Skip to content

Núm. 133 | 18.02.2016

actualitat ECAS

Assemblea d’ECAS, 15 d’abril

Totes les entitats membres d’ECAS esteu convocades a participar a la primera Assemblea General Ordinària del 2016, que tindrà lloc divendres 15 d’abril de 10 a 14h a la nostra seu (Via Laietana 54, pral.). S’hi presentaran el tancament financer i l’informe d’activitats 2015, així com els pressupostos i el pla operatiu per al 2016. Com també és habitual, la trobada es tancarà amb un espai de reflexió i debat. Ja podeu confirmar la vostra assistència a ecas@acciosocial.org. La vostra participació és molt important!

El programa Làbora d’inserció laboral continua als barris de Barcelona el 2016

El programa d’inserció Làbora tindrà continuïtat durant el 2016 i les entitats impulsores ja han fet públics els resultats de la licitació per a l’adjudicació de les noves places de tècnics d’ocupabilitat i formació. La gestió d’aquests serveis als barris de Barcelona durant el 2016 per part d’entitats d’ECAS estarà en mans d’Insercoop (Sarrià- Sant Gervasi), Femarec (Horta – Guinardó), Fundació Àmbit Prevenció (Sants – Montjuïc) i Fundació Mercè Fontanilles (Nou Barris i Sant Andreu). La Fundació Salut i Comunitat treballarà en la prospecció d’empreses a tota la ciutat. Per part de la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (Feicat), s’encarregaran de la gestió Salta (Horta – Guinardó), Trinijove (San Andreu), Formació i Treball (Nou Barris i prospecció) i Andròmines (prospecció).

Jordi Collado s’incorpora a l’equip tècnic
per dinamitzar la comissió de Tarragona

La seva funció serà la de dinamitzar i reforçar les tasques de coordinació de la Comissió Territorial d’ECAS a Tarragona que porta a terme Vivian Cano, de la Cooperativa Cerc@. Jordi Collado és treballador social, animador sociocultural i emprenedor social. És exdirector i membre del Consell Assessor de la Fundació Casal l’Amic i forma part de l’equip impulsor de l’empresa social Coopula.

les ENTITATS informen

Jornada internacional d’innovació social
per a la infància tutelada, 14 de març

Intress organitza una jornada sobre ‘Innovació social per a la infància’ que tindrà lloc dilluns 14 de març a partir de les 16.30h a l’auditori del CaixaFòrum de Barcelona. Es tracta d’un espai de reflexió sobre polítiques i iniciatives per a la infància tutelada i la transformació de les situacions de desigualtat que pateixen. S’hi presentaran experiències de Sudàfrica, Alemanya, Noruega i Espanya. La inscripció a la jornada ja està oberta i és gratuïta.

Premi Solidaritat a l’Associació Noves Vies

L’Associació Noves Vies ha estat guardonada amb el Premi Solidatitat 2015 de Institut de Drets Humans de Catalunya en reconeixement a la seva tasca de defensa jurídica dels menors immigrants no acompanyats (MINA). El president de Noves Vies, Albert Parés, ha reivindicat a l’acte d’entrega del premi el dret a la dignitat d’aquests joves i infants (vídeo del discurs). L’enhorabona a tot l’equip de Noves Vies per aquest merescut reconeixement!

Rebaixes solidàries amb Dona Kolors

La marca de roba i complements Dona Kolors, impulsada per El Lloc de la Dona, se suma a la campanya de rebaixes amb descomptes de fins al 40% en el preu dels seus articles. Comprant a la seva botiga online o en alguns comerços distribuïdors es contribueix a la lluita contra l’exclusió social de les dones que confeccionen els productes.

Jornada ’10×10′ Càpsules d’Innovació Social’

Sumar organitza la quarta edició de la jornada ’10×10′ Càpsules d’Innovació Social’, una trobada de professionals per compartir eines i experiències en l’àmbit de l’acció social. Tindrà lloc el 18 de març de 9.30 a 14h al CosmoCaixa de Barcelona i hi presentaran els seus projectes diverses entitats d’ECAS: AFEV, IntressApip-Acam i Germina. Inscripció: formulari online.

