Skip to content

Núm. 108 | 15.01.2015

actualitat ECAS

Assemblea d’ECAS, 20 de febrer

Totes les entitats membres d’ECAS esteu convocades a participar a la primera Assemblea General Ordinària del 2015, que tindrà lloc el proper divendres 20 de febrer de 10 a 14 hores a la nostra seu (Via Laietana 54, principal). La trobada inclourà la ratificació de noves entitats sòcies i la presentació i aprovació, si s’escau, de l’informe de gestió i tancament financer 2014, així com del pla operatiu i el pressupost per al 2015. Properament us farem arribar l’ordre del dia detallat; us demanem que confirmeu la vostra assistència a ecas@acciosocial.org.

ECAS capacita els Ajuntaments en aliances locals

En el marc del programa ‘Municipis inclusius’ de la Diputació de Barcelona, el proper 19 de febrer el gerent d’ECAS, Jordi Gusi, impartirà un taller sobre aliances locals entre administració pública, sector empresarial i entitats del tercer sector dirigit a tècnics dels Serveis Socials d’ajuntaments de la província de Barcelona. ECAS i la Diputació de Barcelona vam publicar conjuntament el 2013 una Guia bàsica d’aliances locals en el sector social (PDF) que preveiem ampliar i actualitzar a partir de properes col·laboracions.

les ENTITATS informen

Premis d’Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras

La Fundació Plataforma Educativa convoca la tercera edició dels Premis d’Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras, dedicats a reconèixer la millora de la qualitat de vida de les persones des de l’acció social. Compten amb tres categories: coresponsabilitat ciutadana, emprenedoria social i innovació social. La convocatòria està oberta fins el proper 28 de febrer. El 23 d’abril se celebrarà l’acte d’entrega dels premis.

Rebaixes als productes de Dona Kolors

Fins el 28 de febrer el taller de costura Dona Kolors, projecte d’inserció sociolaboral de dones impulsat per El Lloc de la Dona, ofereix fins a un 30% de descompte en la compra online de productes com estovalles, coixins, davantals, bosses, moneders, collarets i ventalls. També podreu trobar els articles de Dona Kolors en una vintena de botigues a Barcelona, Tarragona, Empuriabrava, Pollença i Madrid.

Curs de català inicial al barri del Fort Pienc de Barcelona

ACCEM organitza un curs de català de nivell inicial de 20 hores de durada que tindrà lloc els dijous de 10.30 a 12.30 hores del 22 de gener al 26 de març; s’impartirà a la seu de l’entitat al barri del Fort Pienc de Barcelona (Alí Bei 94).

Per inscriure’s cal enviar un correu electrònic a barcelona.social@accem.es indicant nom, cognoms i número de telèfon, o trucar al 934 099 074 abans del 20 de gener.

Presentació de la Xarxa de Voluntariat de Sant Boi

Dimarts 20 de gener tindrà lloc l’acte de presentació de la Xarxa de Voluntariat de Sant Boi (de 18.30 a 20 hores a Can Massalleres), iniciativa impulsada, entre d’altres, per les entitats d’ECAS Fundació Marianao, Salesians Sant Jordi, Iniciatives Solidàries i Sant Joan de Déu Serveis Socials.

Crida a la col·laboració amb un projecte audiovisual sobre la precarietat laboral

L’Associació de Persones actives en Atur (APAC) està realitzant, juntament amb l’artista Raquel Freire, un projecte audiovisual de denúncia sobre la precarietat laboral per al qual busca persones que hagin rebutjat alguna vegada una oferta laboral, o bé hagin deixat una feina, per les seves males condicions. Les persones interessades a col·laborar-hi –de manera anònima– es poden posar en contacte amb l’associació enviant un correu electrònic a personesactivesenatur@gmail.com.

TERCER SECTOR al dia

Manual i guia d’autoavaluació de la transparència per a entitats

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB ha publicat el manual i guia d’autoavaluació Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre (PDF), que es presentarà el proper dimarts 20 de gener a les 18 hores al Col·legi de Periodistes de Catalunya. La publicació forma part d’un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que ha permès realitzar una desena de sessions de formació per a entitats sense ànim de lucre que han enriquit el contingut de la publicació amb suggeriments i propostes. Podeu llegir aquí la crònica de la sessió coorganitzada per l’Agència de Comunicació Social d’ECAS el passat 5 de novembre. +info al web

1a Jornada ciutadana per una fiscalitat justa

Dissabte 24 de gener se celebra al Centre cívic Pati Llimona de Barcelona la 1a Jornada ciutadana per una fiscalitat justa, organitzada per la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària. La sessió tindrà lloc de 10 a 15 hores i la primera taula rodona –’Són els impostos i el sistema fiscal la clau de volta per eliminar la pobresa i les desigualtats? Desigualtats, predistribució i redistribució’– comptarà amb la intervenció de la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo. L’entrada és gratuïta, amb aportació voluntària, i cal inscriure’s prèviament en aquest formulari online.

‘La participació social en l’execució penal a Catalunya’, jornada el 23 de gener

La Taula de Participació Social de Catalunya organitza una jornada sobre ‘La participació social en l’execució penal a Catalunya’ el proper divendres 23 de gener de 9 a 14 hores a la sala d’actes del CEJFE (Ausiàs Marc 40, Barcelona). El programa (PDF) inclou la ponència ‘Nous models de gestió pública. La participació social com a valor’, a càrrec de la politòloga Marta Martorell; un debat sobre ‘Utilitats i reptes de les taules perifèriques’; i un tast d’experiències. La inscripció, gratuïta, ja està oberta online (fins el 21 de gener).

Jornada sobre serveis socials municipals i reforma de l’administració local

Divendres 30 de gener de 16 a 20 hores tindrà lloc a Barcelona una jornada sobre ‘El futur dels serveis socials davant la reforma de l’administració local’ organitzada conjuntament pels col·legis professionals de treball social, educació social i psicologia de Catalunya. El programa (PDF) inclou anàlisis legals, econòmiques i legals sobre les implicacions de les lleis catalana i estatal, i un repàs històric dels serveis socials municipals. Cal inscriure’s prèviament omplint aquesta butlleta i enviant-la a info@tscat.cat.

Jornades ‘Construïm vincles’, 5 i 6 de febrer

L’Ajuntament de Barcelona organitza els propers dies 5 i 6 de febrer al Born Centre Cultural les jornades ‘Construïm vincles’, en què donarà a conèixer el projecte Vincles BCN per fer front a l’aïllament i la soledat de les persones grans. En el marc de les jornades, divendres 6 tindran lloc diversos tallers de treball i participació en què es recolliran aportacions per concretar el desenvolupament del projecte. La inscripció està oberta a través d’aquest formulari online.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.