Skip to content

  

 

infoACCIONS
2013/79
 1. Celebrem els 10 anys d’ECAS: vine a sumar amb nosaltres!
 2. Jornada Alter Finance: la revolució de les finances
 3. Actes de la campanya Pobresa Zero per al 17 d’octubre
 4. Places esgotades per a la jornada ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’
 5. Entitats membres d’ECAS a la mostra d’associacions de la Mercè
 6. Rutes per Barcelona guiades per persones que han dormit al carrer
 7. Llibre infantil solidari sobre Ferran Adrià
 8. Jornada sobre bancs del temps, 28 de setembre a Madrid
 9. Jornada sobre innovació en projectes socials, 26 de setembre
 10. Conclusions de les jornades de Serveis Socials Bàsics i prestació del 1r congrés
 11. Presentació de l’Anuari 2013 del Tercer Sector, 2 d’octubre
 12. Com implicar la nostra base social en el finançament?, jornada el 3 d’octubre
 13. Jornades sobre educació i construcció d’una societat per a totes les edats

 

10 anys d’ECAS: vine a sumar amb nosaltres!

Ja podeu consultar el programa complet de l’acte de celebració dels 10 anys d’ECAS, obert a tothom amb confirmació prèvia. Membres de les entitats sòcies, companys del tercer sector, amics i familiars ens trobarem el proper 25 de setembre a les 20 hores a la cafeteria-restaurant del Museu Marítim de Barcelona per veure plegats el reportatge 10 ANYS SUMANT: Invertim per una societat més justa, realitzat per l’Agència de Comunicació Social amb la col·laboració d’entitats d’ECAS, gaudir amb l’actuació del grup Octopus Band, i fer un brindis plegats! Us hi esperem!


Jornada Alter Finance: la revolució de les finances, 15 d’octubre

ECAS i l’Associació de Comunitats Autofinançades (CAF) organitzem conjuntament la jornada Alter Finance, amb la col·laboració de FETS (Finançament Ètic i Solidari), UpSocial i la Xarxa d’Economia Solidària. L’objectiu és donar a conèixer instruments alternatius, concrets i operatius per fer front al cataclisme financer, així com iniciatives per descentralitzar i democratitzar les finances. Ja us podeu reservar la data: 15 d’octubre de 9.30 a 14 hores al CaixaFòrum. Properament en rebreu més informació.


Campanya Pobresa Zero per al 17 d’octubre

Com sabeu, ECAS estem participant en el grup promotor de les accions unitàries del sector amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, que tindran lloc el proper 17 d’octubre al matí. A les 10.45 hores es farà una acció de carrer simbòlica a les portes de la central de Correus a Barcelona (Plaça Antonio López 1), per a la qual ens agradaria comptar amb el màxim d’assistència de professionals del sector, i a les 12 hores una comitiva de representants de les entitats i els col·legis professionals organitzadors de la campanya es reunirà amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per exposar-li la nostra anàlisi de la situació i les nostres propostes per lluitar contra la pobresa i les desigualtats. Comptem amb la vostra participació i difusió!


Jornada sobre pobresa, places esgotades

L’aforament per a la jornada ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’, que el proper 26 de setembre reunirà a Barcelona experts de diferents àmbits per posar en comú experiències per reduir les desigualtats a Europa, està complet i hem obert una llista d’espera. Per tant, preguem a les persones inscrites que pensin que finalment no podran assistir que ens ho facin saber per reassignar la seva plaça. La trobada, de 9 a 19 hores al Palau Macaya, constarà de tres blocs temàtics: ‘Europa i el pacte social’, ‘Les desigualtats en el nostre context actual’ i ‘La praxi per lluitar contra la pobresa’. Programa al web d’ECAS


 

Entitats membres d’ECAS a la Mercè

Les entitats membres d’ECAS Iniciatives Solidàries, Projecte Home Catalunya i Casal dels Infants seran presents a la 18ª Mostra d’Associacions de les festes de la Mercè, els dies 21, 22 i 24 de setembre a la plaça de Catalunya. Amb motiu del seu trentè aniversari, el Casal dels Infants disposarà d’una carpa on es podrà visitar l’exposició fotogràfica ‘Gràcies per una oportunitat’, del fotògraf i voluntari de l’entitat Vicenç Caro.


