Skip to content
  
 infoACCIONS 2012/63 Logo
 

Aquest és el darrer infoACCIONS del 2012, tornem el 2013. BONES FESTES!

  1. Reflexionem sobre el nou model d’ocupació a Catalunya, 19 de desembre
  2. Treball en diversos fronts per la internacionalització de l’acció social
  3. Parlem als mitjans de VIH-SIDA, reforma educativa i Gran Recapte d’aliments
  4. Neix la Coordinadora Mentoria per a la Inclusió
  5. Èxit rep dos premis de responsabilitat corporativa
  6. El Casal dels Infants i Servei Solidari, Premis Voluntariat 2012
  7. Documental de Marianao, ‘Una comunitat que somia, lluita i estima!’
  8. ‘Ningú dormint al carrer’, campanya d’Arrels Fundació
  9. Dona Kolors, nova marca social contra l’exclusió
  10. Concert de Nadal a benefici de Punt de Referència
  11. Fira de Nadal Solidària amb productes dels Centres Especials de Treball
  12. Últims dies per participar en l’Anuari 2013 del Tercer Sector
  13. Campanya ‘Un Nadal en companyia em dóna vida’, d’Amics de la Gent Gran

Abordem el nou model d’ocupació amb el SOC i empreses angleses de col·locació

El proper dimecres 19 de desembre, les entitats d’ECAS podreu conèixer el model anglès de col·locació i reflexionar sobre el rol de les entitats socials i de les agències privades en el nou model d’ocupació que el Govern vol desenvolupar a Catalunya. La sessió de treball sobre ‘Mercat laboral, col·lectius en risc i ocupabilitat’organitzada per ECAS i el SOC, comptarà amb intervencions de les empreses Serco, A4e i Ingeus; de la directora general del SOC, Esther Sánchez; i dels representants d’ECAS Teresa Crespo, Jordi Gusi i Nacho Sequeira. L’acte tindrà lloc de 9 a 14 hores a l’EspaiCaixa Casa Macaya (Passeig de St. Joan 108, Barcelona) i és exclusiu per a membres d’ECAS. Us hi podeu inscriure el nombre de persones que vulgueu de cada entitat a través d’aquest formulari online.


Treballem per la internacionalització de l’acció social

Irene Kopetz ha finalitzat la seva estada de dos mesos a Brussel·les com a delegada d’ECAS, finançada pel programa Grundtving, que ha permès establir contactes i obrir camí per a la federació en el context europeu. D’altra banda, el responsable d’Internacionalització d’ECAS, Guillem Compte, i el gerent, Jordi Gusi, s’han reunit amb diversos agents internacionals per parlar sobre diversitat i inclusió en una trobada organitzada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT). I Carles Gil, membre de la vocalia d’Internacionalització, reflexiona sobre les oportunitats de la internacionalització en un article publicat a Social.cat.


 

Últimes aparicions d’ECAS als mitjans

Tere Bermúdez, membre de la Comissió de VIH-SIDA i Exclusió Social en representació de Càritas Barcelona, ha parlat de l’impacte dels centres d’acollida i del documental Experències vitals des de les Llars residència i els Pisos de suport en una entrevista al programa ‘Para todos La 2’, de TVE. D’altra banda, Fina Rubio, membre de la Junta Directiva d’ECAS, va participar al programa ‘Maneres de viure’ de La Xarxa dedicat al Gran Recapte d’Aliments i el diari El Punt/Avui ha recollit la valoració de Teresa Crespo de la reforma educativa del ministre Wert en un bitllet i un article d’opinió.


 

Neix la Coordinadora Mentoria per a la Inclusió

Aquesta setmana s’ha presentat a Barcelona la Coordinadora Mentoria per a la Inclusió, formada per quatre entitats i projectes de mentoria –Punt de Referència, Fundació Servei Solidari, Fundació Èxit i el Projecte Rossinyol de la Universitat de Girona– per “enfortir els programes de mentoria de les entitats perquè esdevinguin una metodologia eficaç per reduir la marginalitat i l’exclusió d’infants i joves en situació de risc social”. +info


Èxit rep dos premis de responsabilitat corporativa

El Projecte Joves Professionals de la Fundació Èxit, juntament amb Mutua Madrileña i la Asociación de Talleres de Reparación de Automóviles de Madrid (Asetra), ha obtingut dos reconeixements en l’àmbit de la responsabilitat corporativa: el Premi a la Iniciativa Empresarial més innovadora de RSC –concedit per Cinco Días—  i un dels guardons de la revista Corresponsables a les millors iniciatives de Responsabilitat Social i Sostenibilitat.


