Skip to content
Aquest és el darrer infoACCIONS abans de les vacances d’estiu, tornem al setembre! BON ESTIU!

 

  
infoACCIONS
2014/99
  1. Curs d’abordatge de la violència masclista: inscripció oberta
  2. Assemblea d’ECAS i debat ‘Reinventar-se en temps de crisi’, avui al matí
  3. Seminari sobre famílies i processos migratoris: 16-21 d’octubre al Marroc
  4. Curs en muntatge d’instal·lacions per joves sense graduat d’ESO a El Llindar
  5. Premis a la inserció laboral i préstecs per a l’ocupació
  6. Guia d’activitats i serveis de Joves per la Igualtat i la Solidaritat
  7. La Fundació Marianao cerca professionals per als projectes amb infants i joves
  8. ‘Activa’t: si t’aturen, no t’aturis’, nou projecte d’activació social de joves
  9. Acord per millorar la contractació de serveis d’atenció a les persones
  10. Congrés de Serveis Socials Bàsics, del 22 al 24 d’octubre a Barcelona
  11. Cloenda del cicle de cinema ‘Cinexclusió’, avui a Barcelona

Curs d’abordatge de la violència masclista

ECAS i la Fundació Surt organitzen un curs sobre l’‘Abordatge de la violència masclista des d’una perspectiva intercultural’, en quatre sessions que tindran lloc els dies 9, 16, 23 i 30 de setembre de 9.30 a 14.30 hores (durada total de 20 hores presencials). La formació és gratuïta i tindrà lloc a la seu de la Fundació Surt (Guàrdia 14 baixos, Barcelona). Cal inscriure’s a través d’aquest formulari online.


 

Assemblea General d’ECAS, aquest matí

Durant aquest matí se celebra la segona Assemblea General Ordinària d’ECAS del 2014, que inclou la ratificació de quatre noves entitats sòcies (PDF), i la presentació de l’auditoria de comptes 2013 i de l’Informe de gestió del primer semestre de 2014. A continuació tindrà lloc el debat ‘Reinventar-se en temps de crisi’. La setmana vinent rebreu el butlletí monogràfic sobre l’Assemblea. 


Seminari a Tànger sobre transformacions familiars en els processos migratoris

L’Associació Atlàntida i l’Institut Sistèmic de Barcelona coorganitzen un seminari sobre ‘Transformacions de la família en els processos migratoris’ que tindrà lloc del 16 al 21 d’octubre a la ciutat marroquina de Tànger. Comptarà amb la participació d’un grup de professionals de Catalunya (fins a 20 places) i un altre del Marroc amb l’objectiu de reflexionar conjuntament sobre els processos migratoris i el context de nova mobilitat entre persones de tots dos països. El preu del seminari és de 500 euros (inclou vols des de Barcelona, allotjament, una part dels àpats i despeses d’organització); cal preinscriure’s abans del 25 de juliol: atlantidamigra@gmail.com (indicar dades personals, professió, lloc de treball i funcions). Programa del seminari (PDF)


 

Curs en muntatge d’instal·lacions a El Llindar

La Fundació El Llindar obre fins el 10 de setembre la preinscripció a un curs d’auxiliar de muntatges d’instal·lacions d’electricitat, aigua i gas dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el graduat d’ESO (17 places). La formació és totalment subvencionada, es realitzarà entre les mesos d’octubre de 2014 i juliol de 2015 i inclou pràctiques reals en empreses de manteniment. Veure programa i inscripció (PDF)


Premis a la inserció laboral i préstecs per a l’ocupació d’Acció Solidària Contra l’Atur

Acció Solidària Contra l’Atur convoca la 17ena edició dels Premis a la inserció laboral Josep M. Piñol de reconeixement d’iniciatives innovadores per fer front a l’atur i de trajectòries d’organitzacions per la inserció laboral de col·lectius amb dificultats d’accés al mercat de treball. El termini per presentar candidatures finalitza el 30 de setembre (bases del premi PDF). D’altra banda, l’entitat obre una convocatòria de cinc préstecs de 30.000€ sense interès per a nous projectes empresarials que creïn ocupació (bases dels préstecs PDF), el termini per presentar sol·licituds finalitza el 25 de juliol.


 

Guia de les activitats i serveis de JIS

Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) ha editat una Guia de serveis i activitats per a joves (PDF) que inclou informació sobre més de quaranta tallers,  programes i recursos que ofereix l’entitat. Per a més informació: 93 421 93 10 | formacio@joves.org.


La Fundació Marianao cerca professionals per als projectes amb infants i joves

La Fundació Marianao obre un procés de selecció de professionals de l’àmbit social per cobrir places d’educadors, monitors i animadors socioculturals per als projectes d’infància, adolescència i joventut de l’entitat per al curs 2014/2015. Les persones interessades en alguna de les ofertes laborals han d’enviar el seu currículum a comunitat@marianao.net.


 

Nou projecte d’activació social de joves

‘Activa’t: si t’aturen, no t’aturis’ és un projecte impulsat per diverses entitats socials amb l’objectiu d’enfortir les capacitats de transformació personal i social de joves de 21 a 28 anys a l’Àrea Metropolitana de Barcelona en situació d’atur o amb dificultats socioeconòmiques. Durant 12 dies entrenaran de manera intensiva competències com la comunicació, la gestió de conflictes o la implementació de projectes de transformació social a través d’una metodologia interactiva i d’un objectiu compartit al que hauran de donar impuls. Aquells joves interessats a participar-hi s’han d’inscriure a través d’aquest formulari online abans del 25 de juliol.


Acord per impulsar la millora de la contractació de serveis d’atenció a les persones

Entitats socials, col·legis professionals, sindicats i patronals vinculades als serveis d’atenció a les persones presentaran dilluns 21 de juliol un Acord per impulsar la millora de la contractació en aquesta tipologia de serveis. Els signants exigeixen que els processos de contractació pública vetllin per la qualitat dels serveis i no se supeditin únicament a l’oferta econòmica.  La signatura pública de l’Acord, que vol ser un punt de partida per impulsar un marc d’actuació conjunt amb l’Administració Pública, tindrà lloc a les 16 hores al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona. Cal confirmar assistència a través d’aquest formulari online. Nota de premsa (PDF)


Congrés de Serveis Socials Bàsics, 22-24 d’octubre

Ja estan obertes les inscripcions al Congrés de Serveis Socials Bàsics 2014, els dies 22, 23 i 24 d’octubre a Barcelona, amb el lema ‘Vides en crisi(s). Ètica, recerca i creativitat. Transformem el present, construint el futur’. El Congrés és un espai de formació dirigit a treballadors socials, psicòlegs i educadors socials –les tres figures professionals que configuren els equips de Serveis Socials Bàsics – i comptarà amb una vintena de debats, conferències i tallers. Formulari d’inscripció | Programa provisional (PDF)


Cinefòrum sobre dret a l’habitatge, aquest vespre

El cicle de cinema ‘Cinexclusió sobre drets humans vulnerats’  organitzat per SOS Racisme Catalunya finalitza aquest vespre amb una sessió sobre dret a l’habitatge i a la ciutat a partir del documental ‘En construcción’ de Jose Luis Guerin. La projecció tindrà lloc a les 21 hores a la plaça del davant del Casal del Pou de la Figuera de Barcelona (Sant Pere Més Baix, 70) i comptarà amb la participació de Jaume Saure, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.


Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442
Logo
entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

@ecasacciosocial | /ecas.acciosocial

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; aixÍ­ mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.