Skip to content
info ACCIÓ SOCIAL
Logo
 1. 18 de març: primera sessió del projecte Alia’t
 2. ECAS genera opinió en temes socials: Consell Assessor i àmbit penitenciari
 3. ECAS defensa els drets socials reconeguts per llei
 4. Preocupació d’ECAS pel deute de l’administració amb les entitats social
 5. Balanç i projectes 2011 de l’Agència amb els responsables de comunicació
 6. Cursos de català inicial a Probens
 7. Procés participatiu de Marianao per les eleccions municipals
 8. Últim dia d’inscripció reduïda al III Congrés del Tercer Sector Social
 9. Mapatge d’experiències d’inclusió social a Barcelona
 10. Curs de finançament públic i privat per a entitats socials
 11. III Convenció ‘Les veus de la gent gran de Barcelona’
 12. Conferència del Conseller Cleries sobre la persona i la seva autonomia

18 de març: primera sessió del projecte Alia’t

El proper divendres 18 de març tindrà lloc a ECAS la primera sessió de treball del projecte Alia’t, un Taller de cocreació sobre aliances en què s’exploraran els processos i la metodologia de treball per formar aliances. La sessió -destinada als membres dels equips directius de les entitats d’ECAS- servirà per elaborar propostes sobre potencials aliances entre organitzacions i fer un autodiagnòstic de la situació de cada entitat. El projecte Alia’t, que forma part del programa 3Creix.cat, pretén incrementar la capacitat de transformació i intervenció de les entitats del sector. El dinamitzen els consultors externs Frederic Cusí i Marc Botella.


ECAS genera opinió en temes socials: Consell Assessor i àmbit penitenciari

La presidenta d’ECAS i del nou Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars de la Generalitat celebra en l’article d’opinió ‘Prioritzar l’Estat del benestar’, al diari Público, la creació d’aquest nou òrgan col·legiat. Malgrat les bones expectatives que desperta la seva formació, però, Teresa Crespo manifesta la preocupació del sector pels anuncis de retallades i adverteix que els mínims de la dignitat humana son una “línia vermella” que no es pot traspassar. Per altra banda, a l’article ‘Treball en xarxa en l’àmbit penitenciari, una nova mirada’, publicat a Social.cat, la coordinadora de la Comissió d’Inserció Sociolaboral, Patricia Bosch, aposta perquè les entitats del tercer sector social ofereixin models d’intervenció penitenciària alternatius al compliment íntegre de les condemnes.


ECAS defensa els drets socials reconeguts per llei

Arran de la compareixença al Parlament del Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el passat 16 de febrer per exposar la situació del Departament i el seu programa de govern, ECAS va emetre un comunicat en què es reivindica el compliment dels compromisos, un increment dels ingressos via fiscalitat i màxima prioritat per a la inversió social. El posicionament d’ECAS ha tingut ressò a diversos mitjans de comunicació, i El Periódico de Catalunya també recollia, divendres passat, una valoració de Teresa Crespo sobre la compareixença de Zapatero dijous al Congrés dels Diputats, en sessió plenària dedicada monogràficament a les polítiques socials.


Preocupació d’ECAS pel deute de l’administració amb les entitats socials

ECAS es mostra preocupada pels problemes de finançament que afecten diverses entitats d’acció social -entre elles la pròpia federació- a causa dels retards en el pagament per part de l’Administració, així com per l’anunci del Departament de Benestar social i família de donar prioritat només a determinats programes. Per tal de posar en comú la situació en què es troben les entitats sòcies d’ECAS i valorar la seva afectació al conjunt de la federació, durant les pròximes setmanes les entitats de la federació seran convocades a una sessió de treball per tractar aquesta qüestió.


Balanç i projectes 2011 de l’Agència amb els responsables de comunicació

L’Agència de Comunicació Social d’ECAS va fer balanç la setmana passada del seu primer any d’activitat en una reunió amb els responsables de comunicació de les entitats membres de la federació. Durant la trobada es van repassar i valorar les principals actuacions del 2010 en els tres eixos de gabinet de premsa, agència d’informació i consultoria de comunicació; es va fer retorn a les entitats del Pla de Negoci en què s’analitza la viabilitat de la branca de prestació de serveis; i es van presentar els projectes per al 2011. L’Agència va proposar a les entitats sòcies la creació d’un bloc d’històries d’acció social vinculades als diferents àmbits de treball de les organitzacions i d’ECAS, que caldrà definir i posar en marxa de manera conjunta. L’objectiu és acostar les problemàtiques socials a la ciutadania i als mitjans de comunicació mitjançant la proximitat d’històries personals, tractades amb el màxim rigor i respecte als seus protagonistes, tant si són persones ateses, com si es tracta de professionals, voluntaris o altres perfils.


