Skip to content
Núm. 116 | 07.05.2015

 

 

actualitat ECAS

‘Reinventar-se com a aposta de futur’,
llibre disponible per a descàrrega online 

El primer número de la col·lecció IDEES I EINES PER A L’ACCIÓ SOCIAL, fruit del programa de reconversió d’entitats REINVENTA’T, ja està disponible online en català i en castellà. Reinventar-se com a aposta de futur recull els aprenentatges del projecte realitzat per ECAS amb una desena d’entitats i dóna pautes concretes per iniciar un procés de reinvenció. A la presentació del llibre a Barcelona, els ponents van subratllar la necessitat de cooperar i travar aliances com un dels factors clau per al futur del tercer sector. +info de l’acte | llibre online | ponència de Luis Maria López Aranguren (PDF)

‘Medició d’impacte i anàlisi de resultats
de la comunicació digital’, 11 de maig  

El proper 11 de maig comptarem amb la consultora Montserrat Peñarroya, directora de l’ Institut Internacional per a la Investigació de la Societat de la Informació i el Coneixement (3iSIC), en una sessió sobre l’impacte de la comunicació online organitzada per l’Agència de Comunicació Social per als responsables de comunicació de les entitats d’ECAS. La xerrada començarà a les 17.30h i prèviament comptarem amb un breu espai per comentar algunes qüestions internes i traslladar-vos informacions relatives a temes de comunicació que poden ser del vostre interès. Cal inscriure’s a través d’aquest formulari online. Us hi esperem!

‘Treball educatiu amb famílies en dificultat’, sessions de formació per a professionals

El proper 13 de maig s’iniciarà un curs de 20 hores presencials sobre ‘Treball educatiu amb famílies en dificultat’ impartit per MariCarmen Comellas Carrillo, directora dels Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) de Barcelona, al Centre Cívic Cotxeres Borrell (Viladomat 2). Les sessions contiuaran els dies 20 i 27 de maig i 3 de juny, de 9.30 a 14.30h. L’objectiu és adquirir noves competències en l’àmbit de la intervenció i atenció a les famílies des d’una perspectiva sistèmica. Per inscriure’s cal omplir aquest formulari i enviar-lo a formacio@asceps.org. | +info al web d’ECAS

Recerca i focus group sobre la fam oculta 

Arran de la nostra intervenció en la hackathon de periodisme de dades de la qual us informàvem fa unes setmanes, en col·laboració amb l’equip guanyador de la convocatòria hem celebrat un focus group en què quatre professionals d’entitats d’ECAS han debatut sobre el fenomen en què se centra la investigació: la fam oculta. A més de contribuir a la recerca, les aportacions de Núria Vila i Natàlia Val (Cepaim), Ignasi Escudero (Fundació La Vinya) i Laura Cardús (AFEV) se sintetitzaran en un vídeo que editarem properament.

les ENTITATS informen

III Espai Obert de Voluntariat Penitenciari de Catalunya, 9 de maig

La Fundació Autònoma Solidària organitza aquest dissabte, 9 de maig, el III Espai Obert de Voluntariat Penitenciari de Catalunya, de de 9:45h a 14:15h al Centre Cívic Pati Llimona (Regomir 3, Barcelona). La trobada inclou una taula rodona sobre ‘Mesures penals alternatives: límits i reptes’ i tres tallers de formació simultanis en què es compartiran eines pràctiques per a impulsar dinàmiques participatives en l’àmbit de la justícia, millorar la relació amb els interns i treballar la competència emocional del voluntariat penitenciari. Hi intervindran, entre altres, Jose Antonio Rodríguez, de Jutges per la Democràcia; Josep Cid, vicedegà i coordinador d’Estudis de Criminologia de la UAB, i Pilar Murillo, delegada d’execució de mesures penals alternatives de la Fundació IReS. Cal confirmar l’assistència a fas.voluntariat@uab.cat+info

 

Concert solidari
de Fundació Ared

El proper 14 de maig a les 21h actuarà a la sala Luz de Gas de Barcelona el grup Por Fin Viernes, en un concert solidari a benefici de la Fundació Ared. Per comprar entrades (15 euros) cal posar-se en contacte amb alba@fundacioared.org.

