Skip to content
Núm. 121 | 17.07.2015

Aquest és el darrer infoACCIONS abans de les vacances d’estiu, tornem al setembre! BON ESTIU!

actualitat ECAS

Reflexions i propostes sobre la RGC de cara al debat al Parlament

Amb la perspectiva del debat parlamentari sobre la ILP per una Renda Garantida Ciutadana que tindrà lloc dimecres vinent, ECAS ha enviat als partits polítics un document de reflexions i propostes a favor de tirar endavant la iniciativa com a primer pas cap a un nou sistema de protecció social. Davant la insuficiència del mapa d’ajudes actual, ECAS proposa unificar-les en una única prestació i racionalitzar-ne la gestió per garantir la cobertura, agilitar els tràmits i oferir una atenció integral que posi l’accent en la prevenció, la capacitació i l’autonomia de les persones beneficiàries. | Nota de premsa

Reptes per a l’enfortiment de la relació público-privada en inserció laboral

Ja podeu consultar online l’Informe sobre l’enfortiment de la relació público-privada en l’àmbit de la inserció laboral (PDF) elaborat per ECAS, per encàrrec del Departament d’Empresa i Ocupació, amb l’objectiu d’identificar els nous reptes d’aquesta col·laboració i els models i estratègies a desenvolupar. El document s’ha elaborat a partir de sessions grupals i entrevistes individuals amb representants dels quatre agents clau –el tercer sector, l’administració pública, l’empresa privada i els sindicats– i assenyala com a principal repte el disseny d’un Pla director que permeti alinear estratègies. També cal aplicar l’avaluació d’impacte social, racionalitzar els processos administratius de les convocatòries i millorar en la diagnosi d’ocupabilitat dels nous usuaris, el coneixement del mercat de treball i la connexió entre entitats i empreses.

Formació sobre transparència, participació i qualitat de la informació a les entitats d’ECAS

Dimecres 16 de setembre d’11 a 14h tindrà lloc una sessió d’aplicació del manual i guia d’autoavaluació Transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre (PDF) dirigida a responsables de comunicació i directives de les entitats d’ECAS. La formació, organitzada conjuntament amb el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, tindrà una dinàmica participativa i inclourà una diagnosi de la situació de les entitats que hi prenguin part per millorar-la. Reserveu-vos la data, a principis de setembre en rebreu més informació i obrirem la inscripció!

Garantit el principal finançament d’ECAS per al 2015 i 2016

El Departament de Benestar Social i Família ha concedit provisionalment a ECAS una subvenció pluriennal (2015 i 2016) quantificada en 108.310,00 euros: 85.000 euros relatius a la Secretaria d’Inclusió Social i de Promoció de l’Autonomia Personal (SISPAP) i 23.310 euros relatius a Acció Cívica i Comunitària. Es tracta de la principal font de finançament de la federació i dóna continuïtat al conveni triennal 2012-2014 amb el Departament. A l’Assemblea General Ordinària de demà, a la qual totes les entitats esteu convocades, donarem més detalls sobre el finançament actual d’ECAS.

les ENTITATS informen

Doble guardó a la Fundació Comtal

La Fundació Comtal ha estat doblement reconeguda aquest mes de juliol. Ha rebut el Premi Jaume Ciurana a accions cíviques juvenils en la modalitat “en favor de les persones” i el Premi Voluntariat 2015, dotat amb 10.000 euros, per impulsar un pla que millori la participació de les persones voluntàries a l’entitat al llarg de l’any 2016. Més informació al web de Comtal

Donatius a IReS per participar a la Transpirinaica

La Fundació IReS ha iniciat una campanya de donatius per recaptar 1.800 euros perquè vuit joves del Projecte CLICK participin aquest estiu en dues etapes de la Transpirinaica Social i Solidària 2015. Es tracta d’una travessia de 800 km pels Pirineus que busca donar visibilitat a la inclusió social i laboral de joves en risc d’exclusió.