Cursos de català inicial a Probens

Demà 1 de març comença el curs de català de nivell inicial que organitza Probens en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística. El curs és gratuït i es desenvoluparà en 23 sessions de dues hores, dimarts i dijous de 18 a 20 hores, fins el 17 de maig. És necessari formalitzar la inscripció a la seu de Probens (Sant Rafael, 10 local esquerra, Barcelona), aportant una fotografia de carnet i una còpia del passaport, DNI o permís de residència. Per a més informació cal posar-se en contacte amb Jordi Ferrer al telèfon 93 441 41 05.


Procés participatiu de Marianao per les eleccions municipals

En el marc de les properes eleccions municipals del 22 de maig, la Fundació Marianao obre un procés participatiu a Sant Boi de Llobregat per expressar col·lectivament els problemes, reptes i propostes de millora als barris de la ciutat, que finalitzarà amb l’elaboració d’una Carta Ciutadana. El 2 de febrer la Fundació va presentar el projecte i el mètode de treball a quaranta representants d’entitats i institucions del municipi, i entre els actes previstos convoca un Debat sobre polítiques socials entre els alcaldables el 18 de maig. L’entitat va impulsar una iniciativa similar en el marc de les eleccions municipals 2007 i considera que cal incrementar la participació davant l’actual crisi econòmica.


Últim dia d’inscripció reduïda al III Congrés del Tercer Sector Social

Demà finalitza la inscripció a preu reduït al III Congrés del Tercer Sector Social (24 i 25 de març), que és de 48€ per a les entitats sòcies; a partir de llavors el cost serà de 72€. Després de l’àmplia participació de les entitats d’ECAS a les dues edicions anteriors, enguany la federació es proposa aportar-hi 120 persones de 55 entitats diferents, i a més hi serà present amb sis experiències i ponències.


Mapatge d’experiències d’inclusió social a Barcelona

La Xarxa de cultura per la inclusió social ha volgut compartir amb la trentena d’entitats i institucions que en formen part la primera presentació del Mapatge d’experiències significatives de Cultura per la inclusió social a Barcelona, realitzat per la Fundació Interarts. En una reunió dijous passat al Palau de la Virreina, es van valorar molt positivament els primers passos de la publicació, que defineix l’acció cultural com un recurs al servei dels diversos espais de promoció de la inclusió social. Es va debatre al voltant del concepte de cultura i es va convidar a identificar les necessitats del sector social en l’àmbit de la cultura. Teresa Crespo –en representació d’ECAS- va proposar aprofundir en la idea de cultura com a recurs per l’aprenentatge i l’empoderament de les persones .


Curs de finançament públic i privat per a entitats socials

L’entitat sense ànim de lucre Avalon organitza un curs de Recerca de finançament: públic i privat per a entitats del tercer sector durant aquesta setmana (1, 2 i 3 de març), de 16 a 20 hores. La formació està dirigida a voluntaris i professionals de les entitats i inclou continguts teòrics i pràctics sobre les estratègies per buscar possibles finançadors, així com un treball sobre la situació de cadascuna de les organitzacions. El curs té un cost de 70€ i la inscripció –assistència limitada a 25 persones- es pot formalitzar a través d’un formulari electrònic, al correu avalon@avalon.cat o per telèfon: 93 412 16 64.


III Convenció ‘Les veus de la gent gran de Barcelona’

Sota el lema Construïm una ciutat per a totes les edats, els propers dies 2 i 3 de març tindrà lloc la III Convenció ‘Les veus de la gent gran de Barcelona’, promoguda pel Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona i pels deu Consells de Gent Gran dels Districtes. La Convenció vol ser un espai de debat i reflexió amb les entitats i persones grans de la ciutat i culminarà el procés participatiu iniciat amb el projecte Barcelona ciutat amiga de la gent gran. Es valoraran els resultats del treball dels darrers anys i s’adoptaran estratègies i compromisos de futur. La Convenció tindrà lloc a l’Auditori Axa (Av. Diagonal 547, Barcelona); per a més informació i inscripcions cal adreçar-se al telèfon 93 301 00 60 o a cagg@bcn.cat.


Conferència del Conseller Cleries sobre la persona i la seva autonomia

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, intervindrà al proper Fòrum Social de la Fundació Pere Tarrés amb una conferència sobre ‘La persona i la seva autonomia, centre de les polítiques socials’. L’acte tindrà lloc el proper 18 de març, de 14 a 16.30 hores, a l’Alberg Pere Tarrés (Numància 149, Barcelona). L’aforament és limitat –primarà l’ordre d’inscripció- i la reserva del dinar (20€) s’ha de realitzar en línia.


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.