Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/58 Logo
  1. El sector social en lluita contra la pobresa
  2. ECAS posa en marxa el blog Migracions amb la campanya TRENCATÒPICS
  3. Eina de suport online per facilitar l’orientació laboral dels joves
  4. REIR impulsa un conte infantil sobre la vida en un centre d’acollida de menors<
  5. Grups d’orientació en resolució de conflictes dins la unitat familiar
  6. Rutes de promoció de la salut a Tarragona
  7. Concert solidari  i xerrada sobre autonomia i habitatge a ACIDH
  8. Formació en administració i comerç a Femarec
  9. Oferta laboral de tècnic/a d’intermediació amb empreses a Ared
  10. Voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments 2012
  11. Contra l’estigma en salut mental
  12. Formació per la millora de la gestió de les associacions
  13. Espais de reflexió sobre el model social, econòmic i polític

El sector social en lluita contra la pobresa

ECAS participa a través del Grup d’Inclusió de la Taula del Tercer Sector, coordinat per Teresa Crespo, en l’acte institucional de commemoració del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, el proper 17 d’octubre, i organitza amb altres entitats i federacions una activitat de sensibilització al carrer amb el lema ‘Contra la pobresa: combatem les DESIGUALTATS, establim PRIORITATS, revisem la FISCALITAT’. Properament rebreu més informació d’aquesta activitat, en la qual participen la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament, Amnistia Internacional, Fundeso i SOS Racisme, entre altres. La campanya Donem el millor de nosaltresencapçalada per la Taula, inclou aquest any el vídeo ‘Suma’t a les ONG socials’.   


 

Campanya TRENCATÒPICS al blog Migracions

La Comissió de Migracions d’ECAS ha posat en marxa un blog al voltant dels fenomens migratoris i la integració dels migrants amb el llançament d’una campanya per donar a conèixer històries d’esforç, constància i superació: TRENCATÒPICS. La sèrie s’inicia amb un vídeo narrat en primera persona pel tècnic d’acollida d’ACISI Amadou B. Sam, que després d’arribar a Europa sense papers va compaginar la venda ambulant amb el màster en Cooperació per al Desenvolupament.  


Eina online per l’orientació laboral dels joves

ECAS ha iniciat un nou procés de col·laboració amb el portal de recerca de feina InfoJobs que permetrà oferir públicament online la metodologia de treball desenvolupada per la Comissió d’Inserció Sociolaboral de la federació. Mitjançant un web específic, els materials de suport al procés d’orientació laboral dels joves creats per ECAS sota la direcció de la consultora Marta Colomer, es posaran a disposició de totes les entitats, els professionals i els joves que cerquen feina. +info


REIR impulsa un conte infantil sobre la vida en un centre d’acollida de menors

L’Associació REIR busca finançament a través de la plataforma Verkami per a l’edició de 500 exemplars del conte El nostre Centre: casa nostra. Relata la història de dos infants, el Víctor i la Maria,  que viuen en un centre d’acollida de menors, amb l’objectiu d’apropar al conjunt de la societat la realitat d’aquests centres. Fins al moment s’han recaptat 270 dels 3.000€ necessaris per tirar endavant el projecte; podeu fer les vostres aportacions a través d’aquest enllaç.


Grups d’orientació en resolució de conflictes dins de la unitat familiar

L’Associació “in via” ha iniciat una nova edició del Projecte Endavant de grups d’orientació en resolució de conflictes amb l’objectiu d’afavorir la convivència dins de la unitat familiar. El projecte inclou tres grups –pares i mares de fills adolescents, adolescents i pares i mares de fills menors de 12 anys– que es reuneixen quinzenalment els dimarts, des del passat 2 d’octubre i  fins el 27 de novembre. Per a més informació i inscripcions: 93 215 5626 | endavant@invia.cat.


