Skip to content

 

Núm. 102 | 09.10.2014

actualitat ECAS

17 d’octubre, Dia internacional

per a l’eradicació de la pobresa

Amb el lema ‘Una fiscalitat injusta ens empobreix’, divendres 17 d’octubre, Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, la campanya unitària Pobresa Zero –que agrupa més de 4.200 entitats socials i en la qual ECAS participa activament— convoca un acte públic a les 12 hores davant la seu central de l’Agència Tributària a Barcelona (Plaça Letamendi); inclourà una roda de premsa, la lectura del manifest i una acció simbòlica. L’acte institucional organitzat per la Taula del Tercer Sector i La Fede tindrà lloc a les 18 hores al Centre Cívic Besós (amb inscripciò prèvia). Dijous 16, les entitats d’ECAS a Tarragona organitzen una taula rodona sobre finançament i accions innovadores contra la pobresa amb representants dels partits polítics, a les 18.30 hores al Col·legi de Periodistes de Tarragona.

Seminari ‘Empoderem per transformar’, 29 d’octubre

Ja està oberta la inscripció online al seminari ‘Empoderem per transformar. Nous models d’intervenció per a l’acció social en la lluita contra la pobresa’, organitzat per ECAS en col·laboració amb l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) dimecres 29 d’octubre de 9 a 14 hores al Palau Maya de l’Obra Social “la Caixa”. La sessió serà el punt de partida d’un projecte més ampli que oferirà instruments i recursos metodològics a les entitats que desitgin portar a terme un procés de millora en les seves accions per combatre la pobresa, incorporant plantejaments innovadors que donin respostes a la realitat canviant. +info al web d’ECAS | Presentació del projecte (PDF)

Transparència i participació a les entitats, 5 de novembre

En col·laboració amb el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, l’Agència de Comunicació Socal organitza una sessió de treball al voltant de la transparència, la qualitat de la informació i la participació a les entitats socials dimecres 5 de novembre de 12 a 14 hores a la seu d’ECAS. A través d’una dinàmica participativa es recollirà la situació real de les entitats per elaborar col·laborativament i publicar una guia d’autoavaluació de la transparència i la qualitat de la informació. Us podeu inscriure en aquest formulari (aforament limitat!).

Taula rodona sobre comunicació i acció social

Dijous 23 d’octubre la directora de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, Agnès Felis, participarà en un debat sobre ‘La comunicació, un aliat per a visibilitzar la pobresa i l’exclusió social’ organitzat per la Fundació Acollida i Esperança amb l’objectiu de reflexionar sobre com ens enfrontem als temes socials des de diferents punts de vista. Compartirà taula amb el periodista Albert Om i la cap de comunicació de Càritas Barcelona, Anna Roig. Tindrà lloc

a les 19 hores al Museu Marítim de Barcelona. Cal inscriure’s prèviament: comunicacio@acollida.org | 93 497 0350.

ECAS s’adhereix a ‘Tanquem el CIE’

ECAS s’ha sumat a la campanya ‘Tanquem el CIE de Barcelona’ adherint-se al manifest de denúncia dels Centres d’Internament d’Estrangers, que ja compta amb el suport d’un centenar de col·lectius i més d’un miler de signatures individuals. En el marc de la campanya, divendres 17 d’octubre tindrà lloc un míting a les 19 hores a les Cotxeres de Sants i dissabte 28 d’octubre una mobilització per envoltar el CIE de Barcelona, a la Zona Franca.

les ENTITATS informen

Aquesta nit, concert de soul per Punt

de Rerferència

El grup Reality Soul oferirà un concert a benefici de Punt de Referència aquesta nit a les 21.30 hores a la sala Luz de Gas (Muntaner 246, Barcelona). Oferiran un espectacle amb temes de soul clàssic d’artistes com Otis Redding, Wilson Pickett, James Brown o Aretha Franklin. El preu de l’entrada és de 10 euros en concepte de donatiu i encara es poden comprar online.

Festival Esperanzah!, 17-19 d’octubre

El festival Esperanzah! d’economia solidària, impulsat per l’entitat Gats, celebra la seva 6ª edició del 17 al 19 d’octubre al Parc Nou d’El Prat de Llobregat amb una programació que inclou concerts –entre ells Manu Chao i Txarango—, fira d’entitats i d’artesania, xerrades, exposicions i espais infantils.

Tapes solidàries amb el Casal dels Infants

La 4ª edició de la Tapa solidària compta amb la col·laboració de més de 83 restaurants que aportaran 0,50 euros als projectes d’acompanyament d’infants i mares en situació de vulnerabilitat del Casal dels Infants per cada venda d’una de les tapes de la seva carta. Des de l’any 2011 la Tapa solidària ha recaptat més de 66.000 euros i enguany es volen superar els 27.000 euros aconseguits en l’edició 2013.

