als professionals de l’àmbit. S’impartirà els dies 23 i 24 d’octubre de 9 a 19 hores al Palau Robert de Barcelona i preveu reunir un centenar de professionals de la psicologia, la pedagogia i el coaching familiar. Per inscriure’s (120€): lperez@intress.org


 

Fotos per conèixer la realitat dels infants en risc

‘Somriure és igual per a tots’ és el títol de l’exposició que inaugura l’Associació REIR aquesta tarda (19 hores a l’Hotel Sidorme de Granollers) per donar a conèixer la realitat dels infants en risc d’exclusió social. Inclou més de 30 fotografies i es podrà visitar fins el 15 d’octubre.


Formació en muntatge d’instal·lacions electrotècniques a Comtal

La Fundació Comtal ha obert les inscripcions per a la formació en Auxiliar en operacions de muntatge d’instal·lacions electrotècniques en edificis que ofereix en el marc del Programa de Qualificació Professional Inicial de la Generalitat. Està dirigit a persones d’entre 16 i 19 anys sense graduat d’ESO i tindrà lloc les tardes de dilluns a divendres. Cal inscriure’s al telèfon 93 319 98 55 o a la seu de l’entitat (Forn de la Fonda 5, baixos).


 

Presentat el Pacte per a la lluita contra la Pobresa

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presentar dimecres el document de bases del Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya, “elaborat partint de la tasca feta pel Grup de treball per a la lluita contra la pobresa i la inclusió social, format per entitats d’iniciativa social, entitats municipalistes i personal tècnic de la Generalitat”, segons el propi departament. El document recull aquesta feina, però –tal com va declarar Teresa Crespo a TV3 (minut 17:44)– és només un punt de partida: ara cal veure “què prioritzem, què augmentem… i el tema dels recursos, que és la gran incògnita que avui tenim”. +info


Govern i Taula signen un nou Pla de Suport al Tercer Sector Social, sense pressupost

El Govern de la Generalitat i la Taula del Tercer Sector han signat un nou Pla de Suport al Tercer Sector Social que inclou cinquanta mesures per enfortir les entitats socials davant l’increment de les necessitats socials, però que no compta amb cap dotació econòmica per al seu desenvolupament. Entre les mesures es contempla la cessió de locals de propietat pública, l’impuls de línies de crèdit a través de l’Institut Català de Finances i la possibilitat de deduccions en el tram autonòmic de l’IRPF. El Govern es compromet a implementar-lo a través dels diversos departaments de la Generalitat, en forma de demandes al Govern central o bé mitjançant la Taula del Tercer Sector. +info


 

‘Marea taronja’ en defensa dels serveis socials

La campanya contra les retallades en l’àmbit dels serveis socials arriba a Catalunya amb l’adhesió del Col·legi de Treball Social a la ‘Marea taronja’, que es presentarà dijous 27 de setembre a Barcelona. Les samarretes de color taronja amb què els professionals del sector visibilitzen la protesta al conjunt de l’Estat estan disponibles en català a la seu del Col·legi (5€) i es podran adquirir a l’acte (18 hores, espai Francesca Bonnemaison). En el marc de la convocatòria es donaran a conèixer els projectes de cooperació al desenvolupament que el Col·legi finançarà enguanyCal confirmar l’assistència al 93 318 55 93 | info@tscat.cat


Comencen els tràmits de la nova Llei del Voluntariat de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest mes de setembre la memòria prèvia a la tramitació de l’Avantprojecte de Llei del Voluntariat de Catalunya. Amb la participació de diverses organitzacions vinculades al voluntariat, la norma definirà un marc legal bàsic de tots els àmbits on es desenvolupa i permetrà acotar quines accions es consideren voluntariat. També pretén cobrir la falta d’una llei pròpia i actualitzada que promocioni el voluntariat existent a Catalunya (actualment regeix la llei estatal 6/1996).


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.