Skip to content
infoACCIONS

2011 / 25

Logo
 1. Memòria 2010 d’ECAS, ja disponible
 2. Jornada de famílies i trobada amb el Conseller Cleries

 3. Primeres possibilitats d’aliances entre entitats al taller Alia’t!

 4. La inserció laboral dels joves, a debat a COM Ràdio
 5. La Caixa i Foment, nous col·laboradors a la jornada Empresa Inclusiva
 6. Presentació del PEI’Jove, amb el compromís de la Generalitat i CatalunyaCaixa
 7. Oferta laboral de responsable del Departament de producció i vendes d’Ared
 8. Serveis de consultoria i qualitat d’INTRESS
 9. El III Congrés del Tercer Sector finalitza amb una participació rècord
 10. La dona treballadora, una història d’invisibilitat
 11. Assemblea General de l’AEISC, amb renovació de la Junta, el 29 de març
 12. Un 84% de les associacions de Barcelona, en plataformes de segon nivell

Memòria 2010 d’ECAS, ja disponible

Ja tenim a la vostra disposició la versió impresa de la Memòria 2010 d’ECAS, que s’ha començat a distribuir aquest dijous i divendres a l’estand de la federació al  III Congrés del Tercer Sector Social, organitzat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector. En els propers dies se’n podrà consultar i descarregar la versió en línia, que trobareu a la pàgina web de la federació (secció ‘Publicacions’). La Memòria 2010 d’ECAS recull l’activitat de la federació del darrer any en els tres eixos d’utilitat, representativitat i incidència política.


Jornada de famílies i trobada amb el Conseller Cleries

Tal com anunciàvem en el darrer butlletí, el proper 7 d’abril tindrà lloc un dinar de les entitats membres d’ECAS amb el Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. Cada entitat disposarà d’una plaça gratuïta i la data límit d’inscripció és el divendres 1 d’abril. Per altra banda, la jornada de debat sobre l’Abordatge integral amb famílies. L’acció dels professionals dins la xarxa, organitzada per la Comissió de Famílies d’ECAS, tindrà lloc el proper dijous, 31 de març, a la Sala d’Actes del Museu Picasso de Barcelona.  En ambdós casos cal posar-se en contacte amb la Secretaria Tècnica d’ECAS, Ariadna Vives: ecas@acciosocial.org. .


Primeres possibilitats d’aliances entre entitats

Entre la vintena de participants al taller de co-creació d’aliances celebrat el 18 de març a ECAS van començar a sorgir algunes possibilitats de projectes o campanyes conjuntes entre diverses entitats del tercer sector. La sessió constituïa el tret de sortida del programa Alia’t!, concebut en el marc del 3Creix.cat per fomentar la cooperació en les organitzacions de l’àmbit social, tant entre elles com amb empreses o organismes d’altres sectors. A partir d’ara, els dinamitzadors del programa, Marc Botella i Frederic Cusí, faran seguiment de les possibilitats plantejades i iniciaran una fase de recerca d’altres aliances potencials.


La inserció laboral dels joves, a debat a COM Ràdio

El programa ‘Tots x tots’ de COM Ràdio va debatre el dilluns 14 de març al voltant de la inserció social i laboral dels joves en risc d’exclusió social a l’espai setmanal de tertúlia solidària, moderat pel periodista Ramon Company. Amb la col·laboració de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, el programa va reunir a Xavier Orteu, president de la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels Joves (PEI’Jove); Nacho Sequeira, director de la Fundació Èxit; Maria València, presidenta del Moviment de Centres d’Esplai Cristians; i Natàlia Pomar, coordinadora de la comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS i consultora especialitzada en inserció laboral. El treball en xarxa les entitats socials, la col·laboració d’algunes empreses i el paper de l’Administració van ser alguns dels elements analitzats pels tertulians.


La Caixa i Foment, nous col·laboradors de la jornada d’Empresa Inclusiva

La sessió de treball entre entitats socials i empreses per fomentar la inserció sociolaboral dels col·lectius vulnerables, prevista inicialment pel mes d’abril, se celebrarà més endavant arran de l’impuls i  la projecció que suposa la incorporació de Foment Nacional del Treball i del programa Incorpora de ‘la Caixa’ com a nous col·laboradors. La implicació d’aquestes organitzacions se suma a l’aliança inicial conformada per ECAS, el portal Infojobs, la Generalitat de Catalunya i l’Hotel Arts, que cedirà un dels seus espais per a la realització de l’acte. La trobada permetrà a les entitats d’ECAS donar-se a conèixer i fer valer els seus recursos davant els directius d’empreses, que podran valorar així l’oferta del tercer sector enfront d’altres possibilitats de contractació.


