Skip to content

 

Núm. 109 | 29.01.2015

actualitat ECAS

Nova edició del del Premi ASPÀSIA

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector convoquen la tercera edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, un reconeixement a la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’empoderament de les dones. Les candidatures es poden presentar fins l’1 de de març (formulari online) i el premi es lliurarà en el marc d’una jornada organitzada per DDiPAS la darrera setmana de març. Us animem a participar-hi i presentar les vostres propostes, les organitzacions socials són espais naturals de desenvolupament d’aquestes trajectòries. Bases del Premi (PDF)

Ens posicionem als mitjans de comunicació: emancipació de joves extutelats, pacte de govern i RMI

El portal Social.cat ha publicat un article d’opinió en què Marta Bàrbara, directora de Punt de Referència i membre de la Comissió de Migracions d’ECAS, reflexiona sobre ‘Joves extutelats: el difícil camí de l’emancipació’. D’altra banda, la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, ha publicat l’article ‘Esperança, preocupació i una mica d’utopia’ a El Punt Avui, sobre l’acord de Govern CiU-ERC i les eleccions autonòmiques previstes pel 27 de setembre, i ha valorat la situació de la Renda Mínima d’Inserció a El País, El Periódico de Catalunya i Ràdio Rubí.

Visita d’ECAS a la Fundació Marianao

L’equip tècnic d’ECAS hem visitat la Fundació Marianao a Sant Boi de Llobregat acompanyades pel seu director, Josep Torrico, i Esther Roch, cap de l’àrea d’inclusió. Des d’aquí els donem les gràcies per transmetre’ns tanta energia i compromís social i mostrar-nos els projectes socioeducatius que duen a terme. Si voleu que coneguem algun dels vostres projectes, envieu-nos un correu a ecas@acciosocial.org.

les ENTITATS informen

Visions de l’envellimen actiu, publicació de la Fundació APIP-ACAM

L’últim número de la revista Políticas Sociales en Europa, editada per la Fundació Apip-Acam i Editorial Hacer, porta per títol Visiones plurales del envejecimiento activo i ofereix diferents reflexions sobre el concepte d’envelliment actiu com a oportunitat per afrontar els reptes de l’augment de l’esperança de vida: “el model clàssic de la jubilació com a descans i retirada del mercat laboral està perdent el seu valor com a recorregut de vida“. Podeu adquirir la publicació per 6 euros encarregant-la a través del correu electrònic hacer@fundacioapipacam.org.

Treball en xarxa per millorar l’ocupabilitat a L’Hospitalet

Demà divendres 30 de gener de 9.30 a 12.45 hores se celebra la jornada ‘Anadromes: treball en xarxa per a la millora de l’ocupabilitat a L’Hospitalet’ (programa PDF), a la Torre Barrina. Inclou la presentació dels resultats de la xarxa d’itineraris d’inserció sociolaboral a la ciutat i una conferència de Segundo Moyano, director del Grau en Educació Social a la UOC, sobre ‘Les xarxes de treball: més enllà dels resultats’. Organitzen diverses entitats socials, entre elles les membres d’ECAS Joves per la Igualtat i la Solidaritat, Fundació Akwaba, Insercoop i Fundació Joan XXIII.

Vente ‘Pa ‘Ka, oci juvenil alternatiu a Sant Boi de Llobregat

El proper 13 de febrer comença la 2a fase de la 9ª edició del Vente ‘Pa ‘Ka, el projecte d’oci alternatiu juvenil de la Fundació Marianao. Durant sis setmanes els divendres de 22 a 3 hores i els dissabte de 18:30 a 20 hores i de 22 a 1 hores s’oferiran més de 80 tallers i campionats. Les inscripcions ja estan obertes online. Programació completa (PDF)

Cursos per a professionals de l’acció social a Girona i Deltebre

La Fundació Gentis, en el marc de l’espai de formació Forgen, ha programat una dotzena de cursos dirigits a millorar l’atenció dels col·lectius més vulnerables. Set d’ells es duran a terme en els propers mesos a Girona (Control de l’estrès a través de ioga i relaxació; Intel·ligència emocional i habilitats socials; Musicoteràpia; Gestió del temps; Anglès i Teràpia breu sistèmica) i Deltebre (PNL 2). Ja està oberta la inscripció online.

