Skip to content
  
infoACCIONS
2014/90
 1. Compareixença de la Comissió de VIH/SIDA al Parlament
 2. ECAS s’incorpora a la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne
 3. Candidatures al Premi ASPÀSA en defensa de l’equitat de gènere
 4. Visita d’ECAS a EscolaPia Acció Social i Fundació Servei Solidari
 5. Jornada sobre ‘L’economia del bé comú’, 20 de març al Palau Macaya
 6. Cicle de sopars-debat sobre ‘Trajectòries migrants’ amb Atlàntida
 7. Exposició d’art a Lleida a benefici d’Arrels/Sant Ignasi
 8. Concurs de fotografia sobre naturalesa convocat per Fundació Marianao
 9. Taller d’alimentació sostenible, 17 de març a Tarragona
 10. 8 de març: Dia Internacional de la Dona Treballadora
 11. Campanya de l’EAPN per a un Parlament Europeu social
 12. Ple monogràfic sobre pobresa i desigualtats al Parlament, dimecres 12
 13. Jordi Évole i la PAH, Premis Estatals de Treball Social 2014
 14. 5è concurs de relats sobre voluntariat social, organitzat per la FCVS

 

Compareixença de la Comissió de VIH/SIDA al Parlament

El coordinador de la Comissió de VIH/SIDA i Exclusió Social d’ECAS, Mijail Acosta, va comparèixer ahir a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya a proposició del Comitè Primer de Desembre per exposar la situació de l’atenció a les persones que atenen les entitats membres. La compareixença s’emmarca en l’Acord Nacional per fer front a l’epidèmia del VIH/SIDA i contra l’estigma relacionat que va ser aprovat ahir mateix a la cambra catalana per unanimitat.  Document de la intervenció (PDF)


ECAS s’incorpora a la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne

ECAS s’ha incorporat aquesta setmana a la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne amb la participació de Jordi Foix, membre de la Vocalia de Pobresa, en representació de la federació. La plataforma està treballant a l’entorn del Pacte Nacional d’Habitatge amb l’acord compartit de reivindicar que s’estableixi un fons social d’habitatge mitjançat un conveni entre Generalitat, administracions locals, entitats social, sindicats i entitats financeres. Es calcula que a Catalunya els bancs disposen d’entre 100.000 i 120.000 habitatges buits –una xifra superior a l’oficial— que haurien de cedir al fons social, destinats prioritàriament a persones en situació d’exclusió social. La plataforma també reivindica que es desenvolupi la Llei del Dret a l’Habitatge i s’hi inclogui el lloguer forçós dels habitatges buits d’entitats financeres. 


 

Últims dies per presentar candidatures al Premi ASPÀSIA

Demà finalitza el termini per presentar candidatures al Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere mitjançant el formulari online; la resta de documentació es pot presentar al llarg de la setmana vinent. Us animem a proposar persones que, amb les seves iniciatives i accions, afavoreixin l’equitat de gènere i treballin en defensa de l’apoderament de les dones, ja que les entitats socials són espais naturals per a aquestes trajectòries. El lliurement del Premi tindrà lloc el 27 de març durant la 2ª jornada DDiPAS: ‘(Des)igualtat de gènere: cap a on va Europa?’.  Ja està oberta la inscripció online.


Visita d’ECAS a Escola Pia Acció Social i Servei Solidari

L’equip tècnic d’ECAS ha visitat aquesta setmana els programes de formació i inclusió social de la Fundació Servei Solidari i Escola Pia Acció Social a Barcelona. Els agraïm la seva atenció i l’oportunitat de conèixer de prop la tasca que realitzen. Si voleu que coneguem algun dels vostres projectes, envieu-nos un correu a ecas@acciosocial.org.


Jornada sobre ‘L’economia del bé comú’, 20 de març

El proper 20 de març el professor de la Universitat de Viena Chrstian Felber presentarà al Palau Macaya de Barcelona ‘L’economia del bé comú‘, de la qual és artífex. L’acte, organitzat per Impuls a l’acció social i la Fundació APIP-ACAM, s’inagurarà a les 10h i estarà moderat per Antoni Comín, professor de Ciències Socials a ESADE. Després de la presentació per part de Felber, fundador del moviment anti-globalització Attac i iniciador del Banc Democràtic, s’obrirà un espai de debat amb participació del públic. Cal inscriure’s mitjançant aquest formulari online.


