Skip to content
Núm. 119 | 18.06.2015

actualitat ECAS

Acord per unificar en un sol fons tots els habitatges de lloguer social de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat i deu organitzacions socials i municipals –entre les quals ECAS— han subscrit un acord (pdf) per crear un fons d’habitatges de lloguer social que gestionaran l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i els ajuntaments catalans i que unifica tots els parcs de lloguer social que existeixen actualment. El fons compta inicialment amb 25.000 pisos que es volen ampliar als 40.000 abans de finals d’any. El tercer sector hi contribuirà amb els prop de 1.500 habitatges de la Xarxa d’habitatges d’inclusió social. Notes de premsa: Generalitat i Taula.

Entrada gratuïta a l’exposició ‘Pis(o) Pilot(o)’ al CCCB

A través d’una col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), les entitats d’ECAS podeu accedir gratuïtament a l’exposició ‘Pis(o) Pilot(o). Medellín-Barcelona’ de reflexió al voltant de l’habitatge. Estarà oberta fins el 25 d’octubre i per entrar-hi heu d’imprimir i presentar aquesta invitació. També ens ofereixen organitzar una visita guiada un diumenge de juliol a les 11.30h, si hi esteu interessats poseu-vos en contacte amb la Irene Cañellas via mail (per omplir el grup cal un mínim de 25 persones).

‘Empoderem per per transformar’,

al congrés internacional AIFRIS

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, oferirà una ponència sobre el programa ‘Empoderem per transformar’ al congrés europeu AIFRIS sobre ‘Multiplicació de les precarietats: quines intervencions socials?’ que tindrà lloc a Porto del 7 al 10 de juliol. La intervenció d’ECAS s’emmarca en un taller sobre ‘Acció pública territorialitzada i participació’. Programa (pdf)

ECAS entra a la Junta Directiva de la xarxa europea ESAN

ECAS ha participat a la darrera assemblea de la xarxa europea European Social Action Network (ESAN) i ha estat elegida per format part de la nova Junta Directiva, que té l’objectiu d’iniciar una renovació generacional de l’organització i donar-li un nou impuls. Jean Louis Durand Drouhin, membre de Secours Populaire Français, ocuparà la presidència d’ESAN en substitució de León Dujardin, i ECAS assumirà una de les vicepresidències de l’organització, representada per Josep Vidal, responsable de la vocalia d’Internacionalització de l’acció social d’ECAS i membre de Plataforma Educativa.

Nous reptes en inserció laboral,

debat entre els actors implicats

Representants d’entitats socials, empreses, administració pública i sindicats han analitzat la situació actual de les relacions públicoprivades en inserció laboral en una sessió convocada per ECAS (llegir crònica al web). Com a principals reptes del tercer sector s’han assenyalat la professionalització en l’atenció i la seva entesa amb les lògiques empresarials i oportunitats al mercat. El debat parteix d’un informe elaborat per ECAS per encàrrec del Departament d’Empresa i Ocupació i que es farà públic al juliol.

les ENTITATS informen

La meitat de les persones sense llar

són víctimes de delictes d’odi

Un informe (pdf) de l’Observatori Hatento, amb la col·laboració del Centre d’Acollida Assís, posa xifres i testimonis a l’odi contra les persones sense llar al conjunt de l’Estat espanyol. Una de cada tres ha estat insultada o ha rebut un tracte vexatori i una de cada cinc ha estat agredida físicament (resum dels resultats). En el marc d’aquesta investigació s’ha publicat el vídeo ‘Tú eres parte de la solución’.

Mercat solidari d’estiu de Dona Kolors,

avui fins les 20h a Barcelona

Dona Kolors organitza la 2a edició del Mercat solidari d’estiu oferint tots els seus productes amb un 20% de descompte durant el dia d’avui. El mercat estarà obert fins les 20h a la seu de El Lloc de la Dona (Av. Drassanes 27, baixos).

Campanyes de captació de recursos d’entitats d’acció social:

Casal dels Infants, Salut Alta, Arrels Fundació i Comtal

Amb la campanya #SócSomriure el Casal dels Infants fa una crida a aconseguir els 500 voluntaris i voluntàries que necessiten per obrir durant l’estiu. Més info: vídeo, fer-se voluntari/a.

La Fundació Salut Alta impulsa una campanya amb el lema ‘Fes el pas a l’acampada!’ per aconseguir 5.000 euros per fer possible la primera acampada dels joves de 12 a 14 anys de l’entitat. Més info: vídeo, Twitter, Facebook.
Arrels Fundació ha editat “el vídeo viral més avorrit del món” amb l’objectiu de captar fons per als seus projectes per a persones sense llar. Cada vegada que algú el visualitzi com a mínim durant 30 segons, els anunciants de Youtube faran un donatiu a l’entitat.
Amb el lema ‘#EmDicBenjamin i no vull quedar-me enrere’ la Fundació Comtal sensibilitza sobre la importància de l’acompanyament a joves en situació d’exclusió perquè puguin superar les dificultats amb què es troben. Més info: vídeo, històries de vida, donatius.

TERCER SECTOR al dia

Tornem al CIE per reclamar el seu tancament, 20 de juny

La campanya ‘Tancarem el CIE de Barcelona’ convoca una concentració multitudinària aquest dissabte 20 de juny a les 18h davant del CIE de la Zona Franca (carrer E, 40) per reclamar el seu tancament. La campanya (llegir manifest) compta amb l’adhesió de dues-centes entitats i 1.500 persones (adherir-te com a col·lectiu | adherir-te individualment). Vídeo de la convocatòria

‘La reinserció dels expresos, una terra de ningú’, 7 de juliol

El proper debat del cicle ‘Catalunya social’ se centrarà en la reinserció dels expresos i comptarà amb la participació de Sonia Fuertes en representació de la Comissió d’àmbit penitenciari i execució penal d’ECAS, Raquel Casanovas (Fundació Marianao) i Núria Fabra (Taula de participació social). Tindrà lloc dimarts 7 de juliol a les 9.20h a l’Ateneu Barcelonès. Inscripció oberta

Disseny a preus reduïts per a entitats socials

L’estudi de disseny gràfic Wopala promou el curs WAITA de formació per a joves dissenyadors a l’atur amb necessitats d’experiència, que realitzaran projectes per a entitats socials a un preu inferior al preu de mercat habitual. Les entitats que hi participin pagaran el curs a un dels dissenyadors (385 euros) i rebran, a canvi, un projecte de disseny per a l’entitat. Cal inscriure’s online. Dossier informatiu (pdf)

Escola d’Estiu del Voluntariat, formacions gratuïtes

L’Escola d’Estiu del Voluntariat 2015 de la Federació Catalana de Voluntariat Social compta amb més de 80 cursos, tallers i formacions gratuïtes en format presencial i online amb l’objectiu de dotar d’eines i recursos la tasca de les persones voluntàries. Tindran lloc entre el 2 de juliol i el 19 de setembre. Veure programa complet (pdf).

Debat amb la secretària d’Estat de Serveis Socials, Susana Camarero

Divendres 3 de juliol la Fundació Pere Tarrés organitza un dinar-conferència amb la secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, sobre ‘Garantint el futur: la nova agenda social’. Inscripció oberta (preu: 20 euros, aforament limitat).

Agència de Comunicació Social

comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442

Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.