Skip to content
  
 infoACCIONS 2013/65 Logo
 1. Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere
 2. Disponible online de la Guia d’entitats socials per als mitjans de comunicació
 3. Programa ‘Reinventa’t’ per a la reconversió d’entitats socials
 4. Xavier Orteu reflexiona sobre el model d’ inclusió a través del treball
 5. Teatre a benefici de Punt de Referència
 6. Aplicació de mòbil de Càritas per fer donacions a partir d’un euro
 7. Cursos d’inserció sociolaboral, mediació intercultural i acollida a La Formiga
 8. Grups d’orientació en resolució de conflictes dins de la unitat familiar
 9. Taller sobre ansietat  i relaxació per a persones amb discapacitat intel·lectual
 10. La Fundació Quatre Vents rep el Premi Solidaritat 2012
 11. Manifest de suport a Serigne MBacke Bey, en situació administrativa irregular
 12. Males pràctiques de les Administracions en la contractació pública de serveis
 13. Jornada sobre l’atenció a les famílies en l’àmbit de la salut mental
 14. Seminari sobre innovació en temps de crisi

 

Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere

 

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector convoquen la primera edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere. Es poden presentar candidatures fins el dia 28 de febrer i el premi s’entregarà en el marc de la 1a Jornada DDiPAS, a finals del proper mes de març. El guardó neix amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones. Formulari de presentació de candidatura | Bases del Premi


Guia d’entitats socials per als mitjans

Ja està disponible al web d’ECAS la versió online de la Guia d’entitats socials per als mitjans de comunicació, editada per l’Agència de Comunicació Social amb la participació d’una setantena d’entitats membres d’ECAS i trenta altres organitzacions del tercer sector . La versió impresa de la guia es difondrà entre periodistes de l’àmbit social perquè identifiquin fàcilment les entitats que treballen amb els diferents col·lectius que atenem. Confiem que contribuirà a potenciar i diversificar la nostra presència i visibilitat. Les entitats d’ECAS podreu recollir-ne un exemplar imprès a l’Assemblea General del proper 22 de febrer o a la nostra seu (prèvia petició a l’Agència: redaccio@acciosocial.org).


Programa ‘Reinventa’t’ per a la reconversió d’entitats socials

ECAS ajudarà les entitats sòcies que ho desitgeu a fer un procés de resituació davant l’actual crisi socioeconòmica i els canvis que s’estan produint en el model de finançament i intervenció de les entitats del tercer sector. El programa ‘Reiventa’t’ –amb el suport de la Fundació ‘la Caixa’ i el Departament d’Empresa i Ocupació– centrarà el suport en quatre eixos: diagnosi, formació en emprenedoria social, disseny del pla de reconversió i mentoratge per a la seva aplicació. Es durà a terme durant aquest any i hi podeu participar fins a deu entitats, previ procés de selecció. Si hi esteu interessades, cal que envieu un correu a ecas@acciosocial.org.

 


Reflexió sobre el model d’ inclusió amb el treball

El director d’Insercoop i membre d’ECAS Xavier Orteu reflexiona sobre la ‘Inclusió a través del treball: un model en revisió’ al número de gener dels monogràfics tècnics que publica la Taula del Tercer Sector. Orteu assenyala que la redefinició dels rols dels diferents agents en les futures polítiques actives d’ocupació és un “repte molt important que corre el risc de pensar-se només des d’una lògica purament mercantil. […] És per aquest motiu que esdevé imprescindible traslladar el compromís en la recerca d’un nou equilibri socialment sostenible dins l’escenari actual”.


Teatre a benefici de Punt de Referència

El proper dilluns 28 de gener la companyia de teatre Els Pirates oferirà la recaptació íntegra del seu nou espectacle, ‘Comedy Tonight’, a Punt de Referència. La funció tindrà lloc a les 21 hores al Centre Artesà Tradicionàrius (Travessia de St. Antoni 6-8, Barcelona). Per reservar entrades: info@puntdereferencia.org | 93 329 74 28.


Aplicació de mòbil per fer donacions a Càritas

Càritas Diocesana de Barcelona ha creat l’app de mòbil gratuïta ‘Punt rere punt’ (per a dispositius Android i properament disponible a l’App Store), que permet fer donacions a partir d’un euro i escollir a quina iniciativa de Càritas es destinen els recursos. D’altra banda, l’entitat ha presentat aquesta setmana el projecte ‘Ambaixadors amb Cor’, a través del qual professionals de l’esport com Àlex Corretja, Carles Reixach, Ferran Martínez, Jordi Arrese i Erika Villaécija difondran la tasca de l’entitat.


