Skip to content
  

 

infoACCIONS
2013/80
 1. Jornada ‘Alter Finance: Recuperem els diners al servei de les persones’
 2. 17 d’octubre: el sector social en lluita contra la pobresa
 3. 200 professionals del sector celebrem plegats els 10 anys d’ECAS
 4. Jornada sobre pobresa i desigualtats: materials i repercussió
 5. Inscripció oberta als cursos d’acció social de tardor de La Formiga
 6. Procés de selecció d’hostesses i models de perruqueria
 7. Premis Acció Social de Plataforma Educativa: convocatòria oberta
 8. Beneficència o benestar social?, jornada el 14 d’octubre
 9. Anuari del Tercer Sector: atenem 430.000 persones més des de l’inici de la crisi
 10. Marxa festiva del Dia Internacional de les Persones Grans, 5 d’octubre
 11. Dia Mundial de la Salut Mental, 12 d’octubre
 12. Vídeo de la Taula del Tercer Sector al Congrés Estatal de Participació Social
 13. ‘TIC per a tothom’, jornada el 14 d’octubre
 14. 17è fòrum FEDAIA sobre els drets dels infants, 17 i 18 d’octubre

 

Jornada ‘Alter Finance’, 15 d’octubre

El proper 15 d’octubre organitzem –amb ACAF i la col·laboració d’UpSocial, XES, FETS i la revista Alternativas Económicas– la jornada ‘Alter Finance: Recuperem els diners al servei de les persones’, de 9.15 a 14.15 hores al CaixaForum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). Inclourà una taula rodona sobre ‘La revolució de les finances’, i la presentació i tallers sobre iniciatives alternatives al sistema actual de finançament i assegurances: comunitats autofinançades (ACAF), assegurances ètiques (Arç) i grups d’inversió de barri (Fes GEST). La inscripció és gratuïta i ja és oberta a través d’aquest formulari online.


17 d’octubre: el sector en lluita contra la pobresa

El proper 17 d’octubre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, la campanya Pobresa Zero –espai unitari del que participa ECAS— convoca una acció ciutadana a les 10.30 hores a la seu de Correus de la Via Laietana de Barcelona amb el lema ‘La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social’. L’acte inclourà la lectura del manifest de la campanya, que es presentarà a la presidenta del Parlament de Catalunya i a la Comissió d’Acció Exterior, UE i Cooperació en dues reunions el mateix 17 d’octubre. D’altra banda, l’acte institucional de la diada tindrà lloc al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia a les 18 hores, organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector i la Federació Catalana d’ONG pel desenvolupament, la pau i els drets humans.


Èxit de participació als 10 anys d’ECAS

Més de 200 professionals de l’acció social, companys del tercer sector, amics i familiars ens vam reunir a la festa de celebració del desè aniversari d’ECAS el passat 25 de setembre al Museu Marítim de Barcelona (notícia al web d’ECAS). Ja podeu veure i difondre online el reportatge 10 anys sumant: Invertim per una societat més justa (publicat a Vimeo i a Youtube), sobre el paper de les entitats en el sistema de protecció social, i l’àlbum de fotografies de la celebració, realitzades voluntàriament per Juan Lemus (Arrels Fundació) i Esther Borrego (Fundació Acollida i Esperança).


 

Jornada sobre pobresa: materials i repercussió

Ja estan disponibles online les presentacions de la jornada ‘Nous camins de lluita contra la pobresa’, celebrada el passat 26 de setembre al Palau Macaya (notícia al web d’ECAS). Del que s’hi va exposar i debatre se n’han fet ressò nombrosos mitjans de comunicació (veure aparicions als mitjans) i les conclusions que se’n van extreure es presentaran al Consell d’Europa en la compareixença d’ESAN el proper 17 d’octubre.


Inscripció oberta als cursos d’acció social de tardor de La Formiga

La Formiga ofereix quatre cursos introductoris en els àmbits de la mediació intercultural (36 hores, 210 euros), la inserció sociolaboral (20 hores, 120 euros), l’animació sociocultural amb gent gran (24 hores, 145 euros) i l’acollida de nova ciutadania (20 hores, 120 euros) amb l’objectiu de proporcionar competències professionalitzadores per afavorir processos d’integració i cohesió social. Tots quatre preveuen descomptes per a persones a l’atur, estudiants i membres de famílies monoparentals o nombroses, i són bonificables en la seva totalitat. Inscripció oberta: info@laformiga.org | 93 443 82 07.


