Skip to content
  
infoACCIONS
2014/86
 1. Presentació de Mapalaboral.org a entitats socials d’Andalusia
 2. Sessió sobre mercat laboral a càrrec de Josep Oliver, 20 de gener a ECAS
 3. Entrevista a la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, aquesta nit a La Xarxa
 4. Visita d’ECAS a la llar-residencia Can Banús d’Acollida i Esperança
 5. Memòries per generar confiança: materials formatius disponibles online
 6. ‘Corredors de fons’, un documental sobre joves ex tutelats als Cinemes Girona
 7. La Salut Alta celebra 10 anys amb diversos actes de gener a maig
 8. La Força, nova obra del teatre social de Femarec: estrena el 12 de gener
 9. Concurs de curts documentals sobre pobresa i exclusió social
 10. Fundació Salut i Comunitat, Premi Avedis Donabedian en integració social
 11. Curs de mediació intercultural, del 17 al 31 de gener amb La Formiga
 12. El programa ‘Latituds’ estrena nova temporada al Canal 33
 13. Jornada sobre salut mental: ‘Les TIC com a eines de suport’
 14. Economia, poder i valors per comprendre el sistema econòmic actual

Presentació de Mapalaboral.org a Andalusia

El web d’orientació laboral per a joves Mapalaboral.org ja està disponible en castellà i ha estat presentat a professionals de diferents entitats socials d’Andalusia gràcies a un acord d’ECAS amb la Fundació “la Caixa” per ampliar l’abast de l’eina. Les sessions, a càrrec del gerent d’ECAS, Jordi Gusi, van tenir lloc el passat mes de desembre a Màlaga i Sevilla i hi van participar 40 persones de 14 entitats del Grupo Incorpora Andalucía. 


Mercat laboral i estigmatització de l’aturat, sessió a càrrec de Josep Oliver 

La Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS organitza un seminari per a les entitats de la federació sobre mercat laboral i previsions d’evolució en els propers anys a càrrec de l’economista Josep Oliver, director del Departament d’Economia Aplicada de la UAB. La sessió tindrà lloc dilluns 20 de gener de 12 a 14 hores a la seu de la federació i, a més de debatre sobre l’estigmatització de l’aturat, s’hi presentaran els resultats d’una projecció de l’ocupació per al 2014 elaborada per Manpower (veure informe en PDF).


 

Darreres aparicions d’ECAS als mitjans de comunicació

L’emissora de ràdio La Xarxa oferirà aquesta nit, a partir de les 22 hores, una entrevista a la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, sobre la situació de l’acció social i altres temes d’actualitat (la podreu escoltar en directe en aquest enllaç). En les últimes setmanes, Crespo ha publicat els articles ‘Una nadala energètica’ a El Periódico de Catalunya‘Barcelona: algo más que cruceros y eventos’ El País. El gerent d’ECAS, Jordi Gusi, va aportar la seva visió del crowdfunding com a font d’ingressos per a les entitats socials al reportatge d’El Periódico Les oenagés intenten compensar les retallades amb micromecenatge’.    


 

Visita d’ECAS a la Fundació Acollida i Esperança

L’equip tècnic d’ECAS hem visitat recentment la residència Can Banús i el CET MANSOL Projectes, dos dels projectes de la Fundació Acollida i Esperança a Badalona. Els agraïm l’oportunitat de conèixer de prop la tasca d’acompanyament que realitzen i l’ocasió de celebrar amb ells el nostre dinar de Nadal. Si voleu que coneguem algun dels vostres projectes, envieu-nos un correu a ecas@acciosocial.org. 


 

Memòries per generar confiança: materials disponibles

Ja podeu consultar i descarregar al web d’ECAS la presentació (PDF) i diferents referències bibliogràfiques de la formació ‘Memòries per generar confiança’, organitzada per l’Agència de Comunicació Social el passat mes de desembre. La sessió, impartida per Pau Vidal (Observatori del Tercer Sector) i Irene Borràs (CAUSES that change the world), ha estat molt ben valorada pels responsables de comunicació que hi van participar i, en cas d’haver-hi prou demanda, en faríem una segona edició. Si hi esteu interessats, comuniqueu-ho a redaccio@acciosocial.org.


