Skip to content

 

Núm. 112 | 12.03.2015

actualitat ECAS

Jornada sobre col·laboració entre grups de recerca i entitats socials, 18 de març

En el marc del programa europeu de recerca i innovació Horizon 2020, la Vocalia d’Internacionalització d’ECAS organitza una jornada sobre ‘Col·laboració entre grups de recerca i entitats socials’ el proper dimecres 18 de març de 9.45 a 13.15 hores al Centre Cultural Albareda (Albareda 22, Barcelona). L’acte inclourà una conferència sobre el programa a càrrec de Jordi Escribà, soci cofundador de B.LINK, i comptarà amb la presència de diversos grups de recerca que exposaran les seves línies de treball. Inscripció en aquest formulari online | Programa (PDF)

Diagnosi i reptes d’incidència política d’ECAS

La Vocalia d’Incidència política de la federació ha iniciat un procés de millora i coordinació de les accions d’incidència política a partir d’un document intern de diagnosi sobre el posicionament d’ECAS i futures passes (PDF) que podeu consultar online. Al llarg de 2015 es desenvoluparà un pla de treball en aquest àmbit.

Nou document de propostes per a la reforma de la RMI

El Grup de treball de Renda Mínima d’Inserció d’ECAS ha entregat als departaments d’Empresa i Ocupació i Benestar Social i Família de la Generalitat un nou document de reflexions i propostes a l’entorn de la RMI (PDF). El diari El País es fa ressò del posicionament d’ECAS en un article publicat aquesta setmana.

INSOCAT núm. 5: La crisi colpeja doblement les dones i agreuja les desigualtats de gènere

L’informe monogràfic ‘Crisi, gènere i pobresa’ (PDF) constata que “sortirem de la crisi amb una societat més polaritzada entre rics i pobres, però també més desigual entre homes i dones”. Teresa Crespo, Salvador Busquets, Fina Rubio, Sonia Fuertes i Joan Uribe van exposar en roda de premsa els diferents aspectes analitzats en el darrer informe INSOCAT, del quan se n’han fet ressò nombrosos mitjans. Les dades més significatives es destaquen en la nota de premsa.

‘Construïm equitat de gènere des de l’acció social’, 26 de març

La periodista Eva Peruga moderarà la taula de diàleg central de la 3a jornada DDiPAS, ‘Construïm equitat de gènere des de l’acció social’, el proper 26 de març de 16 a 20.15 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Comptarà amb la participació de Betlem Cañízar, activista feminista; Marina Subirats, catedràtica emèrita de sociologia a la UAB; Esther Sánchez, professora de dret del treball a ESADE; Màrius Domínguez, professor de sociologia a la UB; i Sara Berbel, membre de la Junta de Govern de DDiPAS. Inscripció oberta en aquest formulari online | Programa PDF

les ENTITATS informen

‘Corro x les addiccions’ amb Projecte Home

La campanya ‘Corro x les Addiccions’ per sensibilitzar sobre els riscos de l’abús de drogues i altres conductes addictives torna aquesta primavera amb tres curses durant el mes de març: la Sitges Rock Trail, la BDN Running i la III BH Montgat per les addiccions. Tota la informació de les curses en aquest enllaç.

Dani Juliá, de REIR, candidat a ‘Vallesà de l’any 2014’

El director de l’Associació recursos educatius per a la infància en risc (REIR), Dani Juliá, ha estat escollit candidat al premi ‘Vallesà de l’any 2014’ que organitza el diari El 9 nou. L’entitat entén aquesta nominació de manera col·lectiva, “com un reconeixement al compromís inalterable durant anys d’un munt de persones per millorar la realitat de molts infants en risc d’exclusió de la comarca”. Podeu donar suport a la candidatura a través de les butlletes que es troben a l’edició impresa d’El 9 nou fins el 17 d’abril.

