Skip to content

 

  
 infoACCIONS 2012/61 Logo
  1. Pocs compromisos dels partits polítics al debat organitzat per ECAS
  2. Coneixem de primera mà el model britànic d’inserció sociolaboral
  3. Jornada sobre espais joves interculturals a Tarragona
  4. Parlem de pobresa i desnonaments als mitjans de comunicació
  5. Conferència d’ECAS i el SOC a Brussel·les sobre polítiques d’ocupació
  6. Iniciatives d’entitats d’ECAS al projecte ‘Voluntaris per l’ocupació europea’
  7. Xerrades d’ACIDH sobre responsabilitat social i lleure
  8. Conferència de REIR i Arrels Fundació sobre micromecentatge
  9. Sopar de Nadal solidari amb Fundació Ared
  10. Concert benèfic per a ‘Enfilant l’agulla’, projecte d’El Lloc de la Dona
  11. Nova etapa per a la funció patronal del tercer sector
  12. Els agents socials demanen canvis urgents en la política d’habitatge
  13. Curs sobre polítiques d’envelliment actiu

 

Pocs compromisos dels partits al debat d’ECAS

Durant gairebé tres hores, els referents en matèria social de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i PP van parlar sobre pobresa, ocupació, migracions i polítiques penitenciàries al debat organitzat dimarts per ECAS. Anna Figueras, Eva Granados, Oriol Amorós, Laura Massana i Sonia Esplugas van exposar els plantejaments i les línies programàtiques dels seus partits, però van ser escassos els compromisos clars, concrets i en ferm. Anna Figueras (CiU) va anunciar la convocatòria de subvencions 2012 per a programes de reinserció i rehabilitació en l’àmbit penitenciari, sobre la qual ECAS s’ha pronunciat amb una nota de premsa. +info debat

 


 

Coneixem el model britànic d’inserció sociolaboral

Una comitiva d’ECAS formada per set persones vinculades a la Junta Directiva i la Comissió d’Inserció Sociolaboral va visitar la setmana passada a Anglaterra tres agències de col·locació privades Serco, A4e (reunió a la foto) i Ingenus— per conèixer el model britànic d’inserció sociolaboral, on es va iniciar fa uns anys una reconversió similar a la que vol desenvolupar el Govern català. Les tres agències angleses van ser fa pocs mesos a ECAS per conèixer el model d’inserció que duen a terme les entitats i, després de la visita a Anglaterra, Serco i A4e han mostrat interès en establir col·laboracions amb el tercer sector català.


 

Jornada d’espais joves interculturals a Tarragona

La comissió territorial d’ECAS a Tarragona organitza la VIII Jornada de creació d’espais joves interculturals divendres que ve, 23 de novembre, de 9.30 a 18 hores  a l’Espai Jove Kesse (Sant Antoni Maria Claret 12-14, Tarragona). Inclourà una taula d’experiències amb la participació d’ACISI, Casal l’Amic, Fundació SER.GI, Casals de Joves de Catalunya i la regidoria de joventut de l’Ajuntament de Lleida.

Parlem de pobresa i desnonaments als mitjans de comunicació

Teresa Crespo va participar diumenge a la tertúlia sobre desnonaments del programa ‘A vivir que son dos días’ de la Cadena SER, amb el qual col·labora mensualment, i ha qualificat d’insuficients les mesures previstes pel Govern per fer-hi front en un reportatge publicat a El Periódico. Aquest diari ha engegat una campanya en relació als desnonaments a la qual hem donat suport, si bé hem deixat constància que l’objectiu d’ECAS és que s’aprovi la ILP per la reforma de la llei hipotecària per a la qual continuem recollint signatures. D’altra banda, elDiario.es ha publicat un reportatge sobre l’increment de la pobresa que recull també l’opinió de la presidenta d’ECAS.


Conferència d’ECAS i el SOC a Brussel·les sobre polítiques d’ocupació 

El proper 27 de novembre la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, oferirà una conferència sobre ‘Els reptes de Catalunya en l’àmbit de les polítiques d’ocupació: la col·laboració publico-privada i el paper del tercer sector en la lluita contra l’exclusió social i la pobresa’ a la Delegació de Catalunya a Brussel·les, juntament amb la directora del SOC, Esther Sánchez. En el marc de la presència d’ECAS a la capital de la Unió Europea iniciada fa un mes i mig, la presidenta d’ECAS visitarà també l’European Employment Forum i es reunirà amb la vicepresidenta de la plataforma European Social Action Network (ESAN), Liliane Cocozza, i amb el delegat del Govern català, Joan Prat.