‘Trajectòries migrants’, cicle de sopars-debat

L’Associació Atlàntida inicia el cicle de sopars-debat ‘Trajectòries migrants’ l’escriptor camerunès Inongo Vi Makome. L’acte tindrà lloc el proper 27 de març a les 20.30 hores al Restaurant SISÉ de Barcelona (Muntaner, 32). Per assistir-hi cal confirmar prèviament (atlantidamigra@gmail.com | 93 423 42 04), preu: 20 euros.


Exposició a benefici d’Arrels/Sant Ignasi

La Galeria Indecor de Lleida (General Brito, 23) acull fins el proper 15 de març una exposició de la ceramista Antònia Palau a benefici d’Arrels / Sant Ignasi. L’artista aportarà 100 euros a l’entitat per cada peça que el públic visitant adquireixi.


 

Concurs de fotografia sobre naturalesa de Marianao

El Club Social de la Fundació Marianao organitza el concurs de fotografia ‘El ojo de la realidad’ obert al conjunt de la ciutadania. Per participar-hi cal enviar dues fotografies sobre naturalesa abans del 10 de març a clubsocial@marianao.net.


Taller d’alimentació sostenible, 17 de març a Tarragona

En el marc del grup promotor de l’Associació de Persones Actives en Atur (APAC), Cerc@ coorganitza el taller d’alimentació ‘Menjar bé, gastant poc’ dilluns 17 de març de 10 a 12 hores a la seu de l’entitat (Baró de les IV Torres 22, baixos, Tarragona). Es demana confirmar assistència per telèfon o mail: 977 245 131 | cercasccl@cercasccl.com. Veure cartell (PDF)


8 de març: Dia de la Dona Treballadora

La manifestació del Dia Internacional de la Dona Treballadora a Barcelona –demà 8 de març a les 18.30 hores a la plaça Universitat— se centrarà en la denúncia de la reforma de la Llei de l’avortament, la violència de gènere i la situació de precarització laboral generalitzada, que pateixen especialment les dones (llegir el Manifest). També estan convocades mobilitzacions a Tarragona (19 hores, Estàtua dels Despullats), Lleida (18.30 hores, plaça de la Catedral) i Girona (12 hores, escales de la Catedral). Podeu consultar els actes institucionals en aquest enllaç.


Campanya per a un Parlament Europeu social

Amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu el proper 25 de maig, l’EAPN (European Anti Poverty Network) ha iniciat la campanya ‘Elecció de líders per a una Europa social’ amb l’objectiu d’aconseguir el compromís dels partits polític contra la pobresa, l’exclusió social i la desigualtat a Europa. Vídeo per un vot social (castellà) | Web general de la campanya (anglès)Web de l’Estat espanyol


Ple sobre pobresa i desigualtats al Parlament sense intervenció de les entitats socials

La petició plantejada a la Mesa del Parlament pel grup parlamentari socialista perquè representants de la plataforma Pobresa Zero, la campanya ‘x una Catalunya social’ i les federacions de municipis de Catalunya intervinguéssim al Ple monogràfic sobre pobresa i desigualtats que tindrà lloc dimecres que ve ha estat denegada per la majoria de les forces polítiques, però les entitats farem sentir la nostra veu a través dels grups de l’oposició que ens han ofert traslladar-la i mijtançant un pronunciament públic en els propers dies. 


Premi Estatal de Treball Social 2014, 14 de març

La tercera edició del Premi Estatal de Treball Social guardonarà el comunicador Jordi Évole, la treballadora social Montserrat Colomer i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. L’acte de lliurament, organitzat pel Col·legi de Treball Social i el Consejo General de Trabajo Social, tindrà lloc divendres 14 de març a les 19 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Per assistir-hi cal enviar un correu a info@tscat.cat abans de dilluns vinent.


5è concurs de relats de voluntariat social

La Federació Catalana de Voluntariat Social convoca la cinquena edició del Concurs de Relats de Voluntariat Social per donar veu a totes aquelles persones que cada dia dediquen part del seu temps als altres. Els relats, d’un màxim de 2.000 caràcters, s’han de lliurar abans del 26 de març.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.