 

Selecció d’hostesses i models de perruqueria

La Fundació Comtal i Barcelona Hostess realitzaran un procés de selecció d’hostesses i models de perruqueria que estiguin interessades a formar part de la borsa de treball d’aquesta empresa. La selecció tindrà lloc l’11 d’octubre al matí amb format ‘speed dating’ i es prioritzaran les persones derivades d’entitats socials. Hi poden participar nois i noies de fins a 30 anys amb interès, formació o experiència en aquest sector professional. Per participar-hi cal contactar amb la Fundació Comtal: 93 319 98 55 | insercio@comtal.org.


Premis Acció Social de Plataforma Educativa: convocatòria oberta

Plataforma Educativa convoca la 2ª edició dels Premis Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras de reconeixement de la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya. Es poden presentar candidatures fins el proper 31 de gener en les tres categories de Coresponsabilitat ciutadana, Emprenedoria social i Innovació en l’àmbit de l’acció social. Bases dels premis


Beneficència o benestar social?, jornada el 14 d’octubre

La Fundació APIP-Acam i Impuls per l’Acció Social organitzen la jornada ‘Beneficència o benestar social. A on estem? Cap a on anem?’, que tindrà lloc el proper 14 d’octubre al Palau Macaya de Barcelona amb l’objectiu és debatre cap a on s’ha de dirigir el benestar social. Inscripció oberta fins el 10 d’octubre: rosa@impulsalacciosocial.org.


 

Atenem 430.000 persones més des de la crisi

L’Anuari 2013 del Tercer Sector Social, presentat aquesta setmana per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social i l’Observatori del Tercer Sector, recull l’impacte de la crisi i l’evolució del rol de les entitats socials en aquest context (període 2007-2011). Les entitats socials atenen 430.000 persones més des de l’inici de la crisi amb un volum de professionals contractats gairebé igual i un 23% més de voluntaris. El nombre d’entitats s’ha reduït en un 10% i l’augment d’un 5% del finançament privat ha compensat la reducció, també en un 5%, del públic. | Veure dads clau (PDF)


 

Celebració del Dia de les Persones Grans

Sota el lema ‘Caminem junts amb les persones grans’, demà dissabte a partir de les 11 hores 
tindrà lloc a la plaça Joan Pelegrí de Barcelona la 2ª Marxa festiva del Dia Internacional de les Persones Grans, organitzada per  ABD, Amics de la Gent Gran, Avismón-Catalunya, Copec, Creu Roja, Fatec, la Federació Catalana de la UDP, Llars Compatides i Nou Horitzó. Inclourà una cavalcada, activitats de lleure i les actuacions de Peret, Núria Feliu, els Gegants de Sants i la Banda i Majorets Triangle de Sants.


 

Dia Mundial de la Salut Mental, 12 d’octubre

Vilanova i la Geltrú acollirà la jornada de sensibilització, reivindicació i 
celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya el proper 12 d’octubre, amb el lema ‘Alternatives davant la crisi. El valor dels nostres drets’. El programa inclou actuacions artístiques, un dinar de xatonada i la lectura del manifest a càrrec de l’actor Sergi López.


 

Vídeo de la Taula al Congrés de Participació Social

Durant el II Congrés Estatal de Participació Social, celebrat el mes de setembre a Valladolid, la Delegació de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social s’ha presentat amb un vídeo enregistrat el passat mes de juliol
al concert del grup Lo Petit Comité —integrat per quatre professionals d’entitats d’acció social– en el marc de la ‘Festa dels Drets’.


‘TIC per a tothom’, jornada organitzada per l’Ajuntament de Barcelona el 14 d’octubre

El proper 14 d’octubre de 9 a 13.30 hores se celebra la jornada ‘TIC per a tothom’, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona a l’edifici Media TIC (Roc Boronat 117). S’abordarà la tecnologia des d’un punt de vista social amb l’objectiu d’impulsar solucions tecnològiques que permetin resoldre problemàtiques concretes. La jornada inclourà una conferència inaugural del politòleg Joan Subirats, una taula rodona sobre experiències d’èxit en l’ús de la tecnologia per a la millora de la vida quotidiana de persones amb necessitats especials i un seminari de treball on es definiran els reptes de futur.


 

17è fòrum FEDAIA sobre els drets dels infants

‘Els reptes actuals en l’atenció a la infància: educació, prevenció i protecció’ és el lema del 17è Fòrum FEDAIA (Federació d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i l’Adolescència), que tindrà lloc els dies 17 i 18 d’octubre a l’auditori del CaixaForum de Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8). La trobada analitzarà la situació de Catalunya en relació a les prioritats i recomanacions europees sobre l’atenció a la infància. | Programa (PDF)


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.