Skip to content
  
 infoACCIONS 2013/67 Logo
 1. Quin retorn té la inversió social? Jornada 11 de març
 2. Tallers d’emprenedoria social per a les entitats d’ECAS
 3. Premi ASPÀSIA: últims dies per presentar candidatures!
 4. Acció social i economia: article de Teresa Crespo a ‘Alternativas Económicas’
 5. Donatius per a la supervivència d’un projecte d’EICA
 6. Guardons per a les fundacions Quatre Vents i Comtal
 7. Cursos organitzats per Probens, ACIDH i Femarec
 8. La Fundació Germina, al programa ‘Babel’ de TVE
 9. Els col·legis professionals alcen la veu contra les polítiques d’austeritat
 10. Directors de Serveis Socials proposen un Pla de rescat a les persones
 11. Manifestació per la justícia social, 23 de febrer a Barcelona
 12. Comença el desenvolupament de #SinergiaCRM

Quin retorn té la inversió social? Jornada l’11 de març a la Casa Macaya

ECAS coorganitza amb l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona la jornada ‘SROI: quin retorn té la inversió social?’, que se celebrarà el proper 11 de març al matí a la Casa Macaya (Passeig de Sant Joan 108). L’acte comptarà amb una introducció sobre la metodologia SROI (Social Return Of Investiment) a càrrec d’Hugo Narrillos de la consultoria social H3s-SROI, una comparació de l’SROI amb altres metodologies a càrrec de Sophie Robini un debat sobre tres casos pràctics: el Servei d’Atenció a Domicili del Projecte RADARS, la inversió pública en Centres Especials de Treball i la cooperativa agrària La Fageda. Properament us informarem de les inscripcions.


Tallers d’emprenedoria social per a les entitats d’ECAS

ECAS organitza un taller d’emprenedoria social dirigits a les entitats dividirà en tres sessions: ‘De l’entitat social a l’empresa social’, l’8 de març  per entitats que mai hagin fet emprenedoria social; ‘Creixement  d’empreses socials: comercialització, finançament i innovació’, el 22 de març per a entitats que n’hagin fet  i necessitin créixer i innovar; i ‘Aliances i treball conjunt entre empreses socials’, el 5 d’abril per a entitats que han fet emprenedoria social i necessiten fer aliances. Totes les sessions tindran lloc a la seu d’ECAS de 10 a 14 hores i estaran conduïdes per Jordi Gusi i Belén Serrabou, de la consultora Tandem Social. Per inscriure’s:  ecas@acciosocial.com.


Candidatures al Premi ASPÀSIA: últims dies!

El proper 28 de febrer finalitza el termini per presentar candidatures al Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere convocat per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector. El guardó neix amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones. El premi s’entregarà el 20 de març en el marc de la 1a Jornada DDiPAS. Bases del Premi


 

L’acció social, factor de desenvolupament econòmic

La nova revista ‘Alternativas Económicas’, que arribarà al quiosc el proper 1 de març, publica al seu blog un article de Teresa Crespo sobre l’acció social com a factor de desenvolupament econòmic. La presidenta d’ECAS constata que “avui existex una economia al servei de les persones, que situa el benefici social per sobre del lucre individual”; una opció que inclou les empreses d’iniciativa social i l’activitat de les entitats socials.


 

Donatius per a la continuïtat d’un projecte d’EICA

EICA inicia una campanya de micromecenatge –a Goteo a partir del 27 de febrer— per recaptar fons per a ‘Fatiha, ciutadana de Barcelona’, un projecte d’inclusió i formació de dones de diferents orígens que té 10 anys de trajectòria i està en risc per les retallades. Necessita un mínim de 3.000 euros per continuar i la campanya es presentarà a la seu de l’entitat (Comerç 42, Barcelona) el mateix dimecres 27 de febrer a les 11 hores. +info


Guardons per a les fundacions Quatre Vents i Comtal

L’Institut de Drets Humans de Catalunya ha guardonat aquesta setmana la Fundació Quatre Vents amb el premi Solidaritat 2012. La directora de l’entitat, Lita Àlvarez, ha fet una crida a polítics, sindicats, empresaris i mitjans de comunicació a “actuar en bloc en la lluita contra la pobresa infantil i a favor de la família”. D’altra banda, la Fundació Comtal celebrarà la Medalla d’Honor de Barcelona, rebuda el passat mes de desembre, amb un acte el 5 de març a les 19 hores a l’Espai Germà Joan Lluís Casanovas.


