Skip to content

 

Núm. 117 | 21.05.2015

actualitat ECAS

Presentació interna dels primers resultats del programa Làbora

Demà 22 de maig tindrà lloc una jornada de treball adreçada a les entitats que gestionen els diversos serveis vinculats al programa d’inserció LÀBORA –15 de les quals membres d’ECAS– en què es donaran a conèixer els primers resultats i l’estat dels dispositius d’inserció i del servei de prospecció. La sessió tindrà lloc de 9 a 13h al Palau Macaya de Barcelona. D’altra banda, el 8 de juny se celebrarà l’Espai Làbora, on es podran posar en contacte empreses i participants al programa.

Presentació a les entitats d’ECAS d’un nou mitjà de comunicació

El proper dilluns 25 de maig a les 12h els impulsors d’un nou mitjà de comunicació gratuït i en català, FAN, el presentaran a les entitats d’ECAS a la nostra seu (Via Laietana 54, principal). La publicació, amb versió online i diària en paper, sortirà al setembre i vol comptar amb la participació activa del tercer sector social en la creació de continguts. Si hi voleu assistir us preguem que ens ho confirmeu a comunicacio@acciosocial.org.

Disponible online el material de la sessió formativa sobre comunicació digital

Ja podeu consultar a la pàgina de materials de comunicació del web d’ECAS un resum de la formació sobre tècniques bàsiques de comunicació i marketing digital (PDF) impartida la setmana passada per Montse Peñarroya. Durant la sessió es va subratllar la importància en l’era del web 3.0 de microsegmentar els públics objectius i oferir experiències adaptades als diferents perfils, i es va fer un repàs de les principals eines i tècniques de comunicació digital.

‘Famílies desprotegides, societat en risc’, article d’ECAS a Social.cat

Amb motiu del Dia Internacional de la Família, la coordinadora de la Comissió de Famílies d’ECAS, M. Pau Martínez, ha publicat un article al portal Social.cat en què denuncia les condicions de precarietat i de vulnerabilitat greu en què viuen avui moltes famílies. Martínez fa una crida a reflexionar sobre el model de societat que volem i a dotar de recursos les polítiques socials: “Sense aquesta inversió de futur arrossegarem un llast que impedirà construir una societat més madura, responsable i cohesionada”.

les ENTITATS informen

Caminada solidària de Càritas a favor
de la infància vulnerable

La serra de Collserola acollirà aquest dissabte 23 de maig la primera caminada solidària ‘Càritas: clubs amb cor’, organitzada per Càritas i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu recaptar fons per a projectes de l’entitat destinats a eradicar la pobresa infantil. La caminada començarà a les 10h a l’àrea d’esbarjo de Santa Maria de Vallvidrera i oferirà un recorregut de 5,2 Km per la serra de Collserola amb diversos punts d’avituallament (plànol de la caminada PDF). Ja està oberta la inscripció online (5 euros per participant).

Concurs de relats sobre participació ciutadana online, fins el 30 de juny

L’Associació per a Joves TEB està desenvolupant un projecte europeu per fomentar la participació ciutadana en la política europea a través d’eines online i ha obert un concurs de relats sobre experiències de participació ciutadana en línia. S’hi pot participar fins el 30 de juny amb un text de fins a 500 paraules o un vídeo de fins a tres minunts. El premi és un viatge a Brussel·les per assistir a una conferència sobre ‘E-participació des de la perspectiva dels ciutadans’ el desembre de 2015.

Emprenedoria
en clau de gènere

La Fundació Surt ha posat en marxa amb una entitat d’Astúries i una de Canàries el projecte d’emprenedoria ‘Mujeres con valores’. L’objectiu és assessorar i acompanyar el naixement de 24 projectes empresarials liderats per dones, visibilitzant i desensolupant les capacitats de les participants i transferint-les a les seves iniciatives. En aquest blog es pot fer seguiment del projecte.

Marató de música i activitats per Casal l’Amic a Tarragona

Aquest dissabte 23 de maig d’11 a 23h se celebra la 3a marató de música i activitats a benefici de Casal l’Amic. Tindrà lloc a la terrassa del bar Les Granotes de Tarragona (Parc de l’Amfiteatre) i totes les consumicions es convertiran en donatius per a l’entitat, que demà realitza una intervenció socioartística a la Rambla Nova de la ciutat, de 17 a 20h.

Programes formatius de la Fundació Comtal per a joves

La Fundació Comtal impulsa el programa ‘Llestos per fer el salt’, un projecte de segones oportunitats per a joves amb un baix nivell de qualificació educativa i professional que ofereix mentoring o acció tutorial i la possibilitat de rebre una beca per cursar Cicles Formatius o Batxillerat. D’altra banda l’entitat, l’entitat reedita la setmana que ve la formació ‘Connecta’t amb l’hostaleria’ (PDF), destinada a joves d’entre 18 i 30 anys.

TERCER SECTOR al dia

Participa a l’informe sobre l’estat de l’educació social a Catalunya

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) impulsa un informe sobre
l’estat de la professió a Catalunya per al qual demana als professionals d’aquest àmbit que
omplin individualment un qüestionari online
(menys de tres minuts).

Debats sobre ‘Desigualtat, inequitat i pobresa’, maig-juliol

El Palau Macaya de Barcelona acull fins el mes de juliol un cicle de debats sobre ‘Desigualtat, inequitat o pobresa: reptes i alternatives’ organitzat pel Centre d’Estudis Econòmics i Socials. Les properes sessions tindran lloc els dimecres 3 i 17 de juny i 8 de juliol a les 18.30h.

21a edició del Fòrum La Primavera
de les Associacions, 10 i 11 de juny

‘Societat i felicitat: l’empremta associativa en les persones i les comunitats’ és el títol de la 21a edició del Fòrum La Primavera de les Associacions, els dies 10 i 11 de juny a Barcelona. El programa inclou tres taules rodones sobre el valor de l’associacionisme, la seva empremta en les competències i habilitats de les persones i el seu paper en el desenvolupament dels territoris. Inscripció oberta online.

Jornades d’educació en comunicació, del 6 al 9 de juliol

Les jornades ‘L’educació mediàtica. El poder dels mitjans’, organitzades per AulaMèdia del 6 al 9 de juliol al Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen l’objectiu de reflexionar sobre el poder social dels mitjans de comunicació i mostrar el poder motivador dels mitjans audiovisuals per a l’alumnat. El programa inclou diverses conferències i taules rodones, entre les quals una sobre ‘Continguts dels mitjans: l’agenda social’ en què intervindrà la directora de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, Agnès Felis. La inscripció, oberta online, té descompte fins el 31 de maig.

Eina de seguiment online
de l’activitat parlamentària

La Taula d’entitats del Tercer Sector coorganitza la presentació a Barcelona d’una eina online desenvolupada pel projecte TIPI (transparència, informació, participació, incidència) per seguir l’activitat parlamentària del Congrés dels Diputats. El seminari tindrà lloc el dia 3 de juny de 10 a 14 hores al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108); ja està oberta la inscripció online.

Sessions formatives sobre finançament I tercer sector

Finan3 organitza un cicle sobre finançament i tercer sector que se celebra fins a finals de juny a diferents municipis de Catalunya. Les properes sessions (programa pdf) tindran lloc a Tarragona, Sabadell, Manresa, Mataró, Granollers i Sant Boi de Llobregat. La inscripció ja està oberta online.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.