El Casal dels Infants i Servei Solidari, Premis Voluntariat 2012 de la Generalitat

Les entitats membres d’ECAS Casal dels Infants i Servei Solidari han estat guardonades amb el Premi Voluntariat 2012 que atorga el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. El Casal dels Infants ha rebut el premi en la modalitat d’àmbit nacional per promoure un nou model de voluntariat més dinàmic i compromès amb el projecte ‘Persones per persones’, i Servei Solidari ha estat premiada en l’àmbit local/comarcal pel projecte ‘Voluntariat, agent de canvi social’, que mitjançant el voluntariat promou la sensibilització per contribuir al canvi social.


 

Marianao presenta un documental sobre l’entitat

La Fundació Marianao va presentar ahir el documental Fundació Marianao: una comunitat que somia, lluita i estima!, en un acte amb el codirector Jordi Oriola i l’assistència d’alguns del joves voluntaris que han participat en el rodatge. Podeu veure el documental en aquest enllaç.


‘Ningú dormint al carrer’, campanya d’Arrels

Arrels Fundació engega la campanya de Nadal ‘Ningú dormint al carrer’ per recordar a les formacions polítiques que cal seguir treballant perquè tothom tingui un lloc digne on viure. Es pot participar en la campanya incloent la imatge al perfil de Facebook, amb l’etiqueta #ningudormintalcarrer a Twitter, a través de fotografies a Instagram o bé fent-se soci d’Arrels o col·laborant-hi. +info


 

Dona Kolors, nova marca social contra l’exclusió

El projecte ‘Enfilant l’agulla’ d’El Lloc de la Dona –empresa tèxtil per a la inserció sociolaboral de dones— llança la marca social Dona Kolors. Els productes es podran comprar aquest dissabte 15 de desembre d’11.30 a 20 hores en un mercat de Nadal a la seu de l’entitat (Av. Drassanes 27, baixos, Barcelona), els dilluns i dimecres de 16 a 19 hores també a l’entitat, o encarregant-los per correu electrònic a ventas@donakolors.cat.


 

Concert de Nadal a benefici de Punt de Referència

El Cor Scandicus i la solista Begoña Alberdi cantaran dimarts que ve, 18 de desembre, en un concert de Nadal a benefici de Punt de Referència. Tindrà lloc a la Parròquia Mare de Déu de Núria (Bon Pastor 7-9, Barcelona) i l’entrada té un preu de 10€ en concepte de donatiu. Es demana confirmar assistència al telèfon 93 329 74 28 o enviant un correu a info@puntdereferencia.org.


 

Fira de Nadal Solidària amb productes dels CET

Demà dissabte s’inaugura a Barcelona la fira de Nadal solidària, on Centres Especials de Treball i altres programes d’inserció sociolaboral vendran els productes que elaboren. La fira estarà ubicada als Jardinets de Gràcia entre el 15 i el 23 de desembre d’11 a 21 hores i forma part de la campanya ‘Suma’t a les ONG socials’, promoguda per la Taula d’entitats del Tercer Sector i l’Ajuntament de Barcelona. Podeu llegir en aquest enllaç una entrevista al gerent d’ECAS, Jordi Gusi,  publicada al diari Ara amb motiu de la fira, i demà dissabte en parlarà també a La Vanguardia.


 

Últims dies per ser a l’Anuari del Tercer Sector

Dimarts que ve, 18 de desembre, finalitza el termini per participar en l’Anuari del Tercer Sector Social de Catalunya 2013. Us animem a totes les entitats de base i de segon/tercer nivell del sector a respondre el qüestionari perquè l’estudi reflecteixi la situació amb la màxima fidelitat. L’Anuari d’enguany també pararà atenció en la perspectiva de gènere per fer possible l’anàlisi de les polítiques de paritat al sector i avaluarà la tendència cap a la feminització de la pobresa.


 

Campanya ‘Un Nadal en companyia em dóna vida’

Amics de la Gent Gran celebra demà un dinar de Nadal amb la participació de Neus Català, lluitadora antifeixista i única supervivent del camp d’extermini nazi de Ravensbrück , que rebrà el Premi 2012 de l’entitat. És una de les activitats de captació de recursos en el marc de la campanya ‘Un Nadal amb companyia dóna vida’, que també compta amb accions de voluntariat com el programa Un Nadal en companyia, que anima les persones voluntàries de l’entitat a augmentar aquests dies la freqüència de les visites a les persones grans.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 BarcelonaT. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.