Skip to content
  
 infoACCIONS 2013/66 Logo
 1. Assemblea General d’ECAS, 22 de febrer
 2. El nou informe INSOCAT posa de relleu l’empobriment de les famílies
 3. Mapalaboral.org, orientació per a l’ocupació dels joves
 4. Reunió d’ECAS amb el conseller de Justícia, Germà Gordó
 5. ‘Teixint relacions’, jornada d’educació infantil
 6. Xerrada de Montserrat Tura a ACIDH
 7. Jornada de drogodependències: ‘Camins cap a la integració sociolaboral’
 8. 10 càpsules d’innovació social
 9. El risc de la pobresa relacionat amb el mercat de treball
 10. Un milió i mig de firmes per la dació en pagament seran rebutjades al Congrés
 11. Jornada sobre IVA i entitats no lucratives
 12. La Marea Taronja escenifica ‘la sopa boba’ a Saragossa

Assemblea General d’ECAS: 22 de febrer

 

El proper 22 de febrer totes les entitats membres d’ECAS esteu convocades a la primera Assemblea General Ordinària del 2013, que tindrà lloc de 9.15 a 14 hores a la seu de la federació (Via Laietana 54, 1r). L’ordre del dia inclou la ratificació de les noves entitats sòcies i la presentació –i aprovació, si s’escau– de l’informe de gestió i tancament financer 2012, la memòria d’activitats 2012, el pla de gestió i el pressupost financer 2013. Abans de la pausa es visionarà el vídeo de 15 minuts EXPERIÈNCIES VITALS des de les Llars Residència i els Pisos de Suport, realitzat per la Comissió de VIH-sida i exclusió social d’ECAS. A la segona part reflexionarem sobre la utilitat d’ECAS per a les entitats durant el 2012 i les actuacions que ha de dur a terme la federació al 2013, i obrirem un espai de debat sobre com volem celebrar els 10 anys que ECAS compleix enguany. En els propers dies rebreu la documentació necessària.

 


INSOCAT: progressiu empobriment de les famílies

 

El progressiu empobriment de les famílies catalanes des de l’inici de la crisi, l’any 2008, afecta especialment els infants i adolescents menors de 16 anys, tal com posa de relleu el darrer informe INSOCAT elaborat per ECAS amb dades de l’Idescat, l’INE i l’Eurostat. La comparativa d’estadístiques revela algunes diferències significatives en l’impacte de la crisi a nivell europeu, estatal i català: el nombre de treballadors pobres es manté estable al voltant del 8,5% a la UE-27, però augmenta notablement a Espanya i a Catalunya, on arriba al 12,7% i 13,7%, respectivament. A la nota de premsa s’hi destaquen les dades més significatives.

 


Mapalaboral.org, orientació per a l’ocupació

 

Avança a bon ritme el desenvolupament del web Mapalaboral.org per a l’orientació i l’acompanyament en el procés d’incorporació al mercat laboral dels joves, basat en les eines elaborades per la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS en el marc de la Proposta metodològica d’inserció laboral per a joves. La digitalització i adaptació dels materials, així com la posada en marxa del propi web, s’està duent a terme gràcies a un conveni amb InfoJobs.

 


 

Justícia comptarà amb l’expertesa del sector

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, s’ha compromès a convocar una sessió de treball plenària amb el tercer sector i les tres direccions generals de la conselleria per traçar un pla de treball sobre el model de rehabilitació penitenciària. Així ho va manifestar ahir a membres de la Junta Directiva d’ECAS (a la foto, Montserrat Tohà, Teresa Crespo i Sonia Fuertes). La conselleria treballarà amb el pressupost prorrogat del 2012 fins al mes de març, que s’aprovaran els pressupostos per al 2013 (amb noves retallades anunciades, també en Justícia)


 

‘Teixint relacions’, jornada d’educació infantil

 

El proper 2 de març tindrà lloc la primera Jornada d’Educació Infantil de Suara, de 9 a 14.15 hores al Teatre municipal de Sant Feliu de Guíxols. Amb el lema Teixint relacions, la jornada sorgeix de la inquietud d’un grup de professionals de la cooperativa d’organitzar una trobada per a compartir i reflexionar al voltant de l’educació infantil. El programa inclou una conferència del pedagog danès Claus Jensen sobre ‘Les relacions i l’ambient físic’, dues taules rodones especialitzades i una exposició de projectes. Inscripcions fins el 21 de febrer a través d’aquest formulari (15€, gratuïta per a professionals de Suara i d’Ajuntaments amb Escoles Bressol Municipals gestionades per l’entitat).