Cursos d’inserció sociolaboral, mediació intercultural i acollida a La Formiga

Ja està oberta la inscripció als cursos de formació que ofereix l’Associació Sociocultural La Formiga durant el primer trimestre de 2013: Tècnic d’orientació i inserció sociolaboral (20 hores), Mediació intercultural (36 hores) i Agents d’acollida. Tots els cursos tenen descompte per a estudiants, persones aturades i famílies nombroses i monoparentals, i són bonificables en la seva totalitat per als treballadors en actiu. Inscripcions: info@laformiga.org | 93 443 82 07.


Grups d’orientació en resolució de conflictes dins de la unitat familiar

L’Associació “in via” inicia una nova edició del Projecte Endavant de grups d’orientació en resolució de conflictes amb l’objectiu d’afavorir la convivència dins de la unitat familiar. El projecte inclou tres grups —pares i mares de fills i filles adolescents, adolescents i pares i mares de fills i filles menors de 12 anys— que es reuniran quinzenalment els dimarts, del 26 de gener al 26 de març. Per a més informació i inscripcions: 93 215 5626 | endavant@invia.cat.


 

Relaxació pera persones amb discapacitat intel·lectual

ACIDH organitza el taller ‘Com controlar quan ens posem nerviosos?’, sobre ansietat i relaxació per a persones amb discapacitat intel·lectual. L’activitat tindrà lloc els dies 28 de gener i 4 de febrer de 17.30 a 18.30 hores al Centre de Psicologia i Logopèdia ACIDH (Milà i Fontanals 60-68, baixos 1, BCN). Té un preu de 20€ i cal enviar la butlleta i un justificant de pagament a gparcerisa@acidh.org, o entregar-la a la seu del carrer Siracusa 53 de Barcelona.


La Fundació Quatre Vents rep el Premi Solidaritat 2012

La Fundació Quatre Vents ha estat reconeguda per l’Institut de Drets Humans de Catalunya amb el Premi Solidaritat 2012 en reconeixement a 25 anys de feina per millorar la situació i el futur dels infants en situació de risc i exclusió social, i de les seves famílies. L’enhorabona!


Suport al Serigne, en situació administrativa irregular

Diverses organitzacions –entre elles la Comissió de Migracions d’ECAS— han signat aquesta setmana un manifest en suport al ciutadà català d’origen senegalès Serigne MBacke Bey, acollit a un pla de retorn voluntari després d’haver viscut “pràcticament tot el més negatiu que té el fet migratori”. L’escrit denuncia “l’asfixia econòmica i financera i el maltractament institucional” a què sotmet l’Estat espanyol a les persones en situació administrativa irregular. | Vídeo sobre en Serigne fet pels Casellers de la Sagrada Família, dels qual és membre.


Males pràctiques de les Administracions en la contractació de serveis a les persones

La Taula d’entitats del Tercer Sector i la Confederació Empresarial de l’Economia Social de Catalunya presentaran aquest dilluns en roda de premsa  (a les 11 hores a la seu de la Taula; Rocafort 242 bis) una declaració conjunta per denunciar les males pràctiques de les Administracions públiques en la contractació pública de serveis a les persones, que n’estan afectant la qualitat. Es detallaran quines són les males pràctiques, els criteris bàsics que les Administracions haurien de preservar i respectar als concursos dels serveis socials, i s’aportaran exemples. Hi intervindran la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, i el president de la Confederació, Xavier Puig.


Jornada sobre l’atenció a les famílies en l’àmbit de la salut mental

La Federació Salut Mental Catalunya (antiga FECAFAMM) organitza una jornada sobre ‘L’atenció a les famílies en l’àmbit de la salut mental’el proper 8 de febrer de 9.30 a 13.30 hores a l’Auditori Casa del Mar (Albareda 1, Barcelona). A través de dues taules rodones s’analitzaran necessitats, propostes i experiències d’intervenció en l’atenció a les famílies. Cal inscriure’s abans del 5 de febrer a través d’aquest formulari en línia.


Seminari sobre innovació social en temps de crisi

El proper 11 de febrer tindrà lloc a la seu del CSIC (Egipcíaques 15, Barcelona) el seminari internacional ‘Innovar en temps de crisi. Els reptes dels Sistemes de Benestar Social local per a la cohesió de les ciutats’, organitzat per Projecte WILCO. La trobada vol ser un punt de reflexió sobre els reptes que planteja la innovació socia, així com  un espai per a conèixer alguns dels projectes innovadors d’altres ciutats europees. D’altra banda, ja es pot veure el vídeo del seminari sobre recerca i innovació en benestar social a Barcelona, celebrat el passat mes de novembre i que va comptar amb la participació de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.