Skip to content
  
infoACCIONS
2014/93
 1. Canvi de data del debat sobre polítiques migratòries a la UE
 2. ECAS desaprova que la proposta de model d’agències obviï els col·lectius en risc 
 3. Anna M. Suñer, nova coordinadora de la Comissió de Famílies d’ECAS
 4. Recull de premsa 2013 d’ECAS: 178 aparicions als mitjans de comunicació
 5. Jornada sobre els Punts d’Informació i Atenció a les Dones de Barcelona
 6. Intress convoca un concurs fotogràfic sobre famílies
 7. Nou programa d’emprenedoria per a persones amb discapacitat
 8. Fòrum La Primavera de les Associacions, del 8 al 10 de maig a Barcelona
 9. Debat sobre ‘Nova pobresa i Renda Mínima d’Inserció’, 13 de maig
 10. Jornada de Serveis Socials Bàsics del Camp de Tarragona, 9 de maig
 11. Jornada ‘El procés d’acompanyament amb adolescents a medi obert’, 9 de maig
 12. VIII Congrés de Salut Mental i Atenció Primària, 15 i 16 de maig
 13. Formacions gratuïtes per a associacions de Barcelona, inscripcions obertes

 

Debat sobre polítiques migratòries de la UE, canvi de data

La segona sessió del cicle de debats sobre polítiques socials europees, ‘Polítiques migratòries a la UE: Europa social o Europa-fortalesa?’ a càrrec d’Anna Terrón, presidenta d’InStrategies, no s’ha pogut celebrar aquesta setmana, tal i com estava previst. En els propers dies informarem de la nova data de la sessió. Disculpeu les molèsties.


ECAS desaprova que la proposta de model d’agències no inclogui els col·lectius en risc

La Comissió d’Inserció Sociolaboral ha manifestat al Departament d’Empresa i Ocupació el descontent de les entitats d’ECAS amb l’esborrany de convocatòria d’agències de col·locació per al 2014 presentat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que no inclou mesures específiques per a la diversitat de col·lectius en risc d’exclusió social i ho fa únicament en el cas de les persones amb discapacitats. En una reunió de membres de la Taula del Tercer Sector amb representants d’Empresa i Ocupació, la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS també ha mostrat la seva disconformitat amb la manca de diàleg del Govern amb el conjunt del tercer sector a l’hora de desenvolupar una proposta de consens, reconeixent que des del sector s’ha de treballar en una posició comuna. Coneixedors que en aquests moments la proposta del SOC es troba paralitzada, ECAS treballarà amb el conjunt dels partits polítics catalans perquè tant la nova llei del SOC com la convocatòria 2014 reconeguin la tasca de les entitats socials en la inserció laboral de col·lectius en risc. Podeu veure online el document d’esmenes d’ECAS a l’esborrany de convocatòria.


 

Anna M. Suñer, nova coordinadora de Famílies

Anna M. Suñer, gerent de la Fundació Resilis i de la Fundació Infància i Famílies, del grup Plataforma Educativa, assumeix la coordinació de la Comissió de Famílies d’ECAS en substitució de Lita Álvarez, directora de la Fundació Quatre Vents. A més de coordinar la comissió, també representarà  ECAS a la PINCAT, Plataforma d’Infància i Família de la Taula del Tercer Sector. Suñer és llicenciada en psicologia i educació infantil i màster en direcció i gestió d’entitats sense ànim de lucre.


 

Recull de premsa 2013 d’ECAS: 178 aparicions

El 2013 la tasca de difusió i incidència pública d’ECAS s’ha traduït en un total de 178 aparicions als mitjans de comunicació, de les quals un 44% han estat en premsa i un 52% tenen el seu origen en notes de premsa. Per aprofundir en la presència mediàtica de la federació podeu consultar el Recull de premsa 2013 d’ECASque segmenta les dades quantitatives dels impactes de l’any en funció de diverses variables: per trimestre, per tipus de mitjà, per gènere periodístic, per temàtica, per mitjà de comunicació, per origen de l’aparició i per persona que exerceix de portaveu de la federació.


 

Jornada sobre els PIAD de Barcelona

La Fundació Salut i Comunitat i l’Ajuntament de Barcelona organitzen la primera jornada del Punts d’Informació i Atenció a les Dones de Barcelona (PIAD), el proper dijous 8 de maig a l’Espai Jove La Fontana. L’acte inclou un espai de diàleg per repensar els serveis públics d’atenció a les dones, una exposició de bones pràctiques comunitàries, petites càpsules formatives sobre els drets de les dones i un tast dels tallers que es desenvolupen als PIAD. Inscripció online oberta (es disposa d’un espai per a infants).