 


Xerrada de Montserrat Tura a ACIDH

 

L’exconsellera d’Interior de la Generalitat i membre del PSC Montserrat Tura oferirà una xerrada sobre ‘Economia, empresa i la inquietud de la consciència’ en el marc del sopar-col·loqui organitzat per ACIDH el proper 25 de febrer de 20.30 a 23 hores a la seu de l’entitat (Milà i Fontanals 49, Barcelona). El preu és de 25€ i cal reservar plaça:  93 457 38 52 | 93 219 36 51 | comunicacio@acidh.org.

 


Jornada de drogodependències: ‘Camins cap a la integració sociolaboral’

 

Projecte Home i la Universitat de Barcelona organitzen la V Jornada de Drogodependències ‘Camins cap a la integració sociolaboral’. Se celebrarà el proper 19 d’abril a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB (Gran Via de les Corts Catalanes, 585) i comptarà amb la participació del gerent d’ECAS, Jordi Gusi, amb la ponència ‘El mercat laboral i els col·lectius en risc: utopia o realitat?’, així com amb la participació de la Fundació Èxit i de l’agència de col·locació Intermèdia.

 


 

10 càpsules d’innovació social

Entitats del tercer sector i representats del sector públic compartiran coneixements sobre innovació social en la gestió, la intervenció tècnica i l’optimització de recursos a la jornada ‘10×10 càpsules d’innovació’, el proper 15 de febrer al CaixaFòrum de Barcelona (de 9 a 14 hores). La sessió comparà amb la participació de dues entitats d’ECAS en representació de la federació, Intress i Insercoop; hi exposaran el projecte Home-Turisme Social i una experiència de col·laboració contínua entre universitat, món professional i administració pública, respectivament.

 


El risc de la pobresa relacionat amb el mercat de treball

 

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya organitza una jornada sobre ‘El risc de pobresa relacionat amb el mercat de treball’ en què es presentaran els resultats d’un informe sobre aquesta qüestió i s’oferirà una ponència sobre ‘El treball, l’ocupació i la dignitat de les persones’, a càrrec de la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès. La jornada tindrà lloc aquest dilluns 11 de febrer a partir de les 8.30 hores al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan 108, Barcelona). Cal inscriure’s prèviament a través d’aquest formulari.

 


 

La ILP per la reforma hipotecària serà rebutjada al Congrés

 

La majoria del PP al Congrés dels Diputats impedirà que la cambra admeti a tràmit la ILP per la reforma de la llei hipotecària que inclou la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. La iniciativa ha estat avalada amb 1.402.854 signatures arreu de l’Estat —393.135 a Catalunya—, recollides des del mes d’abril passat. En el marc del debat parlamentari, la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha defensat la dació en pagament en una compareixença a la Comissió d’Economia (vegeu vídeo). La PAH ha convocat manifestacions pel dret a l’habitatge a tot l’Estat el proper dissabte 16 de febrer (a Barcelona, a les 17 hores a la plaça Universitat) | vídeo de convocatòria).

 


Jornada sobre IVA i entitats no lucratives

 

Suport Associatiu organitza la jornada ‘L’IVA i les entitats no lucratives’ per reflexionar sobre les novetats fiscals que afecten el Tercer Sector amb una taula d’experts en fiscalitat. Tindrà lloc el proper dilluns 11 de febrer de 9.45 a 12.30 hores al Centre Esplai (Riu Anoia 42-45, El Prat de Llobregat). Cal inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç.

 


La Marea Taronja escenifica ‘la sopa boba’ a Saragossa

 

Els treballadors socials i la Asociación de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales han denunciat el retrocés en matèria social mitjançant una escenificació de ‘la sopa boba’ a Saragossa. La convocatòria, que va tenir lloc diumenge passat, forma part de la Marea Naranja –liderada en aquest cas per la delegació d’Aragó—, que s’oposa a les retallades i reclama “serveis socials per a tots i totes”. A Catalunya s’hi ha adherit organitzacions com el Col·legi Oficial de Treball Social i el col·lectiu DASC (Defensem l’Acció Social i Comunitària). Podeu veure un vídeo de ‘la sopa boba’ aquí.

 


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361
Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 BarcelonaT. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.