Skip to content

  
infoACCIONS
2013/81
 1. El sector social en lluita contra la pobresa: crònica del 17 d’octubre
 2. 2n Diàleg DDiPAS: ‘Tercer Sector i perspectiva de gènere’
 3. Teresa Crespo parla de La Grossa, pobresa i inversió social als mitjans
 4. Les alternatives a la banca tradicional guanyen terreny
 5. Participació d’ECAS al IV Congrés del Tercer Sector Social
 6. Arrels Fundació i Sant Joan de Déu Serveis Socials al Consell d’Europa
 7. Quatre projectes d’entitats membres d’ECAS al top 10 europeu del voluntariat
 8. El Casal dels Infants celebra 30 anys amb una festa aquest diumenge
 9. ‘Bancs del Temps x Integració comunitària’, jornades internacionals
 10. Jornades ‘Educació i infància en risc d’exclusió’, 23 i 30 d’octubre
 11. Jornada ‘Masculinitats i diversitat cultural’, 25 d’octubre
 12. Els moviments socials assagen un Parlament Ciutadà aquest cap de setmana
 13. Curs sobre ‘Asil, immigració i drets humans’, 4-19 novembre
 14. ‘Quin model de gestió en salut mental volem per a Catalunya?’, 15 de novembre


 

17 d’octubre: la pobresa és evitable, justícia social!

Amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, les més de 4.200 organitzacions que integrem la plataforma Pobresa Zero vam enviar ahir un missatge a la ciutadania, en un acte simbòlic a Correus, amb el lema ‘La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social’. A continuació, representants de la plataforma es van reunir amb membres de les Comissions d’Acció Exterior, UE i Cooperació, i Benestar Social, Família i Immigració, i amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per fer arribar als polítics el clam del sector social per unes polítiques més justes i equitatives, recollit en un manifest. +info: Crònica extensa | Fotografies | Aparicions a mitjans. A la tarda va tenir lloc un acte institucional organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector i la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament.


‘Tercer Sector i perspectiva de gènere’

El segon Diàleg de la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) –el proper 6 de novembre a les 18.30 hores al Palau Macaya— oferirà una conversa oberta entre Pau Vidal, director de l’Observatori del Tercer Sector i coautor de l’Anuari 2013, i Montse Franch, membre de la Junta de Govern de DDiPAS, a l’entorn de la perspectiva de gènere al Tercer Sector. Properament en rebreu més informació.


 

La Grossa, pobresa i inversió social als mitjans

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, ha publicat aquesta setmana un article al diari El País sobre els estereotips de gènere i de beneficència que transmet la campanya de La Grossa de cap d’any i un article a la revista Alternativas Económicas sobre la inversió en acció social. D’altra banda, la publicació mensual Zona sec, li h afet una entrevista amb motiu dels 10 anys d’ECAS.


 

Les alternatives a la banca tradicional s’estenen

La jornada ‘AlterFinance: Recuperem els diners al servei de les persones’, celebrada aquesta setmana i coorganitzada per ACAF i ECAS, ha constatat l’avenç de les opcions ètiques i solidàries, tant en l’àmbit domèstic com en el món empresarial. En els propers dies, El Periódico de Catalunya i TV3 se’n faran ressò amb dos reportatges pendents de publicació. Veure notícia al web d’ECAS


Participació d’ECAS al IV Congrés del Tercer Sector Social

ECAS serà present al IV Congrés del Tercer Sector –els proper dies 27, 28 i 29 de novembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona— amb un estand a la Mostra del Tercer Sector Social, la presentació de la xarxa DDiPAS (Dones Directives i Professionals de l’Acció Social) a l’àgora d’experiències –el 28 de novembre a les 10.45 i a les 16.45 hores— i la projecció del reportatge 10 anys sumant: Invertim per una societat més justa a la mostra de vídeos produïts per entitats socials. La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, presentarà un col·loqui sobre aliances entre Administracions i Tercer Sector amb la participació de Carles Ramió, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra, i Kepa Korta, director-coordinador de l’Oficina Estratègica de Donostia. Recordeu que fins el 4 de novembre us hi podeu inscriure amb un 20% de descompte.