 

Rutes de promoció de la salut a Tarragona

La Fundació Casal l’Amic resol els dubtes de salut dels joves dels barris de Ponent de Tarragona a través del projecte Rutes de promoció de la salut! Un equip educatiu de l’entitat, acompanyat d’agents de salut municipals, proporciona espais d’informació i orientació sobre alimentació, drogues, emocions, etc. en diferents parcs i places de la zona, tots els dimecres a partir de les 19 hores. +info


Concert solidari  i xerrada sobre autonomia i habitatge a ACIDH

Avui divendres 5 d’octubre, a les 20 hores, la coral de la ràdio internacional alemanya, Deutsche Welle, oferirà un recital de cançons d’amor d’arreu del món en solidaritat amb els projectes de l’Associació ACIDH a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona (cal confirmar assistència: jmartin@acidh.org | 93 285 9977). D’altra banda, l’entitat organitza una xerrada sobre autonomia i habitatge centrada en les persones amb intel·ligència límit el proper 23 d’octubre a les 19 hores a la seu d’ACIDH (Siracusa 53, Barcelona).


   

Formació en administració i comerç a Femarec

Femarec ofereix dues formacions sobre activitats d’oficina i serveis administratius i comerç i atenció al públic en el marc del Programa de Qualificació Professional Inicial de la Generalitat. La formació es dirigeix a persones d’entre 16 i 19 anys sense graduat d’ESO i cal sol·licitar una entrevista prèvia a la inscripció: 93 243 72 72 | permes@femarec.cat.


Oferta laboral de tècnic/a d’intermediació amb empreses a Ared

La Fundació Ared oferta una plaça de tècnic/a d’intermediació amb empreses amb contracte laboral d’onze mesos i jornada parcial (30 hores). La persona contractada desenvoluparà tasques relacionades amb la prospecció d’empreses i la gestió del programa d’inserció laboral. Cal enviar el currículum vitae europeu a rrhh@fundacioared.org, amb la referència ‘Intermediador/a’, fins aquest diumenge 7 d’octubre.


 

Voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments

‘Ho farem junts’ és el lema d’enguany de la campanya Gran Recapte d’Aliments a Catalunya, que de moment necessita captar 10.000 persones voluntàries per atendre els 750 punts de recollida que s’instal·laran arreu del país el 30 de novembre i l’1 de desembre. Si voleu formar-ne part, us podeu inscriure en línia. Vídeo de la campanya


 

Contra l’estigma en salut mental

La campanya Obertament de lluita contra la discriminació de les persones amb problemes de salut mental ha arribat als mitjans de comunicació amb un anunci a diverses ràdios, canals televisius i diaris (veure spot televisiu). La celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, aquest dissabte 6 d’octubre, se centrarà en la depressió i es commemorarà amb una trobada festiva i participativa a Sabadell (veure programa). D’altra banda, l’Associació Joia estrena dimarts 9 d’octubre a CaixaForum el documental ‘Bitàcola. Un canvi de mirada’.


 

Formació per millorar la gestió de les entitats

Suport Associatiu organitza una taller per a la millora de la gestió de les entitats no lucratives on es presentarà l’Eina d’autodiagnòstic de la gestió associativa i de fundacions. Tindrà lloc proper 10 d’octubre de 18 a 19.30 hores al CIEMEN (Rocafort 242 bis, BCN). El taller és gratuït, però cal confirmar assistència a info@suport.org. D’altra banda, Avalon ha programat un curs sobre emprenedoria social col·laborativa adreçat a les organitzacions del tercer sector (18 i 19 d’octubre, 60€).


Espais de reflexió sobre el model social, econòmic i polític actual

Les properes setmanes tindran lloc diversos actes al voltant de la situació socioeconòmica actual. En primer lloc, dilluns 8 d’octubre a les 19 hores es presenta a l’Ateneu Barcelonès la iniciativa ’50 propostes per a canviar el rumb’, impulsada per l’associació Le Labo pour l’Economie Social et Solidarie. Dos dies després, el 10 d’octubre a les 18 hores, tindrà lloc al CCCB la primera sessió d’un cicle de conferències organitzades pel Col·legi de Treball Social, i impartides pel professor Jaume Botey, amb el títol ‘El col·lapse del sistema. Bases per a pensar el nou mil·lenni’. El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia, per la seva banda, ofereix el seminari ‘Adéu a l’Estat del Benestar?’ (els dimecres de novembre a partir de les 19.30 hores, 21€) i la tercera edició del Curs d’Anàlisi de la Realitat Social (nou dissabtes entre octubre i maig, de 10 a 14 hores, 120€/80€ per a estudiants i jubilats). Finalment, el proper 18 d’octubre a les 18 hores tindrà lloc un col·loqui sobre ‘El Debat Públic com a eina de millora de la qualitat democràtica’ organitzat per l’IGOP-UAB. 


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.