Skip to content

 

Núm. 111 | 26.02.2015

actualitat ECAS

‘Construïm equitat de gènere des de l’acció social’, 26 de març

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i la Diputació de Barcelona organitzen la 3a Jornada DDiPAS, en què es debatrà sobre com ‘Construïm equitat de gènere des de l’acció social’, el proper 26 de març de 16 a 20.15 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Comptarà amb una taula de diàleg amb la participació de Betlem Cañízar, activista feminista; Marina Subirats, catedràtica emèrita de sociologia a la UAB; Esther Sánchez, professora de dret del treball a ESADE; Màrius Domínguez, professor de sociologia a la UB; i Sara Berbel, membre de la Junta de Govern de DDiPAS.

La inscripció ja està oberta en aquest formulari online | Programa PDF

Últims dies per candidatures al Premi ASPÀSIA

En el marc de la jornada es lliurarà el Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, en la seva tercera edició, guardó de reconeixement a la trajectòria vital i professional de persones que treballen en defensa de l’empoderament de les dones. Us animem a presentar propostes abans d’aquest diumenge 1 de març! Els moviments veïnals i associatius, les organitzacions socials, col·legis professionals i centres educatius són espais naturals de participació en el desenvolupament d’aquestes trajectòries destacades.

Presentació del proper INSOCAT, monogràfic sobre ‘Crisi, gènere i pobresa’, 6 de març

Divendres 6 de març al matí presentarem en roda de premsa el proper número de l’informe INSOCAT, impulsat per la Vocalia de Pobresa d’ECAS. En aquesta ocasió es tracta d’un monogràfic amb el títol ‘Crisi, gènere i pobresa’ que analitza el efectes de la crisi específicament en les dones. L’acte tindrà lloc a les 10 hores a la seu d’ECAS i, a més de la presentació inicial a càrrec de Teresa Crespo, comptarà amb intervencions de quatre entitats de la federació que aportaran la seva visió des de l’experiència directa.

Oportunitats de col·laboració entre centres de recerca i entitats socials, 18 de març

El proper 18 de març tindrà lloc al Centre Cultural Albareda (Barcelona), de 9.30 a 13.15 hores, una jornada impulsada per la Vocalia d’internacionalització d’ECAS i dirigida a les entitats a la federació amb l’objectiu d’identificar sinèrgies i oportunitats de col·laboració entre grups de recerca i entitats socials en el marc del programa europeu Horizon 2020 de recerca i innovació. L’acte comptarà la intervenció d’un expert en finançament europeu i de diversos grups de recerca que exposaran les seves principals línies de treball. Reserveu-vos la data, properament us en farem arribar informació més detallada.

Reunió d’ECAS sobre el conveni col·lectiu d’acció social, la contractació pública i la concertació de serveis, 11 de març

El proper 11 de març de 9.30 a 11 hores celebrarem una reunió oberta a totes les entitats d’ECAS per traslladar-vos les darreres informacions sobre l’estat de la negociació del conveni col·lectiu d’acció social, així com sobre altres actuacions patronals relatives a la contractació pública i la concertació de serveis amb el tercer sector.  L’objectiu és determinar conjuntament el posicionament d’ECAS al respecte, per la qual cosa us animem a participar prèvia confirmació d’assistència a icanellas@acciosocial.org.

ECAS Tarragona du el debat sobre la Renda Garantida de Ciutadania a la universitat

La segona sessió del cicle de ‘Càpsules de coneixement en acció social’, organitzat per la Comissió Territorial d’ECAS a Tarragona i la Càtedra d’Inclusió de la Universitat Rovira i Virigili, va dur ahir el debat sobre la Renda Garantida de Ciutadania a l’àmbit universitari amb una taula rodona en què van participar la presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, i Guillermo Fernández Maíllo, membre de l’equip d’estudis de Cáritas España. A la sessió hi van prendre part una seixantena de persones, la majoria alumnes de treball social de la mateixa universitat. Llegir crònica del debat

les ENTITATS informen

Jornada de ‘Mecanismes d’assistència a les víctimes de discriminació racial o ètnica’, 27 de febrer

Demà 27 de febrer se celebra a l’Hotel d’entitats La Pau (Pere Vergés 1, Barcelona) una jornada organitzada per la Fundació Secretariado Gitano sobre ‘Mecanismes d’assistència a les víctimes de discriminació racial o ètnica’, de 9 a 15 hores. Aquest espai formatiu es dirigeix específicament a professionals d’entitats socials i dels serveis policials. Podeu consultar el programa complet de la jornada i inscriure-us en aquest enllaç.