Taller ‘Aprèn a buscar feina efectivament’, 26 de març

En el marc del programa Entre iguals, l’Associació Salut i Família i Fedelatina organitzen el taller de sensibilització ‘Aprèn a buscar feina efectivament’, dijous 26 de març de 16 a 20 hores al Casal Llatinoamericà de Catalunya (Nou de Sant Francesc 15, Barcelona). Té la finalitat d’enfortir l’autoconeixement i la confiança i adquirir les eines pràctiques per a la recerca de treball. Cal inscriure’s online.

Instal·lacions de gas i retocs de tèxtil i pell

La Fundació El Llindar ha obert les inscripcions per al curs ‘Muntatge d’instal·lacions receptores de gas’, que comptarà amb sessions de formació de dilluns a divendres de 9 a 14 hores del 15 d’abril al 23 de juny, i pràctiques a empreses del 25 de juny al 17 de juliol. Per a més informació i inscripcions: 615 658 975 | areainserciolaboral@elllindar.org (Michel Moncayo). D’altra banda, la Fundació Ared inicia el 30 de març un curs gratuït de Retocs i adaptacions de peces i articles en tèxtil i pell’ (PDF), fins el 16 de juliol de dilluns a divendres de 9.30 a 16 hores.

Premi a treballs de recerca en acció social

La Fundació La Vinya convoca la tercera edició del Premi Josep M. Pañella i Mora atreballs de recerca en l’àmbit de l’acció social realitzats per estudiants de batxillerat. El treball s’ha de centrar en exclusió social i pobresa, organitzacions del tercer sector d’acció social o voluntariat, i les propostes es poden presentar fins l’1 d’octubre. Per a més informació podeu consultes les bases del premi (PDF).

TERCER SECTOR al dia

“És urgent aprovar la llei de RGC”, carta al Palrament i al Govern

La Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania ha presentat una carta pública signada per 121 persones i més de 50 entitats socials recordant la importància que la llei s’aprovi amb urgència. Les entitats han denunciat l’obstruccionisme del Govern de la Generalitat i de CiU en la tramitació d’aquesta proposició de llei. +info al web

Propostes de la Taula del Tercer Sector a l’alcalde Xavier Trias

La Taula del Tercer Sector ha presentat a l’alcalde de Barcelona el document ‘Més esforços contra la pobresa i les desigualtats’ (PDF), que recull 60 propostes per als nous consistoris que sorgeixin de les eleccions municipals del mes de maig. Entre les demandes s’inclou afrontar la reforma dels serveis socials bàsics, compactar els ajuts i les prestacions existents, i consolidar la renda infantil per a famílies pobres i els nous programes d’ocupació.

Medalla d’Or al Treball Social a Rosa Domènech, lliurament 18 de març

En el marc de la celebració del Dia Mundial del Treball Social, dimecres 18 de març el Col·legi de Treball Social de Catalunya entregarà la Medalla d’Or al Treball Social 2015 a Rosa Domènech Ferrer. A l’acte, de 18 a 21 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona), continuarà amb una conferència de Joan Subirats sobre desigualtats socials i treball (programa PDF). D’altre banda, Rosa Domènech coordina la propera sessió del Fòrum de Debats Socials, que el proper 16 de març de 18 a 20 hores a l’Ateneu Barcelonès tractarà sobre els drets dels infants.

Presentació del Baròmetre de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2015, 27 de març

El proper divendres 27 de març de 9.30 a 12 hores l’Escola d’Administració Pública de Catalunya Acollirà la presentació del Baròmetre de l’Ocupació del Tercer Sector, posar en marxa per La Confederació a encàrrec de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l’Observatori del Tercer Sector. L’aforament és limitat, cal inscriure’s en aquest formulari.

Rutes per conèixer les associacions dels barris i districtes de Barcelona

Amb motiu del seu 20è aniversari, Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions posa en marxa el projece #GR_Associacions de Grans Recorreguts descobrint les associacions de la ciutat. El primer itinerari tindrà lloc aquest dissante 14 de març per conèixer les associacions de Sants i La Bordeta.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.