El Teb participa al
I Congrés de Sobirania Tecnològica

El I Congrés de Sobirania Tecnològica vol esdevenir un espai de reflexió sobre l’apoderament de la ciutadania a través del desenvolupament i ús de la tecnologia. El Teb hi participarà presentant la seva experiència al barri del Raval del Barcelona i amb un taller per a infants i joves. El congrés tindrà lloc els dies 19 i 20 de febrer a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB i la inscripció ja està oberta via correu electrònic.

TERCER SECTOR al dia

4a Jornada DDiPAS: ‘Temps i tercer sector: construïm entitats sostenibles i eficaces’, 16 de març

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i la Diputació de Barcelona organitzen la 4a Jornada DDiPAS, en què es debatrà sobre ‘Temps i tercer sector: construïm entitats sostenibles i eficaces’. Tindrà lloc dimecres 16 de març de 16.30 a 20h a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i s’hi presentaran els primers resultats de l’estudi ‘Gestió del temps a les entitats socials: situació actual, reptes i dificultats’ elaborat per DDiPAS. També inclourà una taula d’experiències amb la participació de la Fundació Surt, la Fundació Joia i Suara Cooperativa. La inscripció ja està oberta en aquest formulari online | Programa PDF

‘La feminització de la pobresa. Reivindicant una mirada de gènere’, debat el 8 de març

La propera sessió del cicle de ‘Debats Catalunya Social’ organitzats per la Taula del Tercer Sector tindrà lloc el proper 8 de març, de 9.15 a 10.45h a l’Ateneu Barcelonès, i se centrarà en ‘La femenització de la pobresa. Reivindicant la mirada de gènere’. Comptarà amb la participació de Sonia Fuertes, vicepresidenta d’ECAS i de la Taula, Fina Rubio, presidenta de la xarxa DDiPAS, Mercè Darnell, de Càritas Diocesana de Barcelona, i Paola Contreras, de Mujeres Pa’lante. La inscripció ja està oberta: formulari online.

Formació sobre sobre ‘Asil, Immigració i Drets Humans’

La cinquena edició d’aquest curs, organitzat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, tindrà lloc de l’1 al 16 de març. El seu objectiu és formar professionals que treballen amb persones nouvingudes sobre els mecanismes de protecció internacional en el marc de la Unió Europea i de l’Estat espanyol, així com sobre l’acollida i l’acompanyament psicosocial. Es pot formalitzar la inscripció fins el proper 29 de febrer adjuntant el currículum al correu electrònic cursos_ccar@cear.es.

Fòrum contra la islamofòbia i tota mena de racisme, 20 de febrer

Dissabte 20 de febrer a partir de les 10h tindrà lloc el Fòrum social contra la islamofòbia i tota mena de racisme, a Espai Jove Fontana (Gran de Gràcia 190, Barcelona), organitzat per Unitat contra el Feixisme. Es podrà en tallers sobre espais de culte, la islamofòbia i l’educació, el mitjans de comunicació i l’islamofòbia, l’antisemitisme, els drets civils o la romanofòbia, entre d’altres. Les inscripcions ja estan obertes, i els horaris disponibles al cartell del fòrum.

Jornada ‘La Xarxa de Salut Mental a debat: mites i realitats’

L’Associació Catalana de Professionals de Salut Mental i la Fundació Congrés Català de Salut Mental organitzen la vuitena edició d’aquestes jornades sobre diferents aspectes relacionats amb les professionals de la salut mental, fent èmfasi en aquesta ocasió en la vitalitat de la xarxa. L’acte tindrà lloc el proper divendres 26 de febrer a la Sala d’actes del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Passeig de la Bonanova, 47) de 8.30 a 14h. Podeu formalitzar la inscripció en aquest formulari online.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció