Skip to content

Núm. 130 | 07.01.2016

actualitat ECAS

Jornada internacional ‘Societat relacional i execució penal’, 29 de gener

Divendres 29 de gener tindrà lloc de 9 a 14h al CosmoCaixa de Barcelona la jornada internacional ‘Societat relacional i execució penal’, que s’acostarà a teories i experiències internacionals de rehabilització i reinserció post penal. Inclourà una conferència de Fergus McNeill, catedràtic de Criminologia i Treball Social a la Universitat de Glasgow; una taula rodona sobre ‘Rehabilitació social, comunitat i societat civil’, i la presentació de casos de recerca i bones pràctiques a diversos països. Incripció oberta: formulari online. | Programa (PDF) | presentació de la jornada (PDF)

‘Innovación y empoderamiento en la lucha contra la pobreza’, llibre disponible online

El segon número de la col·lecció IDEES I EINES PER A L’ACCIÓ SOCIAL, fruit del programa ‘Empoderem per transformar’, ja està disponible online (PDF) en la seva versió en castellà: Innovación y empoderamiento en a lucha contra la pobreza. La versió del llibre en català –disponible online i també impresa— es va presentar a Barcelona el passat mes de novembre (llegir crònica de la presentació). La publicació recull una sèrie de reflexions i recomanacions per emprendre el camí de la innovació.

Eines de Google per a la millora de l’eficiència, 27 de gener

ECAS i altres organitzacions del tercer sector organitzem conjuntament amb SIC.solucions una sessió formativa sobre les eines de millora de l’eficiència tecnològica de les entitats socials que ofereix Google Apps, de la mà del seu soci a Espanya Nubalia. La sessió tindrà lloc dijous 19 de novembre de 9.15 a 12.15h a la seu d’ECAS (Via Laietana 54, 1r pis) i ja us hi podeu inscriure en aquest formulari.

RECORDATORI: Seminari d’Innovació Social amb experiències internacionals, 12 gener

Us recordem que dimarts 12 de gener de 9 a 14h ECAS i l’Ajuntament de Barcelona organitzem conjuntament el II Seminari d’Innovació Social, centrat aquesta vegada en ‘Experiències internacional de treball en xarxa’. Tindrà lloc al Palau Macaya (Passeig Sant Joan 108, Barcelona) i encara us hi podeu inscriure en aquest formulari online. | Programa en PDF

‘La política social no pot esperar’,
article de Teresa Crespo

La presidenta d’ECAS, Teresa Crespo, reflexiona sobre el “context polític ple d’incògnites” en què ens trobem i el seu impacte en les polítiques socials en un article (PDF) publicat avui a El Periódico de Catalunya: “La sensació d’incertesa i incomoditat em recorda altres experiències viscudes, com les mesures acordades en el ple del Parlament contra la pobresa de l’any passat, o la promesa de fa quatre anys del partit que encara avui governa en funcions de renovar de forma imminent la renda mínima d’inserció”.

les ENTITATS informen

Noves convocatòries del Fons
de Solidaritat de la UAB
per a la cooperació universitària

La Fundació Autònoma Solidària obre la Convocatòria XXXIII del Fons de Solidaritat de la UAB (PDF), adreçada a membres del PDI i PAS, i la Convocatòria E2015-2016 (PDF), adreçada a estudiants de postgrau, màster i doctorat. Totes dues convocatòries promouen accions de cooperació universitària amb països del Sud i activitats d’educació per al desenvolupament. El període per presentar-s’hi s’obrirà dilluns 11 de gener.

Curs sobre ‘Formació de la nova ciutadania: llengua, cultura i participació’, gener-maig

La Comissió de Formació de la Coordinadora de la Llengua de Barcelona –formada per EICA, Migra Studium, Probens i Servei Solidari— inicia aquest mes de gener un nou mòdul del curs ‘Formació de la nova ciutadania: llengua cultura i participació’. S’adreça a formadors que es dediquen a l’ensenyament del català, el castellà i/o l’alfabetització de persones adultes migrades i constarà de quinze sessions fins el mes de maig. La inscripció ja està oberta en aquest formulari online (preu: 50€ tot el mòdul, 35€ monogràfics, 20€ cada sessió independent, gratuït per a persones vinculades a entitats de la Coordinadora de la Llengua).

TERCER SECTOR al dia

Debat sobre ‘La contribució del Tercer
Sector al lloguer social’, 26 de gener

Dimarts 26 de gener a les 9.20h tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès un debat sobre ‘La contribució del Tercer Sector al lloguer social’ en el marc del cicle ‘Catalunya Social’ organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social. Comptarà amb la participació de Carme Trilla, Francesc Sutrias i Xavier Mauri (Fundació Hàbitat3), Enric Arqués (Fòrum Salut Mental) i Marta Olaria (Arrels Fundació). La inscripció ja està oberta en aquest formulari online.

El 2016 arriba el V Congrés del Tercer Sector: reserva’t les dates!

El V Congrés del Tercer Sector organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social se celebrarà del 7 al 10 de juny a Barcelona amb el lema ‘Créixer socialment’ i la idea que “la recuperació del creixement econòmic només tindrà sentit si ens serveix per tornar a créixer socialment”. Podeu consultar online l’estructura d’activitats que inclourà la trobada, que enguany durarà un dia més.

Premis a l’emprenedoria social contra l’atur juvenil

Els Premis SBC Transforma tenen l’objectiu d’identificar persones d’entre 16 i 30 anys amb idees de negoci que tinguin impacte social, amb el doble objectiu de promoure l’emprenedoria social entre el jovent i de crear empreses socials que generin ocupació per al col·lectiu de joves. El termini per presentar-hi propostes finalitza el 25 de febrer. | Bases del premi (PDF)

Conferència i debat sobre el treball comunitari, 18 de gener

L’entitat Impuls a l’Acció Social inicia els actes de celebració del seu desè aniversari amb una conferència-col·loqui sobre el treball comunitari el proper 18 de gener a les 18h a l’Ateneu Barcelonès. Marta Llobet i Marta Ballesteros, professores de l’Escola de Treball Social de la UB, oferiran una mirada històrica sobre el passat, el present i el futur del treball comunitari i reflexionaran sobre la seva situació a Catalunya i el Quebec.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|LIST:DESCRIPTION|*entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa actualitzar dades de la subscripció

 

 

This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|**|REWARDS|*