Premis a la inserció laboral d’Acció Solidària Contra l’Atur

Acció Solidària Contra l’Atur convoca la 18ena edició dels Premis Josep M. Piñol de reconeixement d’iniciatives innovadores i trajectòries d’organitzacions per la inserció laboral de col·lectius amb dificultats d’accés al mercat de treball. El termini per presentar candidatures finalitza el 30 de setembre (bases del premi en PDF) i la dotació és de 10.000 euros, que s’han de destinar al projecte presentat.

Novel·la sobre la immigració a benefici de Cepaim

Aquesta setmana s’ha presentat a la llibreria Documenta de Barcelona la novel·la Nadie te está esperando, del sociòleg i subdirector de la Fundació Cepaim Raúl Martínez Ibars, que destinarà els beneficis de la seva venda a l’entitat. El llibre aborda l’actualitat de la immigració estrangera i la seva relació amb les migracions dels anys 60 a través de les històries de quatre joves senegalesos que es veuen obligats a conviure en un pis d’acollida amb una senyora d’origen murcià i d’idees xenòfobes.

Informe sobre ‘Maternitat en l’adolescència i el seu impacte intergeneracional

L’Associació Salut i Família ha elaborat un informe sobre maternitat en l’adolescència (PDF) que se centra en les conseqüències de les restriccions legals de l’avortament sobre la salut pública i a nivell intergeneracional, sobre la pobresa infantil i familiar, i en les adolescents en situació de vulnerabilitat. L’informe conclou, entre d’altres, que cal proporcionar una atenció de salut reproductiva i avortament àmplia, i desenvolupar lleis i regulacions que ho permetin i s’adeqüin als hàbits sexuals i reproductius de la societat espanyola.

TERCER SECTOR al dia

Oriol Illa presideix la nova Junta de la Taula del Tercer Sector

Ahir a la tarda es va presentar públicament la nova Junta Directiva de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, després de ser elegida en Assemblea General ahir mateix i presidida per Oriol Illa, del Moviment Laic i Progressista. En el seu primer parlament va  afirmar que “les desigualtats són la causa de moltes injustícies i conflictes socials” i que, per combatre-les, calen polítiques predistributives i més economia social. La presidenta sortint, Àngels Guiteras, va rebre l’agraïment i el reconeixement a l’impuls de la Taula en els darrers anys, i va recordar que “som i serem un sector plural en creences i idees polítiques”. L’acte va comptar amb intervencions de la vicepresidenta del Govern, Neus Munté; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. | Notícia al web de la Taula del Tercer Sector.

‘Més soles que mai’, pobresa infantil en famílies monomarentals

Save the Children ha elaborat un informe sobre la pobresa infantil en famílies monomarentals (PDF) que assenyala que un 65% de les dones que les encapçalen afirma tenir dificultats per arribar a final de mes. L’informe reclama que s’ampliï la deducció per maternitat per a mares soles en risc d’exclusió social amb fills menors de tres anys, es protegeixi els infants dels desnonaments i els desallotjaments per llei, se’ls doni prioritat en l’accés a habitatges protegits i es creï una prestació per maternitat no contributiva per a mares en actiu sense recursos que no hagin treballat mai.

Preparació del 3er Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat: reunió oberta el 22 de juliol

El Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC) celebrarà durant la primavera de 2016 el 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat, en què es debatran els principals problemes i reptes que afronta el sector. Amb l’objectiu d’implicar en la seva organització totes les entitats que ho vulguin, s’ha convocat una jornada de treball oberta el proper 22 de juliol (16.30h a la seu del Departament de Benestar Social i Família, a Barcelona). Es demana confirmar assistència via mail.

Dia Mundial de la Salut Mental 2015, 10 d’octubre a Valls

La Federació Salut Mental Catalunya ha donat a conèixer que la ciutat de Valls acollirà enguany la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, dissabte 10 d’octubre, amb el lema ‘Dignitat en salut mental’. La celebració matinal, a la Plaça del Pati, inclourà activitats lúdiques i serà el punt de partida d’una cercavila fins la Sala El Kursaal, on se celebrarà un dinar i tindran lloc les actuacions i el final de festa de la tarda.

Agència de Comunicació Socialcomunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2015 ECAS, All rights reserved.