Concurs pel disseny del nou logotip de la Fundació Marianao

Amb motiu del seu 30è aniversari, la Fundació Marianao convoca un concurs de disseny per escollir una nova imatge corporativa de l’entitat. El concurs (veure bases en PDF) és obert a persones físiques i jurídiques, i els treballs es podran entregar fins el 10 d’abril. El premi, de 300 euros, es lliurarà el 23 d’abril en un acte públic a la seu de Marianao (Sant Boi de Llobregat).

‘Lliga el conte i passa’l’, a Tarragona

El projecte A peu de carrer de la Fundació Casal l’Amic presenta avui el llibre ‘El Monstre de colors’, de 16.15 a 17.45 hores al barri de La Floresta de Tarragona, al costat de la seu de l’entitat. L’activitat es dirigeix a infants de fins a 6 anys i forma part de la iniciativa ‘Lliga el conte i passa’l’, impulsada pel Pla Educatiu d’Entorn junt amb la Biblioteca i el Punt Òmnia Torreforta.

Taller d’eines per combatre el racisme, 27-28 de febrer a Terrassa

Aquest divendres i dissabte, 27 i 28 de febrer, l’Associació Salut i Família i SOS Racisme organizen un ‘Taller de formació per la igualtat de drets: eines per combatre el racisme’ a la Biblioteca del Districte IV de Terrassa. El taller s’emmarca en el projecte Ciutadania a parts iguals i la inscripció ja està oberta online.

TERCER SECTOR al dia

No facis com si res i dóna la cara!

Obertament ha llançat una nova campanya amb l’objectiu d’evidenciar els tabús socials i els estigmes sobre els problemes de salut mental i sensibilitzar la ciutadania al respecte. Amb el lema #DónalaCara, la campanya anima a fer accions tan senzilles com reconèixer que totes les persones tenim salut mental i parlar-ne obertament. Inclou vídeos de testimonis que parlen de la importància de comptar amb persones de l’entorn amb qui parlar amb normalitat del trastorn mental, aixi com amb un mur on donar la cara, un anunci de televisió i diversos materials per a entitats socials.

Jornada sobre l’articulació del tercer sector, 12 de març

La Taula d’entitats del Tercer Sector convoca una jornada de debat sobre l’articulació del tercer sector el proper 12 de març de 16 a 19 hores a la seva seu (Rocafort 242 bis 2a) a partir d’un document (pdf) elaborat per un grup de treball coordinat per Sonia Fuertes, membre de la Junta Directiva d’ECAS. Us hi podeu inscriure enviant un correu electrònic a organitzacio@tercersector.cat (indicar nom i cognoms, entitat i càrrec).

‘Com combatre l’atur dels majors de 45 anys?’, 19 de març

Els dies 19 i 20 de març de celebra al Palau Macaya una jornada (programa pdf)amb l’objectiu d’identificar les claus de l’atur dels majors de 45 anys, els ajustos normatius actuals que agreugen la seva situació i aquelles polítiques públiques que es poden desenvolupar des dels àmbits estatal, autonòmic i local per fer-hi front. La inscripció a la jornada està oberta: 933 018 075 | gabinet@sindic.cat.

Alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat, 24-26 d’abril

El Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat, del 24 al 26 d’abril a Barcelona, es proposa aprofundir en les seves causes i responsables i oferir un espai de diàleg entre organitzacions, entitats, moviments i plataformes socials amb l’objectiu de cercar solucions, alternatives i accions de mobilització ciutadana. Amb el lema “rescatar les persones”, la finalitat és construir una societat més justa, igualitària, solidària i democràtica. Podeu ampliar als següents enllaços informació els diferents blocs del fòrum o com proposar tallers.

Formació a entitats per acollir projectes de Servei comunitari

El Departament d’Ensenyament ofereix fins al mes d’abril formacions de 20 hores per a entitats que vulguin acollir projectes de Servei comunitari aquest curs o el vinent. Les sessions van adreçades a responsables d’entitats socials i d’educació en el lleure, professorat dels centres que han manifestat el seu interès en començar el servei comunitari i tècnics d’educació d’ajuntaments. Tindran lloc a les següents poblacions (clicant accedireu a la informació completa i/o el mail de contacte): Alella, Granollers, Sabadell, Berga, El Vendrell, Falset i Cornudella de Montsant.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.