PEI’Jove es presenta amb el compromís dels finançadors

L’acte de presentació de la Plataforma d’Entitats per a la Inclusió dels joves (PEI’Jove), celebrat dimarts al matí al Palau de Can Mercader de Cornellà de Llobregat, va comptar amb la presència d’un centenar de representants de les diverses entitats i organitzacions que cooperen en la posada en marxa del Programa Dispostius d’Accés per a Joves. Xavier Orteu, president del PEI’Jove, va ressaltar la “imprescindible suma d’esforços” com a factor clau, i la Directora de l’Obra Social CatalunyaCaixa, Marta Lacambra, es va mostrar convençuda de la continuïtat de la cooperació  L’acte, conduït per la periodista Rita Marzoa, va comptar també amb les intervencions del Director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier López, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. +info


Oferta laboral a la Fundació Ared

La Fundació Ared ha obert un convocatòria per cobrir la plaça de responsable del Departament de producció i vendes, que assumeix –entre d’altres– les taques de planificació econòmica de Salta, Empresa d’inserció, així com la gestió de les seves línies productives i de comercialització. Es requereix que la persona que s’incorpori sigui llicenciada en Administració d’empreses, acrediti experiència en aquest àmbit i es mostri sensible envers els col·lectius en risc d’exclusió social. L’oferta laboral preveu una jornada completa per una durada inicial de 12 mesos, i les persones interessades han de fer arribar el seu currículum vitae a alfaro@fundacioared.org.


Serveis de consultoria i qualitat d’INTRESS

La Divisió de Consultoria i Qualitat d’INTRESS ofereix serveis especialitzats a les entitats del tercer sector, avalats per una experiència de més de deu anys treballant per millorar la gestió de les organitzacions de l’àmbit social. INTRESS desenvolupa la seva branca de consultoria amb un equip format per ex directius d’ONG i una metodologia que promou el treball en xarxa i el desenvolupament d’aliances entre les organitzacions. Entre els serveis especialitzats destaquen la Cetificació ISO 9001, els Plans Estratègics i els Segells EPQM d’Excel·lència, així com altres activitats de consultoria, auditoria i formació. +info


Finalitza el III Congrés amb participació rècord

Més de 1.700 representants de les entitats socials catalanes han participarat durant aquest dijous i divendres al III Congrés del Tercer Sector Social, celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona sota el lema ‘Sumem valors, construïm futur’. ECAS ha comptat amb un estand a la mostra d’entitats del Congrés, on s’han realitzat entrevistes –en col·laboració amb El Periódico de Catalunya— a diversos experts i autoritats. L’assemblea de la Taula va aprovar el passat dijous 17 de març en assemblea el manifest de cloenda del Congrés, que ha inclòs, entre d’altres, les demandes de mantenir la inversió econòmica en polítiques socials i dotar les entitats socials d’un marc legal i financer més favorable.


La dona treballadora, una història d’invisibilitat

L’estudi ‘L’últim fotograma d’una història d’invisibilitat’, realitzat per l’Àrea d’Investigació Social de la Fundació Maria Aurèlia Capmany, aprofundeix en les condicions de treball actuals de les dones majors de 50 anys. En l’actual context de crisi, la Fundació ha vist necessari analitzar un mercat de treball molt inestable amb l’objectiu d’identificar els efectes dels canvis econòmics, socials i demogràfics dels darrers cinc anys en les condicions de treball de les dones. Es posa de manifest un augment de la temporalitat i de la precarietat, que “es consoliden com un element estructural del nostre mercat de treball”. L’informe també inclou un balanç de les condicions de treball femenines al llarg de la història i de les diferents reformes laborals.


Assemblea General de l’AEISC, amb renovació de la Junta, el 29 de març

L’Assemblea General Ordinària de l’Associació Empresarial de la Iniciativa Social de Catalunya (AEISC) tindrà lloc el proper 29 de març a les 12h a la seu de l’entitat (Via Laietana 54, 1r pis). Un dels punts més rellevants de la trobada serà la renovació de la Junta Directiva. Tal i com indica el Reglament de Règim Intern, els representants de la Junta Directiva seran escollits en llista única i les candidatures es poden presentar fins el mateix moment de la votació (també es poden lliurar amb antelació a la direcció de l’entitat). Us recordem que podeu participar-hi com a entitats membres d’ECAS i us preguem la vostra confirmació d’assistència a ecas@acciosocial.org, per tal de tramitar conjuntament la representació.


84% de les associacions en plataformes de segon nivell

L’estudi ‘Diagnosi de les Associacions de segon nivell a Barcelona’, presentat dilluns a Torre Jussana, revela que el 84% de les associacions de la ciutat pertanyen a alguna de les 190 organitzacions de segon nivell o més existents  i que, a la vegada, el 78% d’associacions de segon nivell formen part d’organismes de grau superior. La diagnosi també mostra la tendència de les entitats de segon nivell cap al desenvolupament de branques de prestació de serveis i generació de coneixement, en front al rol tradicional de coordinació i representació de les entitats membres. L’estudi és un encàrrec del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i ha estat elaborat per la Fundació Desenvolupament Comunitari. +info


Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org

T. 93 268 3442 | M. 657 515 361

Logo
entitats catalanes d’acció social

Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona

T. 93 268 2222 | F. 93 310 0483

ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

Avis legal: Aquest missatge pot contenir informació privilegiada i/o confidencial. Si no sou el destinatari del mateix o la persona encarregada de la seva distribució, NO US ESTÀ PERMÈS copiar, fer entrega, ni difondre’n el seu contingut; així mateix, us preguem que aviseu al propietari i elimineu aquest correu electrònic.