Skip to content
  
infoACCIONS
2013/85
  1. CiU durà al Congrés les dificultats dels exutelats per tenir permís de treball
  2. ECAS representarà la Taula del Tercer Sector al DIPLOCAT
  3. Reptes de la metodologia SROI a partir dels tallers d’ECAS
  4. Micromecenatge per als habitatges d’inclusió de la Fundació SER.GI
  5. #amb2torrons, campanya solidària de Nadal d’Escola Pia Acció Social
  6. Rutes per Barcelona i concert solidari amb el lema #ningudormintalcarrer
  7. Fira d’Intercanvi de regals a Tarragona els dies 20 i 21 de desembre
  8. Enric Canet rep el premi Personalitat 2013 als V Premis Proteus d’Ètica
  9. Col·legis professionals contra l’acord entre l’ICASS i les patronals de residències
  10. Fira de Nadal d’Economia Social, del 13 al 22 de desembre a Barcelona
  11. Campanya d’Amics de la Gent Gran per combatre la soledat durant el Nadal
  12. El Col·legi de Treball Social premi un estudi sobre l’impacte de la RMI a Lleida

CiU durà al Congrés les dificultats dels joves ex tutelats per tenir permís de treball

La Comissió de Migracions d’ECAS s’ha reunit amb el portaveu d’Afers Socials de CiU al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, en una sessió de treball a l’entorn de les dificultats que tenen els joves extutelats d’origen estranger per convertir els seus permisos de residència en permisos amb autorització per treballar. Campuzano s’ha compromès a traslladar aquesta denúncia al Congrés, mentre que la Comissió de les Migracions elaborarà un document al respecte que farà arribar als diferents partits. A la reunió també hi van participar el diputat de CiU Toni Picó i Olga Felis i Juanfran Jiménez, de l’Àrea de Suport als Joves de la DGAIA.


ECAS representarà la Taula del Tercer Sector al DIPLOCAT

ECAS s’ha incorporat aquesta setmana al Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) amb la participació al mateix de Josep Vidal, membre de la Vocalia d’Internacionalització de la federació, en representació de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social. ECAS havia estat proposada per representar el sector social al DIPLOCAT però ha cedit aquest espai de participació a la Taula com a màxim òrgan de representativitat. En cas de substitució el representant serà Oriol Illa, de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia. Integren el DIPLOCAT una vintena d’institucions i organitzacions catalanes amb l’objectiu de representar diferents sectors en les relacions internacionals de la diplomàcia catalana.


Informe de valoració dels tallers SROI

L’informe de valoració dels tallers de formació de SROI (Social Return On Investment) organitzats per ECAS als mesos d’octubre i novembre passats, elaborat per la consultoria Nephilia, assenyala el repte de les entitats socials d’obtenir informació periòdica sobre els projectes que desenvolupen i del conjunt del sector d’impulsar fons compartits d’indicadors i documents per tal de facilitar les anàlisis i mesurar el retorn social a nivell més global. Les sessions han permès a les 32 entitats partitipants prendre consciència de la importància d’iniciar un canvi cultural cap a l’avaluació d’impacte de l’activitat que es realitza.


 

Micromecenatge per als habitatges d’inclusió de SER.GI

La Fundació SER.GI cerca donatius per al projecte ‘Habitatges d’inclusió – masoveria urbana’, que consisteix a posar a l’abast de persones en risc d’exclusió social habitatges en règim de lloguer pactant una rebaixa en el preu de la mensualitat a canvi que la persona es faci càrrec de les millores necessàries. L’objectiu de la campanya de captació de fons és aconseguir 4.000 euros –fins al moment se n’han obtingut 1.400– i s’hi pot col·laborar a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org fins el proper 24 de desembre. | Veure reportatge a TV3 sobre el projecte de masoveria urbana.


#amb2torrons, campanya d’Escola Pia Acció Social

Escola Pia Acció Social ha posat en marxa una campanya de compra de torrons solidaris amb els programes d’inserció sociolaboral per a joves i d’acompanyament a l’escolaritat per a famílies nouvingudes que desenvolupa l’entitat amb el lema #amb2torrons. Els productes es poden adquirir online i un 35% de l’import de la compra es destinarà a impulsar aquests dos projectes.