 

Dues entitats d’ECAS al Consell d’Europa

Arrels Fundació i Sant Joan de Déu Serveis Socials van representar ahir ECAS al Consell d’Europa en una compareixença amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa. Podeu veure en aquest enllaç un petit fragment de la compareixença d’Anna María, d’Arrels Fundació, i veure aquí el comunicat que Sant Joan de Déu Serveis Socials va llegir al Consell.


Quatre projectes d’entitats d’ECAS al top 10 de pràctiques europees en voluntariat

Quatre iniciatives d’entitats membres d’ECAS que han participat al Projecte europeu Verso encapçalen el rànquing de bones pràctiques europees en voluntariat i se situen entre les deu més ben valorades d’un total de 32 pràctiques analitzades. ‘Obrint la porta a la rehabilitació’ de la Fundació Ared, ha estat considerada la millor de les bones pràctiques que s’estudien. Les iniciatives ‘Projecte Coach’, de la Fundació Èxit; ‘Referents’, de Punt de Referència, i ‘Servei de Transició a l’Autonomia’, del Casal dels Infants, ocupen respectivament la cinquena, la novena i la desena posició d’aquest top 10 de projectes europeus de voluntariat. L’enhorabona a totes quatre entitats!


 

El Casal dels Infants celebra 30 anys

Diumenge 20 d’octubre el Casal dels Infants celebrarà 30 anys amb una festa matinal a les 10 hores al Passeig de Lluís Companys de Barcelona. Hi haurà tallers, jocs, actuacions, música i diverses sorpreses. Notícia al web del Casal dels Infants


 

Jornades internacionals de Bancs del Temps

L’Associació Salut i Família organitza la tretzena edició de les jornades internacionals de Bancs del Temps, els dies 24 i 25 d’octubre a Barcelona. L’edició d’enguany aprofundirà en la importància dels Bancs del Temps com a projectes de desenvolupament comunitari a través de ponències i tallers. Cal inscriure’s online. Programa de les jornades (PDF)


 

Jornades ‘Educació i infància en risc d’exclusió’

Les entitats membres del Sector social de Jesuïtes a Catalunya –Fundació La Salut Alta, Fundació La Vinya d’Acció Social, Fundació Migra Studium i Fundació Carles Blanch— organitzen les jornades ‘Educació i infància en risc d’exclusió’, els dies 23 i 30 d’octubre a les 19.30 hores al Casal Loiola (Balmes 138, Barcelona). Oferiran un espai de reflexió conjunta sobre la importància de l’educació per trencar el cercle de l’exclusió social dels menors i les seves famílies. Programa de les jornades (PDF)


Jornada ‘Masculinitats i diversitat cultural’

La Funcació Cepaim organitza la jornada ‘Masculinitats i diversitat cultural’, en què es debatrà sobre els canvis, les percepcions i els valors de la masculinitat vista des de la perspectiva d’homes de diferents procedències i cultures. L’acte tindrà lloc el proper 25 d’octubre de 9 a 14.30 hores a l’Institut Català de les Dones. Cal inscriure’s online.


 

Moviments socials assagen un Parlament Ciutadà

Una vintena d’entitats, col·lectius i moviments socials es reuniran avui (18.30h a la Facultat de Biblioteconomia, c/ Melcior de Palau 140, 
BCN) i demà (de 10 a 19h al Casinet d’Hostafrancs, c/ Rector Triadó 53, BCN) per posar en comú les seves propostes de mesures urgents davant la situació de crisi sistèmica que vivim. La trobada és un primer assaig d’un Parlament Ciutadà que pretén constituir-se el 2014 com a contrapès dels partits polítics. Programa | Inscripció


 

Curs sobre ‘Asil, immigració i drets humans’

La Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat organitza la tercera edició del curs ‘Asil, immigració i drets humans’, del 4 al 19 de novembre, dirigit a professionals del treball i l’educació social, tècnics de les administracions públiques i professionals vinculats a entitats de cooperació, asil, immigració o drets humans. Cal inscriure’s prèviament: cursos_ccar@cear.es.


 

Jornada sobre models de gestió en salut mental

La Federació Salut Mental Catalunya organitza una jornada per reflexionar sobre ‘Quin model de gestió en salut mental volem per a Catalunya?’ a partir d’experiències nacionals i internacionals. L’acte tindrà lloc el 15 de novembre al CaixaFòrum. Inscripcions online


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.