 

Visitar BCN amb persones que han dormit al carrer

El programa Passejant junts impulsat per Arrels Fundació ofereix als instituts de Barcelona visites guiades per diferents barris de la ciutat de la mà de persones que han dormit al carrer. L’objectiu és fomentar l’empatia amb les persones sense sostre, combatre els prejudicis i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica. Un equip de set guies ja ofereixen visites pels barris de l’Eixample Dret, Gràcia, el Raval, Sarrià i el Gòtic.


 

Llibre infantil solidari sobre Ferran Adrià

Els beneficis del llibre il·lustrat ‘Ferran Adrià. De gran vull ser… cuiner!’, que acosta als infants la vida del xef, es destinaran íntegrament al Casal dels Infants, entitat que el protagonista de la història ha escollit com a causa solidària. El conte forma part de la col·lecció Llibre Solidari de l’Editorial Efadós, que presenta històries de diferents persones rellevants de la societat catalana.


 

Jornada sobre bancs del temps, 28 de setembre

L’Associació Salut i Família organitza la jornada ‘La red de Bancos del Tiempo: Cooperación y reciprocidad’, el proper dissabte 28 de setembre al CaixaForum de Madrid. Programa de la jornada (PDF) | Inscripció online


Jornada sobre innovació en projectes socials, 26 de setembre

El proper 26 de setembre se celebra al CaixaForum la jornada ‘La intuïció no és suficient. Innovació basada en evidències: el paper de l’avaluació i dels experiments socials’. La trobada té per objectiu acostar a Catalunya experiències internacionals d’innovació basades en evidències i en l’experimentació social. Programa de la jornada


Conclusions de les jornades de Serveis Socials Bàsics i prestació del primer congrés

El proper 26 de setembre els col·legis professionals de treball social, educació social i psicologia de Catalunya presentaran les conclusions de les 9enes Jornades de Serveis Socials Bàsics i el Primer Congrés de Serveis Socials Bàsics, amb el lema ‘Vides en crisis. Ètica, recerca, i creativitat. Transformar el present, construint el futur’. L’acte tindrà lloc a les 16.30 hores a la Casa del Mar de Barcelona.


 

Presentació de l’Anuari 2013 del Tercer Sector

L’edició 2013 de l’Anuari del Tercer Sector, que enguany recull l’impacte de la crisi en les entitats socials, es presentarà públicament el proper 2 d’octubre a les 18 hores al CaixaForum de Barcelona. L’acte inclourà una taula rodona sobre les dades que aporta l’estudi i es lliurarà un exemplar de l’Anuari a cada assistent. Cal confirmar assistència.


 

Com implicar la base social en el finançament?

Davant les dificultats de finançament de les entitats socials, el Consell d’Associacions de Barcelona organitza una jornada per donar a conèixer les experiències d’organitzacions que han implicat la seva base social en la captació de recursos econòmics. Tindrà lloc el 3 d’octubre a les 18.30 hores a Torre Jussana i s’hi presentaran les experiències dels Castellers de la Vila de Gràcia, la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, l’Ateneu Roig i Fest Gest Catalunya. Programa | Inscripcions


Jornades a Madrid sobre educació i construcció d’una societat per a totes les edats

Els dies 1 i 2 d’octubre se celebra a Madrid les jornades ‘Influencia de la educación y la sensibilización social en la construcción de una sociedad para todas las edades’, dirigides especialment a professionals de l’envelliment actiu i sociosanitari i a persones grans. Les jornades coincideixen amb la celebració del Dia internacional de la Gent Gran i tindran lloc a seu de la Imserso. Programa | Inscripció: formacionespecializada@imserso.es


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.