#ningudormintalcarrer, campanya d’Arrels Fundació

Arrels Fundació vol sensibilitzar sobre la problemàtica de les persones sense llar i captar fons per a la causa amb la mobilització  #ningudormintalcarrer. L’entitat busca 300 persones disposades a participar en una de les set rutes organitzades pels carrers de Barcelona (Passeig de Gràcia, Born, Sants, Sagrada Família, Diagonal, Poblenou i Gràcia) entre el 14 i el 21 de desembre, amb grans cors de cartró on es pugui llegir #ningudormintalcarrer. Per posar punt i final a les rutes, el 22 de desembre a les 18:30 hores se celebrarà un concert solidari a la plaça dels Àngels de Barcelona amb l’actuació del grup de gospel Gospelians.


Fira d’Intercanvi de regals a Tarragona

La cooperativa d’iniciativa social Cerc@ i la Fundació Comunitat i Valors organitzen una Fira d’Intercanvi de regals (veure cartell en PDF) els propers dies 20 i 21 de desembre de 10 a 20 hores a Tarragona (a la seu de Cerc@, Baró de les IV Torres 22, baixos). Per participar-hi només cal dur algun objecte en desús i intercanviar-lo per un altre objecte-regal de la fira.


Enric Canet, guardonat als V Premis Proteus d’Ètica

El director del Casal dels Infants per a l’acció social als barris, Enric Canet, ha estat guardonat aquesta setmana amb el Premi Personalitat de l’any en l’àmbit social en el marc de la cinquena edició dels Premis Proteus d’Ètica. Canet ha estat distingit per la seva defensa dels drets del infants i per la seva trajectòria al capdavant de l’organització.


Col·legis professionals, contra l’acord entre l’ICASS i les patronals de residències

En resposta a l’acord signat per l’nstitut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i les principals patronals de centres residencials de gent gran, una desena d’entitats socials i col·legis professionals vinculats al sector han fet públic un manifest en què exposen la seva posició contrària al pacte i han llençat una petició a través de la plataforma Change.org per recollir signatures de suport. Segons els promotors de la iniciativa, el nou model assistencial que vol aplicar l’ICASS als centres de gent gran suposarà una reducció dràstica del temps d’atenció directa dels professionals tècnics, la qual cosa provocarà una major dependència de les persones ateses i una pitjor qualitat assistencial.


Fira Solidària de Nadal d’Economia Social a Barcelona

Després de l’èxit de la primera edició, l’Ajuntament de Barcelona reedita enguany la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social, que oferirà productes de 34 entitats socials, empreses d’economia social i Centres Especials de Treball que formen part de la Xarxa d’Economia Social de Barcelona. La fira estarà oberta del 13 al 22 de desembre als Jardinets de Gràcia.


 

Campanya de Nadal d’Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran vol sensibilitzar i mobilitzar la població per evitar l’aïllament social de les persones grans en l’època de festes a través de la campanya ‘Fes que la companyia els alegri en Nadal’. Amb aquest lema, l’entitat fa una crida a captar fons per les seves accions i anima els seus voluntaris a augmentar la freqüència de visites a les persones grans durant aquestes dates. A més, el 21 de desembre se celebrarà el Gran Dinar de Nadal simultàniament a Barcelona, Badalona, Vilanova i la Gelrú i Cambrils, amb l’assistència de més de 450 persones grans que reben el suport de l’entitat. D’altra banda, Amics de la Gent Gran i Nezvanova Produccions cerquen finançament a través de Verkami per al web documental sobre la vellesa Els 400 anys.


El Col·legi de Treball Social premia un estudi sobre l’impacte de la RMI a Lleida

La sisena edició del Premi de Recerca de Treball Social Dolors Arteman, convocat anualment pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, ha guardonat aquest any un estudi sobre l’Impacte dels canvis de la Renda Mínima d’Inserció sobre les famílies a Lleida coordinat per Carles Alsinet, professor de la Universitat de Lleida. Després del lliurament del guardó dimarts passat a Lleida, el treball es presentarà al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat (Avda. Josep Tarradellas i Joan 44) el proper dimecres 18 de desembre a les 18 hores, juntament amb l’altre estudi premiat: Mirando a la libertad. Principio de inserción y resocialización en los centros de internamiento de medidas judiciales de menores en Cataluña, a càrrec de Mercedes Botija. Es prega confirmació d’assistència al telèfon 93 318 55 93 o per correu electrònic: info@tscat.cat


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.