Cursos organitzats per Probens, ACIDH i Femarec

Probens organitza un monogràfic sobre ‘Eines d’orientació laboral per a no orientadors/es’ els dies 25 i 26 de febrer de 9.30 a 14 hores (preu: 60 euros). ACIDH ha programat el curs ‘Viure en parella’, destinat a persones amb discapacitat intel·lectual, els dissabtes 20 i 27 d’abril de 9.30 a 14 hores (cal inscriure’s al telèfon 93 285 99 77 ext. 5 o enviant un correu a gparcerisa@acidh.org; 40 euros). I Femarec ofereix diversos cursos subvencionats per  a persones a l’atur i en actiu, per aturats amb certificat de disminució i per a persones amb especials dificultats d’inserció.


 

La Fundació Germina al programa ‘Babel’ de TVE

El programa Babel de TVE aprofundeix en el voluntariat realitzat per persones d’origen estranger en entitats socials de l’Estat a través del reportatge ‘Solidaridad de ida y vuelta’. Entre les exerpiències presentades s’hi compta la de Daniela Garín, voluntària d’origen argentí que col·labora amb la Fundació Germina, membre d’ECAS.


Col·legis professionals contra les retallades

Una desena de col·legis professionals d’acció social, ensenyament i humanitats han difós un manifest contra “totes aquelles polítiques d’austeritat que, sense cap política de reactivació econòmica, no porten a superar la profunda crisi del país, a la vegada que es redueix sensiblement la qualitat de vida de les persones”. El text s’ha presentat en el marc de la jornada ‘Cap a un nou Estat del Benestar? Visions alternatives’ en què l’economista i politòleg Joan Subirats i la pedagoga Violeta Núñez van coincidir a reivindicar els moviments socials i l’acció comunitària com a claus de la regeneració democràtica i la reconstrucció d’allò públic. +info


Directors de Serveis Socials proposen un Pla de rescat a les persones i les famílies 

Coincidint amb la celebració del debat sobre l’Estat de la Nació al Congrés dels Diputats, la Asociación Estatal de Directores y Gerentes de Servicios Sociales ha presentat als grups parlamentaris un Pla de rescat a les persones i famílies que inclou mesures urgents de protecció social bàsica, canvis normatius per garantir el sanejament econòmic de les persones sobreendeutades, el manteniment de la protecció que garanteix la Llei de la Dependència i el reforç del sistema de protecció social. La proposta, que requereix una dotació mínima de 10 milions d’euros anuals per al seu desenvolupament, forma part d’un ocument de propostes més ampli que inclou les conclusions del debat sobre l’Estat Social de la Nació realitzat l’any passat amb una àmplia participació ciutadana.


23F Manifestació per la justícia social 

‘Fem-los fora! Juntes podem!’ és el lema de la manifestació per la justícia social convocada aquest dissabte 23 de febrer a Barcelona per diversos col·lectius i moviments socials. La manifestació començarà a les 18.30 hores a la Plaça de Catalunya i s’han convocat tres columnes temàtiques prèvies que sortiran a les 17 hores de diversos punts. La columna sobre drets socials –que inclou, entre d’altres, la Marea Taronja de serveis socials— sortirà de la Plaça Pau Vila (Barceloneta).


Comença el desenvolupament de #SinergiaCRM

Ja s’ha constituït l’Associació SinergiaTIC que donarà cobertura legal i formal al projecte #SinergiaCRM de creació d’una eina de gestió CRM adaptada a les necessitats de les entitats socials. La iniciativa ja compta amb 16 entitats adherides –entre elles les entitats membres d’ECAS Fundació SER.GI, Fundació Marianao i EICA— i 57.400 euros compromesos per a la seva posada en marxa. El projecte està obert a totes les organitzacions que hi vulguin participar. Formulari d’adhesió


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.orgT. 93 268 3442 | M. 657 515 361 
Logo
entitats catalanes d’acció socialVia Laietana, 54 1er | 08003 BarcelonaT. 93 268 2222 | F. 93 310 0483ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.