Skip to content

  

 

infoACCIONS
2013/77
  1. El nou informe INSOCAT posa de relleu l’agreujament de l’extrema pobresa
  2. FROB social, IRPF i administració local de la mà de Carles Campuzano
  3. ECAS s’adhereix al Charter de la Diversitat
  4. Venda online de les verdures i hortalisses socials d’Acollida i Esperança
  5. Sopar solidari amb Casal l’Amic, avui a Tarragona
  6. L’Eurolliga de basquet col·labora amb Projecte Home Catalunya
  7. Vídeocurrículums per a joves que busquen feina, projecte de la Fundació Comtal
  8. Festival de curtmetratges MetropoL’His: lliurement de premis aquesta tarda
  9. La Taula reclama la gestió del 0,7% de l’IRPF a Catalunya i fa propostes a Mas
  10. El Síndic de Greuges demana una renda per als infants en situació de pobresa

 

INSOCAT: agreujament de l’extrema pobresa

L’augment vertiginós de la població que pateix privacions materials severes i del nombre de llars amb molt baixos ingressos reflecteixen l’agreujament de les situacions d’extrema pobresa a Catalunya, tal com posa de relleu el darrer informe INSOCAT elaborat per ECAS. El document compara una sèrie d’indicadors consensuats en l’àmbit europeu i evidencia l’impacte de les transferències socials –prestacions socials i pensions— en la lluita contra la pobresa: redueixen més de la meitat la taxa de risc a la pobresa a Catalunya. Versió reduïda de l’informe | Nota de premsa


Informació sobre FROB social, IRPF i administració local de la mà de Carles Campuzano

Entitats membres d’ECAS s’han reunit aquesta setmana amb el diputat de CiU Carles Campuzano per compartir informació sobre aquells punts de l’activitat política estatal que repercuteixen en la nostra tasca. Campuzano ha exposat que l’Avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local tendeix a la concentració de serveis a les comunitats autònomes i diputacions en detriment de l’administració local, i que la Llei del Tercer Sector –que de moment s’està negociant amb plataformes estatals— es planteja amb l’objectiu de reconèixer-lo i garantir un serveis mínims per al conjunt de la ciutadania. En relació al 0,7% de l’IRPF s’ha coincidit que enguany la convocatòria es desenvolupi com en els exercicis anteriors i  la seva gestió a Catalunya es negociï de cara al futur. La proposta de CiU sobre la creació d’un FROB social es vol presentar a la tardor i pretén una reconversió de les entitats del Tercer Sector condicionant-les a plans de viabilitat.


 

ECAS s’adhereix al Charter de la Diversitat

ECAS s’ha adherit al Charter de la Diversitat en el marc de l’acte de signatura pública celebrat la setmana passada, amb la participació de la presidenta de la federació, Teresa Crespo. Formen el Charter de la Diversitat entitats socials, administracions públiques, empreses i sindicats que es comprometen a fomentar una societat més inclusiva.


Hortalisses socials amb Acollida i Esperança

La primera producció de l’Horta de Santa Clara, el projecte d’hort ecològic i social a l’Alt Empordà impulsat per la Fundació Acollida i Esperança, ja està a la venda a través de la botiga online de la Cooperativa Tapurna, sòcia del projecte. L’Horta de Santa Clara és una de les noves activitats empesarials del Centre Especial de Treball MANSOL i té l’objectiu de generar llocs de treball per a persones amb discapacitat amb la producció d’hortalisses ecològiques.


 

Sopar solidari amb Casal l’Amic, avui a Tarragona

El II Sopar solidari amb la Fundació Casal l’Amic –avui a partir de les 21 hores a la Via de l’Imperi Romà de Tarragona— inclourà musica en directe, sortejos i sorpreses a més d’un punt de recollida d’aliments en el marc de la campanya ‘La gana no fa vacances’. Els tiquets de donació (20 euros) es poden adquirir a través del correu clubderem@casalamic.org; i les aportacions a la fila 0 a través del número de compte 1491-0001-22-2023751627.


 

L’Eurolliga col·labora amb Projecte Home

Projecte Home Catalunya i l’Eurolliga de bàsquet han iniciat una col·laboració en el marc del programa de responsabilitat social corporativa One Team, que utilitza el bàsquet com a eina per adquirir habilitats socials i personals en grups de persones en risc d’exclusió social. Vídeo del projecte | +info


 

Vídeocurrículums per a joves que busquen feina

Dotze joves amb dificultats d’accés al mercat laboral han participat a la segona edició del projecte ‘Making Of – Anima el teu CV’ de la Fundació Comtal. A través de la gravació de dotze vídeocurrículums en què els joves expliquen la seva trajectòria professional i demanen que es confiï en el seu potencial, l’entitat ha endinsat els joves en el coneixement del llenguatge audiovisual, les tècniques de gravació i edició de vídeo. Veure vídeocurrículums al blog del projecte.


 

MetropoL’His: lliurament de premis avui

El festival de curtmetratges MetropoL’His organitzat per Joves per la Igualtat i la Solidaritat arribarà aquesta tarda al seu punt culminant amb el lliurement de premis i la projecció de totes les obres participants. L’acte tindrà lloc als Cinemes Filmax Gran Via 2 a partir de les 19.45 hores, l’entrada és gratuïta i cal confirmar assistència a info@metropolhis.cat.


La Taula reclama la gestió del 0,7% de l’IRPF a Catalunya i fa propostes a Mas

El Govern de la Generalitat i la Taula del Tercer Sector han formalitzat aquesta setmana un front comú per reclamar a l’Estat la gestió de les subvencions a programes socials que es financen amb càrrec al 0,7% de l’IRPF. Catalunya aporta el 25% del total de la recaptació estatal del 0,7 de l’IRPF per a fins socials, però només en rep el 14%, fet que suposa més de 20 milions d’euros que anualment no es retornen (+info). D’altra banda, la Taula del Tercer Sector ha presentat dotze propostes d’actuació al president Artur Mas en el marc d’una trobada amb entitats socials del país (veure propostes).


El Síndic de Greuges demana una renda per als infants en situació de pobresa

En una compareixença aquesta setmana davant la Comissió de la Infància del Parlament de Catalunya, el Síndic de Greuges ha exigit actuacions que facin front a l’augment de la pobresa infantil, com una renda de suficiència econòmica garantida per als infants vulnerables. Durant la compareixença el Síndic ha presentat el darrer Informe sobre els drets de l’infant (veure en pdf). +info


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.