Skip to content
Núm. 118 | 04.06.2015

actualitat ECAS

Memòria 2014 d’ECAS: ‘Nous temps, noves respostes’

Ja està disponible online la Memòria 2014 d’ECAS, amb la qual rendim comptes de les activitats realitzades i fem balanç d’un any en què hem fet èmfasi en la innovació i la renovació per enfortir la capacitat de transformació social de les entitats. Tal com expressa la presidenta Teresa Crespo, “lluitem per la justícia social i per transformar la realitat sumant esforços en espais comuns, però també enfortint les organitzacions i proporcionant eines per millorar l’acció social”. La publicació recull l’activitat de la federació al voltant dels tres eixos que la vehiculen: utilitat, representativitat i incidència política.

Recull de premsa 2014 d’ECAS: 154 aparicions als mitjans

El 2014 la tasca de difusió i incidència pública d’ECAS s’ha traduït en un total de 154 aparicions als mitjans de comunicació, de les quals un 50% han estat en premsa i un 61% tenen el seu origen en iniciatives pròpies (notes de premsa o propostes als mitjans de comunicació). Per aprofundir en la presència mediàtica de la federació podeu consultar el Recull de premsa 2014 d’ECAS, que segmenta les dades quantitatives en funció de diverses variables: per trimestre, per tipus de mitjà, per gènere periodístic, per temàtica, per mitjà de comunicació, per origen de l’aparició i per persona que exerceix de portaveu.

Nous reptes en les relacions públicoprivades en l’àmbit de la inserció laboral, sessió de treball 11 de juny

A encàrrec del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ECAS ha elaborat un Informe sobre l’enfortiment de la relació públicoprivada en l’àmbit de la inserció laboral, que es discutirà en una sessió de treball el proper divendres 11 de juny amb l’objectiu de debatre les propostes i aprofundir en els nous reptes. Participaran a la sessió entitats de la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS i representants de l’administració pública, empreses, universitats i sindicats.

Jornada ‘Espai Làbora’ de foment de la inserció laboral a Barcelona, 8 de juny

Dilluns 8 de juny se celebra en el marc del programa LÀBORA la jornada ‘Espai Làbora’, que posarà en contacte empreses i participants del programa a través d’un espai de networking amb l’objectiu de desenvolupar un mercat laboral reservat a persones en risc d’exclusió social. Tindrà lloc de 9 a 14.30h a El Born Centre Cultural. Cal confirmar assistència: espailabora@fundesplai.org | 93 551 15 46. Veure programa complet (pdf).

ECAS assisteix a l’Assemblea anual d’ESAN a Brussel·les

Els membres de la Vocalia d’Internacionalització d’ECAS Josep Vidal i Irene Kopetz viatgen avui a Brussel·les per assistir a l’Assemblea anual de la plataforma European Social Action Network (ESAN), de la qual ECAS forma part des de l’abril de 2013, i al seminari ‘From Words to Action’.

les ENTITATS informen

Jornada sobre governança dels Bancs del Temps, avui i demà a Barcelona

L’Associació Salut i Família organitza una jornada sobre ‘Governança i integració comunitària dels Bancs del Temps’ avui a la tarda i demà al matí al Pati Manning (Montalegre 7, Barcelona). El programa (pdf) inclou dues taules rodones sobre governança i bones pràctiques de bancs del temps a més de la projecció del documental ‘Time as Money’ (Lenore Eklund, 2014) i la presentació d’eines vinculades al programa ‘A partes iguales’ que impulsa aquesta entitat. Inscripcions obertes: formulari online.

Premi Constanza Alarcón a la innovació, convocatòria 2015 oberta

La Fundació Salut i Comunitat convoca l’edició 2015 del Premi Constanza Alarcón a la innovació, amb una dotació de 6.000 euros de reconeixement a professionals i equips que actualment estiguin desenvolupant iniciatives o elaborant projectes per a la seva futura aplicació en serveis socials i sanitaris. El termini per presentar candidatures finalitza el 15 d’octubre de 2015.

#TastaAred2015, gastronomia i moda el 6 de juny

Aquest dissabte 6 de juny la Fundació Ared celebra la ‘Primera Mostra Gastronòmica Ared i Salta’ i la desfilada solidària ‘Tast de moda Ared’, una gran festa de tancament del 20è aniversari de l’entitat que tindrà lloc de 12 a 20h a l’Ombràrium de la Nova Plaça de les Glòries (Barcelona). La programació també inclou tallers infantils i disco mòbil.

Jornada sobre ‘Nous models d’ocupació’

La Fundació Intermèdia organitza una jornada sobre ‘Nous models d’ocupació: fórmules de col·laboració público-privades’ el proper 18 de juny d’11.30 a 14h a l’Edifici MediaTic (Boronat 117, Barcelona). Serà un espai de reflexió sobre les tendències actuals de l’ocupació pel que fa a fórmules de treball conjunt per la millora de les oportunitats de les persones. Confirmar assistència via mail.

Xerrada sobre comunicació paterno-filial

L’Associació “in via” organitza una xerrada sobre ‘Comunicació amb els nostres fills i filles: «me entiende, no me entiende»’ (pdf) que tindrà lloc dimarts 16 de juny a les 18h a la seu de l’entitat (Amistat 15, Barcelona). S’adreça a pares i mares d’adolescents i que vulguin tractar temes que els preocupin compartint la seva experiència. Confirmar assistència via mail.

TERCER SECTOR al dia

3ª marxa ‘Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualat’, 6-9 de juliol

Ja s’està començant a organitzar la 3ª marxa ‘Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat’, que s’iniciarà el 6 de juliol a Badalona i finalitzarà el 9 de juliol davant del Parlament de Catalunya havent passat per Sta. Coloma de Gramenet, Montcada i Reixach, Granollers, Ripollet, Cerdanyola, Badia del Vallès, Sabadell, Terrassa, Rubí, Martorell, Abrera, St. Vicenç dels Horts i L’Hospitalet. Per col·laborar en l’organització o participar en algun dels trams (inscripció pdf): 3marxa2015@gmail.com.

Augmenta l’exclusió social? Presentació de l’informe FOESSA

El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya organitza la presentació del VII informe FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia Aplicada de Càritas Espanyola), dimarts 16 de juny a les 18h a la seu del col·legi (Via Laietana 39, Barcelona), que dóna resposta a la pregunta: Augmenta l’exclusió social? Inscripció: formulari online.

Parlament Ciutadà per la transparència i contra la corrupció, 13 de juny

El grup impulsor del Parlament Ciutadà ha convocat una jornada per recollir, contrastar i difondre propostes ciutadanes per la transparència i contra la corrupció, dissabte 13 de juny al matí al Centre Cívic de la Barceloneta. Inscripció: formulari online.

Jornada sobre els clubs socials per a persones amb trastorns mentals, 12 de juny

Salut Mental Catalunya organitza la jornada ‘Els Clubs Socials: Millores tècniques i avaluació d’un servei social especialitzat’, el proper divendres 12 de juny de 9 a 14h al Palau Macaya de Barcelona. El programa (pdf) inclou la presentació d’un instrument d’avaluació dissenyat específicament per als Clubs Socials així com el resultat d’aplicació d’aquesta eina.

Col·laboració entre Administració local i tercer sector, recull d’experiències

Ja està disponible al web del projecte ‘Experiències de col·laboració publicoprivada entre el Tercer Sector Social i l’Administració Local en la provisió de serveis d’atenció a les persones’, impulsat per La Confederació i la Diputació de Barcelona, un recull de les iniciatives presentades. Es poden proposar altres experiències a incloure al recull omplint aquest formulari online.

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.