Skip to content
  
infoACCIONS
2014/87
  1. Assemblea General Ordinària d’ECAS: divendres 28 de febrer
  2. Nous reptes en l’àmbit penitenciari, propera sessió de ‘Tendint ponts’
  3. Josep Oliver analitza les perspectives del mercat laboral amb ECAS
  4. Formació per al benestar físic i emocional del Tercer Sector
  5. Postgrau en formació de nous ciutadans en llengua, cultura i participació
  6. Curs sobre joves i violències de gènere per a professionals del sector
  7. Curs online de Comunicació 2.0 per a entitats, del 27 de gener al 23 de febrer
  8. Formacions gratuïtes per a associacions de Barcelona, inscripcions obertes
  9. Acte en memòria de Gandhi, 30 de gener a Barcelona
  10. Congrés Barcelona Inclusiva 2014: termini de presentació d’experiències
  11. 8es Jornades Catalanes de Residències de Gent Gran, 21 i 22 de març

Assemblea General d’ECAS: 28 de febrer

El proper divendres 28 de febrer totes les entitats membres d’ECAS esteu convocades a la primera Assemblea General Ordinària del 2014, que tindrà lloc de 10 a 14 hores a la seu de la federació (Via Laietana 54, 1r). Properament rebreu l’ordre del dia, que inclourà, entre d’altres: la ratificació de les noves entitats sòcies, la presentació –i aprovació, si s’escau– de l’informe de gestió i del tancament financer 2013, la memòria d’activitats 2013, i el pla de gestió i el pressupost 2014.


 

Nous reptes en l’àmbit penitenciari, 5 de febrer

Dimecres 5 de febrer de 12 a 14 hores tindrà lloc la darrera formació del cicle ‘Tendint ponts’, organitzat per la Comissió d’Àmbit Penitenciari i Execució Penal d’ECAS, amb una sessió sobre ‘Nous reptes davant nous perfils’ dinamitzada pel director de l’Obra Social Santa Lluïsa Marillac, Eduard Sala. La inscripció està oberta a través d’aquest formulari online.


Josep Oliver analitza les perspectives del mercat laboral

“Penalitzar i culpabilitzar l’aturat és una deshonestedat intel·lectual absoluta.” Així de contundent es va pronunciar el catedràtic d’Economia Aplicada Josep Oliver durant una sessió amb la Comissió d’Inserció Laboral en la que va analitzar la situació del mercat de treball avui i les perspectives d’evolució en els propers anys. Oliver considera que la culpabilització dels aturats és fruit d’una premissa del pensament neoliberal i neoconservador “radicalment falsa” … crònica al web


Formació per al benestar físic i emocional del sector

La Fundació Gentis programa vuit formacions d’una hora de durada dirigides a responsables d’equips d’entitats o empreses socials que proporcionaran eines útils per vetllar pel benestar físic i emocional dels professionals i les persones ateses. Els ‘Tastets formatius’ (veure programació) inclouen coaching, risoteràpia, dansateràpia i mindfundless i tindran lloc entre els dies 4, 6, 11 i 13 de febrer a la tarda a la seu de Plataforma Educativa (Garrotxa 7, Girona). Inscripció gratuïta i independent per cada sessió a través de forgen@gentis.org.


Postgrau en formació de nous ciutadans en llengua, cultura i participació

La Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua –formada per les entitats Apropem-nos, EICA, Migra Studium, Probens i Fundació Servei Solidari– i l’ICE de la Universitat de Barcelona ofereixen un postgrau de ‘Formació dels nous ciutadans: llengua, cultura i participació’ que proporcionarà eines, coneixement i habilitats als professionals d’aquest àmbit. La formació és semipresencial –combina sessions presencials i treball online— i s’impartirà a Barcelona del febrer al desembre de 2014, els divendres de 17 a 20 hores i alguns dissabtes de 10 a 13 hores. La matrícula té un cost de 800 euros i la preinscripció està oberta online fins el 7 de febrer.


 

Curs sobre joves i violències de gènere per a professionals

La Universitat Rovira i Virgili, l’Associació Candela i l’Associació Tamaia organitzen un curs sobre ‘Joves, gènere i violències. Fem nostra la prevenció’ dirigit a professionals que treballin amb joves i vulguin millorar els seus coneixements i habilitats per prevenir les violències de gènere i facilitar un acompanyament adequat. La formació es desenvoluparà simultàniament a Barcelona, Manresa, Girona, Cambrils i Lleida en sis sessions de cinc hores entre finals de gener i principis de maig. Per a més informació, veure programa (PDF).


Curs online de Comunicació 2.0 per a entitats

En el marc del Pla de Formació pel Voluntariat, del 27 de gener al 23 de febrer es realitzarà un curs online, a través d’un Entorn Virtual d’Aprenentatge, adreçat a persones que vulguin aprendre a crear una estratègia de comunicació i vulguin conèixer el màxim d’eines 2.0 i xarxes socials existents. La dedicació prevista és de 5 hores setmanals i té un cost de 15 euros. +info a Xarxanet.org | Inscripció  online


Formacions gratuïtes per a associacons de Barcelona, inscripcions obertes

Ja està oberta la inscripció a la formació d’hivern de Torre Jussana, que programa 17 cursos, tallers i xerrades per a persones vinculades a associacions a Barcelona entre els mesos de gener i març. Les formacions són gratuïtes i se centren en àmbits com el fiançament, la gestió econòmica, la comunicació, la participació i el disseny de projectes.


Acte en memòria de Gandhi, 30 de gener

Amb motiu del Dia Escolar de la No-violència i la Pau i de commemoració de l’aniversari de la mort de Gandhi, la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament organitza un acte de recordatori de la seva persona i el seu treball en favor de la pau i la desobediència civil. L’acte (invitació en PDF) tindrà lloc el proper dijous 30 de gener a les 18.30 hores als Jardins Gandhi del barri del Poblenou de Barcelona.


 

Congrés Barcelona Inclusiva 2014

Del 30 de maig a l’1 de juny se celebrarà el 1r Congrés Internacional Barcelona Inclusiva, organitzat per l’Associació Catalana d’Orientació Escolar i Professional i l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació. Fins al 7 de febrer es poden presentar comunicacions i pòsters que recullin experiències en els àmbits educatiu, social o laboral. Normes de presentació de comunicacions i pòsters (PDF).


8es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran, 21 i 22 de març

Els dies 21 i 22 de març se celebren a Barcelona les 8es Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran, organitzades pels col·legis professionals de medicina, treball social, infermeria, fisioteràpia, psicologia, educació social, teràpia ocupacional i advocacia. El programa (veure en PDF) ofereix cinc taules rodones i dos tallers a través del quals s’intercanviaran experiències des de diferents àmbits de l’atenció a les persones grans. La inscripció ja està oberta a través d’aquest formulari online i té un cost de 180 euros, amb descomptes per a col·legiats.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.