Activitats a Lleida pels 20 anys d’Arrels Sant Ignasi

La representació de l’obra de teatre ‘La importància de ser Frank’, d’Oscar Wilde, diumenge 19 d’octubre a les 19 hores al Teatre de la Llotja de Lleida (12 euros l’entrada) donarà el tret de sortida als actes de celebració dels 20 anys d’Arrels Sant Ignasi. Durant la setmana del 24 al 30 de novembre tindran lloc diverses accions de caire reivindicatiu en el marc d’una campanya sobre la situació de les persones sense llar i dissabte 13 de desembre hi haurà dos actes: celebració a les 11.30 hores a la Universitat de Lleida i àpat de germanor a les 21 hores a la parròquia de Sant Ignasi. Finalment, les societats gastronòmiques de la ciutat organitzaran un sopar per recaptar fons per als projectes de l’entitat (data pendent de confirmar).

Concert solidari amb La Salut Alta al Liceu, 8 de novembre 

En el marc del cicle ‘Músiques sensibles’, dissabte 8 de novembre a les 21.30 hores la Sala Foyer del Liceu acollirà un concert de Càlido home i ‘Inspira solidari amb la Fundació La Salut Alta. Un 10% de la recaptació es destinarà a projectes d’acompanyaments d’infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat a Badalona. Entrades a la venda online (15 euros) | Nota de premsa (PDF)

TERCER SECTOR al dia

La Generalitat allarga fins al desembre els retards en els pagaments de l’ICASS i la DGAIA a les entitats socials

El Govern ha anunciat aquesta setmana que es prolonga fins a finals d’any l’ajornament d’un 25% dels pagaments de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) a les entitats socials. Així, entre els mesos de setembre i desembre està garantit únicament el pagament d’un 75% dels serveis. La plataforma d’associacions de discapacitat física ECOM ha expressat la seva preocupació pels impagaments a través d’una nota de premsa (PDF), calculant que l’afectació econòmica per a les entitats serà d’uns 2 milions d’euros d’endarreriment acumulat a finals d’any. Se n’han fet ressò diversos mitjans de comunicació: El Periódico de Catalunya, El Punt Avui, El País, La Vanguardia, Catalunya Ràdio.

‘Un parc d’habitatges de lloguer social’, a debat el 14 d’octubre

El cicle ‘Catalunya social’ organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector oferirà el proper dimarts 14 d’octubre un debat amb el títol ‘Un parc d’habitatges de lloguer social. Una assignatura pendent a Catalunya’. L’acte, de 9.20 a 10.45 hores a l’Ateneu Barcelonès, comptarà amb les intervencions de Manuel Lecha (Fundació Mambré), Ricard Fernàndez (Suara Cooperativa) i Tere Bermúdez i Carme Trilla (ambdues de Càritas Barcelona); estarà moderat per Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara. Cal inscriure’s online.

Marketplace 2014, trobada d’entitats i empreses

Dilluns 20 d’octubre tindrà lloc al Born Centre Cultural el Marketplace 2014, una trobada amb l’objectiu de potenciar el treball conjunt entre entitats socials, empreses i centres especials de treball impulsada per la Federació Catalana de Voluntariat Social. El Marketplace estarà obert des de les 10 fins les 20 hores, entrada lliure. Vídeo

Curs ‘Asil, immigració i drets humans’, del 3 al 18 de novembre

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat organitza la 4ª edició del curs ‘Asil, immigració i drets humans’ (programa PDF), amb l’objectiu d’oferir eines per entendre en profunditat en què consisteix la protecció internacional en el marc de la UE i l’Estat espanyol i quins són els principals elements de l’acollida i l’acompanyament a persones refugiades. La formació es durà a terme del 3 al 18 de novembre a la sala d’actes de Lafede.Cat (Tàpies 1-3, Barcelona) en 10 sessions de 3 hores. Per inscriure’s: cursos_ccar@cear.es (cal adjuntar CV | preu 75 euros, 60 per a estudiants i persones a l’atur).

Jornada sobre programes i projectes europeus, 21 i 23 d’octubre

Amb motiu de la celebració de l’any de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat, l’Ajuntament de Barcelona organitza una jornada sobre la participació en programes i projectes europeus en el context de l’Estratègia Europa 2020 i el nou marc pressupostari 2014-2020. Tindrà lloc en dues sessions independents els dies 21 i 23 d’octubre a la tarda (veure programa). La inscripció ja està oberta online.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2014 ECAS, All rights reserved.