Oferta laboral d’encarregada de taller a Dona Kolors

El Lloc de la Dona obre una plaça d’encarregada de taller a Dona Kolors, un projecte d’inserció sociolaboral per a dones impulsat per l’entitat. Es requereix que les candidates tinguin experiència en el sector tèxtil i en la gestió d’un taller de producció, així com un domini alt de confecció i muntatge en productes de plana i punt. La plaça és de 40 hores setmanals i la incorporació s’efectuarà durant el mes de febrer. Cal enviar CV a info@donakolors.cat.

TERCER SECTOR al dia

Pobresa Zero no veu en els pressupostos 2015 cap avenç en la lluita contra la pobresa i les desigualtats

A través d’una nota de premsa, la plataforma Pobresa Zero ha alertat que els pressupostos de la Generalitat per al 2015 presentats pel Govern no suposen cap millora des del punt de vista social: mantenen la despesa al nivell de fa deu anys malgrat que la demanda s’ha disparat a causa de la crisi, i no incorporen mesures decidides per incrementar els ingressos públics i promoure la distribució dels recursos.Les propostes concretes que Pobresa Zero planteja al manifest ‘Una fiscalitat injusta ens empobreix’ no es veuen reflectides ni als comptes ni a la Llei d’acompanyament dels pressupostos. D’altra banda, la Taula d’entitats del Tercer Sector ha reclamat millores en els pressupostos i ha valorat positivament l’acord CiU-ERC.

‘Ser o no ser Charlie’, 11 de febrer

La Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació, de la qual forma part l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, organitza la taula rodona ‘Ser o no ser Charlie: un abans i un després per al dret a la informació?’ el proper 11 de febrer a les 18.30 hores al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10, Barcelona). Hi participaran Carlos Zeller, professor de periodisme a la UAB; Dardo Gómez, secretari d’organització de la Federació de Sindicats de Periodistes; i Miquel Gallardo, president de l’Associació de Professionals de la Il·lustració a Catalunya. Moderarà el debat Anna Clua, professora de la UOC. Cal confirmar assistència: dretalainformacio@gmail.com.

Instant Karma, xarxa social de recerca de voluntariat

Ha nascut Instant Karma, una xarxa social de recerca de voluntariat que uneix entitats no lucratives, empreses i universitats amb persones que vulguin realitzar un voluntariat. La plataforma posa en contacte totes dues parts a partir de les seves habilitats, interessos i disponibilitat, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Campanya per a una informació més crítica sobre sanitat a TV3

SICOM – Solidaritat i Comunicació i Cafè amb Llet han iniciat la campanya #LaSalutaTV3 per reivindicar una informació més crítica sobre la sanitat pública i menys propaganda de mútues privades a TV3 i aconseguir que s’hi emetin els documentals ‘Determinants de la salut, el negoci de la vida’, de SICOM, i ‘Sicko’, de Michael Moore. Ja s’hi pot donar suport online. D’altra banda, dijous 5 de febrer començarà una nova temporada del programa ‘Latituds’ de TV3, amb 13 nous capítols sobre drets humans i desenvolupament social.

Formacions en educació social, fins a l’abril

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials (CEESC) ha publicat el seu catàleg formatiu fins al mes d’abril, que inclou vuit cursos (d’entre 4 i 20 hores, amb un 50% de descompte per a persones aturades) i 10 càpsules (d’una sola sessió, gratuïtes) arreu del territori. Per a més informació: formació@ceesc.cat (cursos) i projectes@ceesc.cat (càpsules).

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.