El Govern presenta quatre iniciatives d’entitats d’ECAS a un projecte europeu 

Quatre dels cinc projectes que el Departament de Benestar Social i Família ha presentat al Projecte VERSO – Voluntaris per l’ocupació europea són d’entitats membres d’ECAS: ‘Obrint la porta a la rehabilitació’ de la Fundació Ared, ‘Projecte Coach’ de la Fundació Èxit, ‘Servei de Transició a l’Autonomia’ del Casal dels Infants i el ‘Programa Referents’ de l’Assocació Punt de Referència. Les cinc pràctiques seleccionades combinen la inserció sociolaboral de les persones usuàries amb el desenvolupament de les aptituds i les habilitats dels voluntaris, fet que contribueix a facilitar la seva pròpia ocupació i creixement personal. Ara passen a la fase final del projecte, on se seleccionaran setze bones pràctiques entre les aportades per vuit països europeus. +info 


Xerrades d’ACIDH sobre responsabilitat social i lleure 

Miquel Roca i Junyent oferirà una xerrada sobre ‘El nou escenari de la responsabilitat social’ en el marc del sopar-col·loqui organitzat per ACIDH el proper 3 de desembre de 20.30 a 23 hores (preu: 25€; cal reservar plaça:  93 457 38 52 | 93 219 36 51 | comunicacio@acidh.org). ACIDH també organitza una xerrada sobre ‘La importància del lleure’ el proper dilluns 19 a les 17 hores (5€; confirmar assistència: 93 285 99 77 | gparcerisa@acidh.org). 


Conferència de REIR i Arrels Fundació sobre micromecentatge

El responsable de l’àrea educativa de de REIR, Dani Juliá,  i la responsable  de comunicació d’Arrels Fundació, Olga García, oferiran una conferència sobre ‘Crowdfunding: el microfinançament en els projectes socials’ organitzada per DIXIT, que també comparà amb la participació d’Amics de la Gent Gran. Tindrà lloc el proper 28 de novembre a les 17 hores (plaça Pau Vila 1, Barcelona). Cal inscriure’s en línia. 


Sopar de Nadal solidari amb Ared 

Amb motiu de les Festes de Nadal, Fundació Ared organitza un Sopar Solidari preparat pels cursos de formació de cuina i Salta Catering el dia 29 de novembre a les 20:30 hores a la seu de l’entitat (Zamora 103-105, baixos, Barcelona). Tota la recaptació es destinarà al Programa de beques i ajudes socials d’Ared; cal confirmar assistència: 93 351 38 65 | alba@fundacioared.org.


 

Concert benèfic per al projecte ‘Enfilant l’agulla’

El Lloc de la Dona organitza un concert de l’orquestra solidària Résonnance a benefici del projecte ‘Enfilant l’agulla’ –empresa tèxtil per a la inserció sociolaboral de dones – el proper dissabte 24 de novembre a les 21 hores a l’Església Sant Ramon de Penyafort (Rambla Catalunya 115). L’entrada és lliure i la col·laboració, voluntària. 


 

 

Nova etapa de la funció patronal del tercer sector 

La patronal del tercer sector inicia una nova etapa centralitzant els seus esforços en La Confederació Empresarial de l’Economia Social de Catalunya, tal i com van aprovar ahir les assemblees generals extraordinàries de La Confederació i de l’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC). Es culmina així un procés per enfortir i racionalitzar l’associacionisme empresarial del tercer sector i reforçar la capacitat de representació i incidència de La Confederació. L’organització agrupa prop de 1.200 entitats i 45.000 professionals.

 


El tercer sector demana canvis urgents en la política d’habitatge 

La Taula del Tercer Sector, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els sindicats UGT i CCOO, l’observatori DESC, la xarxa d’associacions juvenils CNJC, la Confederació d’Associacions de Veïns i Càritas han emès un comunicat instant els poders públics a aprofitar l”oportunitat històrica” que plantegen els desnonaments i el banc dolent i exigint “revertir les polítiques d’exclusió habitacional”. D’altra banda, el Col·legi de Treball Social de Catalunya, ha publicat una nota de premsa en què demana que la moratòria als desnonaments es faci efectiva i aturi “els processos d’exclusió a què s’està abocant a centenars de milers de famílies”. Els treballadors i treballadores socials també manifesten la necessitat d’avaluar les situacions de les famílies de manera integral, i no només amb criteris econòmics.

 


Curs sobre polítiques d’envelliment actiu 

Els dies 27 i 28 de novembre se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) un curs sobre ‘Polítiques locals d’envelliment actiu: reptes i oportunitats’ organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona. S’analitzarà l’impacte social de l’envelliment i es reflexionarà sobre les polítiques de foment de l’envelliment actiu mitjançant experiències locals i internacionals. Té un preu de 145€ 90€ per a estudiants universitaris— i la inscripció és online.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

 

Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.