Documental sobre joves ex tutelats als Cinemes Girona

Els dijous 16, 23 i 30 de gener a les 20 hores els Cinemes Girona de Barcelona projectaran el documental ‘Corredors de fons’, que narra les dificultats dels joves ex tutelats per aconseguir el permís de treball. Produït per Frame Zero i Televisió de Catalunya, el protagonitzen tres joves que han rebut l’acompanyament de la Fundació Mercè Fotanilles i està dirigit per Isabel Fernández, . Després de cada projecció s’ha programat un col·loqui amb representants de les entitats implicades en el projecte: Mercè Fontanilles, Fundació Èxit i Punt de Referència. L’entrada té un cost de 3 euros.


 

La Salut Alta celebra 10 anys: acte central el  23 de gener

Per commemorar els 10 anys del naixement de la Fundació Salut Alta, l’abril de 2004, l’entitat organitza diversos actes entre els mesos de gener i maig. La primera cita és un acte participatiu el proper dijous 23 de gener a les 19.30 hores al Centre Cívic La Salut (Badalona), amb la projecció d’un vídeo dels 10 anys de l’entitat, una coreografia a càrrec dels infants del Centre Obert i la presentació de la nova imatge corporativa de la fundació, entre d’altres. Cal confirmar assistència a 10anys@fundaciolasalutalta.org | 93 460 36 08.


‘La Força’, nova obra de teatre social de Femarec

El grup de teatre social de Femarec estrena el nou espectacle La Força diumenge 12 de gener a les 19 hores al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. L’obra, dirigida per Glòria Rognoni, busca demostrar la força i capacitat dels actors i de les actrius de Femarec. Les entrades (13 euros) ja estan a la venda online.


Concurs de curts documentals sobre pobresa i exclusió social

Càritas Diocesana de Barcelona convoca un concurs de curts documentals sobre pobresa i exclusió adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys amb l’objectiu de sensibilitzar els estudiants d’audiovisual sobre la temàtica. Les pel·lícules, d’entre 5 i 10 minuts, han de ser inèdites i es poden presentar fins el 27 de febrer (veure bases del concurs en PDF). Col·laboren en la iniciativa Arrels Fundació i Cristianisme i Justícia.


Reconeixement a la Fundació Salut i Comunitat

El Centre de Dia d’Addiccions de la Fundació Salut i Comunitat a L’Hospitalet de Llobregat ha estat guardonat amb el Premi Avedis Donabedian a la millora de la qualitat en integració social, patrocinat per l’Hospital Plató de Barcelona. El guardó es va lliurar ahir en un acte al Palau de la Música Catalana. L’enhorabona per aquest reconeixement!


Curs de mediació intercultural del 17 al 31 de gener amb La Formiga

L’Associació Sociocultural La Formiga programa un curs de ‘Mediació intercultural: processos, fases, tècniques’ els dilluns i divendres del 17 al 31 de gener de 16 a 20 hores, amb una durada total de 20 hores. La formació combina continguts teòrics i casos pràctics per iniciar-se en la mediació en contextos interculturals. Els curs té un cost de 120 euros (10% de descompte amb el Carnet Jove i altres descomptes per a estudiants, persones a l’atur, membres de família nombrosa o monoparental, voluntaris de l’entitat i antics alumnes). Més informació i inscripcions.


‘Latituds’, nova temporada al Canal 33

El programa Latituds de Televisió de Catalunya estrena la temporada 2014 amb nous capítols sobre drets humans i desenvolupament social que s’emetran els dimecres a les 23 hores al Canal 33. El primer programa, ‘Veïns solidaris’, ja es pot veure online. Els proper reportatges parlaran sobre ‘Crisi i salut mental’, ‘Assentaments d’immigrants’ i ‘Pobresa energètica’, entre altres temes.


 

Jornada sobre salut mental i noves tecnologies

La Federació Salut Mental Catalunya organitza la I Jornada eSalut Mental: Les TIC com a eines de suport, el 23 de gener de 9 a 14 hores al Parc Sanitari Sant Joan Déu (Sant Boi de Llobregat). El programa (veure en PDF) inclou la presentació de diverses experiències sobre noves tecnologies aplicades a la salut mental. Inscripcions obertes (20 euros): esalutmental@pssjd.org.


Economia, poder i valors per comprendre el sistema econòmic actual

Cristianisme i Justícia organitza un curs sobre ‘Economia, poder i valors. Lliçons d’una llarga història’ en què s’aportaran elements per comprendre el desenvolupament de la societat de mercat en què vivim, l’individualisme contemporani i el naixement d’alternatives polítiques i econòmiques. La formació té una durada de nou hores repartides en sis sessions els dijous del 23 de gener al 27 de febrer de 19.30 a 21 hores. S’impartirà a la seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona) i té un cost de 45 euros (35 euros per persones jubilades, aturades i estudiants). Inscripció online


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.