 

Intress convoca un concurs fotogràfic sobre famílies

En el marc del 20è aniversari de l’Any de la Família, Intress organitza un concurs de fotografia sobre famílies amb el lema ‘1000 famílies, 1000 maneres de fer’ (vegeu aquí les bases del concurs). El termini per presentar fotografies finalitza el 15 de maig i la resolució del concurs es farà en una jornada de celebració de l’Any de la Família oberta a tothom que tindrà lloc el dia 4 de juny a partir de les 17.30h al Centre Cívic Vila Florida de Barcelona (Muntaner 544).


Emprenedoria per a persones amb discapacitat

La Fundació Servei Solidari i la Fundació Prevent impulsen el nou programa ‘Espai emprèn: ara tu’, d’emprenedoria per a persones amb discapacitat. El programa ofereix coneixements, assessorament tècnic personalitzat i altres eines per a la creació d’empreses que es detallaran en una doble sessió informativa el proper dimarts 29 d’abril, de 10 a 12h al matí i de 17 a 19h a la tarda, a la seu de la Fundació Prevent (Josep Tarradellas 8-10, Barcelona). Cal inscriure’s per telèfon o mail: 93 439 18 06 | c.donada@fundacionprevent.com.


Fòrum La Primavera de les Associacions, 8-10 de maig

Els dies 8, 9 i 10 de maig l’Ajuntament de Barcelona organitza, amb la col·laboració del Consell d’Associacions de Barcelona, la vintena edició del Fòrum La Primavera de les Associacions. Enguany, i coincidint amb la Capitalitat Europea del Voluntariat que ostenta Barcelona, la trobada ofereix més continguts i porta per lema ‘L’Associacionisme és capital’. Podeu consultar online el programa complet i el formulari d’inscripció.


‘Nova pobresa i Renda Mínima d’Inserció’, 13 de maig

En el marc del cicle de ‘Debats Catalunya Social’ organitzat per la Taula del Tercer Sector, el proper 13 de maig tindrà lloc una sessió sobre ‘Nova pobresa i Renda Mínima d’Inserció’ amb la participació de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo; Eduard Sala, director de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac; i Pilar Aguilar, tècnica de gestió de la RMI de la Fundació IRES. D’altra banda, la Taula ha fet públic el document ‘Per una Europa sense pobresa, exclusions ni desigualtats’, que inclou 18 propostes adreçades als partits polítics amb vistes a les properes eleccions al Parlament Europeu, i organitza un cicle de formacions i debats coincidint amb la cita electoral. 


Jornada de Serveis Socials Bàsics del Camp de Tarragona

Divendres 9 de maig se celebra la Jornada de Serveis Socials Bàsics del Camp de Tarragona, organitzada pels col·legis professionals de treball social, educació social i psicologia de Catalunya. Inclou una ponència de la doctora en filosofia Begoña Román sobre l’ètica als serveis socials bàsics, una taula rodona sobre la seva situació en el context actual de crisi, i un espai d’experiències i conferències simultànies. El cost de la inscripció és de 10 euros per a professionals i 5 euros per a estudiants i persones a l’atur.


Jornada ‘El procés d’acompanyament amb adolescents a medi obert’, 9 de maig

Divendres 9 de maig la Universitat Autònoma de Barcelona (Facultat de Lletres) acollirà la tercera edició de la jornada ‘El procés d’acompanyament amb adolescents a medi obert’, amb tallers simultanis, taules d’experiències i una conferència de Segundo Moyano, director del Programa d’Educació Social Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, sobre ‘Adolescents i projecte de futur: on és la promesa educativa?’. Com a prèvia a l’acte s’han organitzat càpsules formatives arreu del territori. A Tarragona, la Fundació Casal l’Amic, membre d’ECAS, oferirà una formació sobre el projecte A peu de carrer. Ja està oberta la inscripció online a la jornada.


VIII Congrés de Salut Mental i Atenció Primària

Amb el lema ‘Coincidències i divergències: integrant mirades’ els dies 15 i 16 de maig se celebra el VIII Congrés de Salut Mental i Atenció Primària, organitzat conjuntament per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i la Fundació Sant Pere Claver. Podeu consultar en aquest enllaç les tarifes i inscripcions.


Formacions gratuïtes per a associacions de Barcelona, inscripcions obertes

Ja està oberta la inscripció a la formació de primavera de Torre Jussana, que programa 15 cursos, tallers i xerrades per a persones vinculades a associacions de Barcelona entre els mesos d’abril i juny. Les formacions són gratuïtes i se centren en àmbits com el fiançament, la gestió econòmica, la comunicació, la participació i el disseny de projectes.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442 

Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.