Inserció laboral
de persones en risc

Fundació IReS i Fundació Adsis intervenen a la VII Jornada de ‘Bones pràctiques per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió, el 18 de maig de 18.30 a 21h al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona (Sala de graus de la Facultat d’Educació, Passeig de la Vall Hebrón 171, Edifici Migdia). Cal inscriure’s prèviament en aquest formulari.

Jornada i festa multicultural  

L’Associació Salut i Família té programades dues activitats en els propers dies a Barcelona: el 8 de maig, jornada sobre ‘Accés a drets i eines per combatre el racisme i la xenofòbia‘ al Pati Manning (Montalegre 7) i el 16 Festa multicultural amb famílies.

 

Nova edició de la Diverfesta a Badalona
amb la Fundació Salut Alta, 16 de maig

La Fundació Salut Alta de Badalona torna a sortir al carrer dissabte
16 de maig amb una una nova edició de la Diverfesta, de 10h a 14h
a la Plaça Antonio Machado. S’hi desenvoluparan diverses activitats, com ara tallers i actuacions, sota el lema ‘Tots diferents, tots iguals’, treballat als diferents projectes de l’entitat durant el curs.

+info (nota de premsa PDF)

TERCER SECTOR al dia

Atenció integrada social i sanitària, 12 maig 

Dimarts 12 de maig a les 9.20h tindrà lloc un nou debat del cicle ‘Catalunya Social’ organitzat per la Taula del Tercer Sector amb el títol ‘Cap a una atenció integrada social i sanitària. Per un nou model centrat en les persones‘. Serà a les 9.20h a l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6) i, després de la presentació del dossier amb el mateix nom a càrrec del politòleg Joan Subirats, en el debat hi intervindran Entic Arqués, president del Fòrum de Salut Mental; Pilar Rodríguez, directora de la Unitat Operativa Sociosanitària d’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), i Lluís Viguera, director general de la Fundació Finestrelles. Inscripció via formulari online

Les amenaces a la llibertat d’expressió i al dret a la informació, a debat el 13 de maig 

La Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació (DIC) organitza el 13 de maig a les 18.30h al Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya 10, Barcelona) una taula rodona sobre ‘Les amenaces a la llibertat d’expressió i al dret a la informació’. Hi intervindran Miguel Ángel Soto, de Greenpeace; Dani Vilaró, d’Amnistia Internacional; Elisenda Rovira, de l’Anuari Media.cat; Jordi De Miguel, del setmanari Directa; i Xavier Sitjà, del Comitè d’informatius de RTVE.

Els CET com a model d’innovació social, jornada 19 de maig

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) organitza la jornada ‘Pràctiques innovadores, una visió transformadora de la societat. Model de CET: Creixement i noves Oportunitats’, dimarts 19 de maig a l’Auditori del Hospital de Sant Pau de Barcelona (Sant Quintí 89). Cal inscripció prèvia fins el 13 de maig: fecetc@fecetc.org o 93 313 4895.

Els treballadors dels serveis socials amb la ILP d’habitatge

Amb el hashtag #SSocialsAmbLaILP els impulsors de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica han fet públic un nou vídeo en què els treballadors socials exposen la seva vivència de la problemàtica i manifesten el seu suport a la iniciativa. La campanya compta amb el suport del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, organització que recentment ha demanat revisar el protocol d’actuació en els llançaments. La ILP, liderada per la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, ha recollit ja més de 70.000 signatures per ser tramitada al Parlament.

Plataforma i manifest per aturar
el genocidi al mar Mediterrani

Amb el lema ‘STOP MARE MORTUM. Pel dret a la vida i a la dignitat humanes’, la plataforma Aturem el genocidi al mar Mediterrani, creada arran de la mort de més de 800 persones el passat 19 d’abril, compta ja amb més d’un centenar d’entitats adherides i s’hi pot donar suport també de forma individual . El manifest fundacional “denuncia i condemna el Genocidi Migratori que està convertint el mar Mediterrani en un cementiri” i exigeix a la Unió Europea que destinin més recursos a les polítiques d’asil i refugi i “acabin amb la hipocresia de les polítiques d’externalització de fronteras”, entre altres mesures.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.