Skip to content

Núm. 131 | 21.01.2016

actualitat ECAS

II Seminari d’Innovació Social: crònica, materials i fotografies

Ja podeu llegir online la crònica del II Seminari d’Innovació Social i consultar els materials que s’hi van presentar. La jornada (veure fotografies) ha permès posar en comú experiències internacionals de treball en xarxa a través de cinc projectes europeus, dos d’inserció sociolaboral a Alemanya i Noruega, i els altres tres en els àmbits de la pobresa energètica a Anglaterra, l’habitatge a Finlàndia i l’educació a Alemanya.

Nova edició del Premi ASPÀSIA

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector convoquen el IV Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, un reconeixement a la trajectòria de persones que hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’empoderament de les dones. El termini de presentació de candidatures finalitza l’1 de de març i es poden fer arribar a través d’aquest formulari online.

RECORDATORI: Jornada ‘Societat relacional
i execució penal’, 29 de gener a Barcelona

Us recordem que divendres 29 de gener tindrà lloc de 9 a 14h al CosmoCaixa de Barcelona la jornada internacional ‘Societat relacional i execució penal’ sobre teories i experiències internacionals de rehabilitació i reinserció post penal. Inclourà una conferència de Fergus McNeill, catedràtic de Criminologia i Treball Social a la Universitat de Glasgow, una taula rodona sobre ‘Rehabilitació social, comunitat i societat civil’, i la presentació de casos de recerca i bones pràctiques. Sonia Fuertes, vicepresidenta d’ECAS, reflexiona sobre la importància de la coresponsabilitat en l’àmbit penitenciari en un article a Social.cat. Encara us podeu inscriure en aquest formulari online | Programa (PDF).

RECORDATORI: Sessió formativa sobre eines de Google per a la millora de l’eficiència tecnològica de les entitats socials, 27 de gener

Us recordem que ECAS i altres organitzacions del tercer sector organitzem conjuntament amb SIC.solucions una sessió formativa sobre les eines de millora de l’eficiència tecnològica de les entitats socials que ofereix Google Apps, de la mà del seu soci a Espanya Nubalia. La formació tindrà lloc dimecres 27 de gener de 9.15 a 12.15h a la seu d’ECAS (Via Laietana 54, 1r pis) i us hi podeu inscriure en aquest formulari.

les ENTITATS informen

Campanya ‘Donate a book to these girls’

La Fundació Akwaba, en el seu objectiu de promoció de la participació i de la coresponsabilitat social, ha llançat una campanya de crowdfunding per invertir en l’aprenentatge de les 60 alumnes dels cursos de castellà de l’entitat. La campanya de donatius estarà oberta fins a finals de març.

Premi Solidaritat 2015 per a l’entitat Noves Vies

L’Associació Noves Vies ha estat reconeguda amb el Premi Solidaritat 2015 que atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya per la seva tasca de suport jurídic a menors immigrants a Catalunya. L’acte d’entrega del guardó tindrà lloc el proper 15 de febrer en un acte pública al Parlament de Catalunya. ENHORABONA!

Presentació de l’hort comunitari de la Fundació Germina

Sota el lema ‘Fem germinar el barri’ demà divendres la Fundació Germina presentarà el seu projecte d’hort comunitari. L’acte tindrà lloc de 17 a 19h a la plaça del Rellotge de Santa Coloma de Gramenet i inclourà un taller de plantes, espectacle infantil i tast de productes. +info al web d’ECAS

TERCER SECTOR al dia

V Congrés del Tercer Sector Social: convocatòria oberta
per presentar propostes

La Taula d’entitats del Tercer Sector ha obert una convocatòria per presentar propostes per l’Àgora d’experiències i el programa de visites a entitats socials del V Congrés del Tercer Sector Social. El termini finalitza el proper 19 de febrer i les bases i el formulari ja es poden consultar online.

Hola, Design for All, nova publicació
digital sobre disseny inclusiu

El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya llança una nova publicació digital dedicada a la difusió dels valors del disseny inclusiu. Hola, Design for All, que ha comptat amb la col·laboració de l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, publicarà quinzenalment entrevistes a professionals que comparteixen els valors del disseny per a tothom o disseny universal. La primera entrevista, al responsable d’inclusió social i discapacitats del Victoria & Albert Museum de Londres, ja es pot llegir online.

Oferta formativa del CEESC,
primer quadrimestre de 2016

El Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya organitza una trentena de cursos i càpsules sobre diferents temes relacionats amb l’educació social, com ara recursos d’intervenció i la gestió de projectes, durant el primer quadrimestre de 2016. Podeu consultar online el catàleg complet.

Presentació d’accions de la Social Business City Barcelona

El proper dimarts 26 de gener tindrà lloc de 9 a 13h al Palau de la Música l’acte de presentació d’accions de la Social Business City Barcelona. L’acte comptarà amb la participació del professor Muhammad Yunus, Premi Nobel de la Pau 2006.

Taller d’intercanvi sobre l’Economia
del Bé Comú, 27 de gener a Barcelona

La Xarxa NUST i la Xarxa d’Economia Solidària de Barcelona organitzen conjuntament un taller per reflexionar sobre l’Economia del Bé Comú i la seva aplicació a les organitzacions. Tindrà lloc el proper dimecres 27 de gener de 9.30 a 11h a Sala Activa (Almogàvers, 165). La inscripció ja està oberta via correu electrònic.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|LIST:DESCRIPTION|*

entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa actualitzar dades de la subscripció

 

 

This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|**|REWARDS|*