Skip to content

Núm. 136 | 31.03.2016

actualitat ECAS

Assemblea General Ordinària d’ECAS, 15 d’abril

Us recordem que la primera assemblea de 2016 tindrà lloc divendres 15 d’abril de 10 a 14h a la seu d’ECAS (Via Laietana 54, pral.). S’aprovarà l’acta de l’assemblea anterior, s’hi presentaran el tancament financer i l’informe d’activitats 2015, així com els pressupostos i el pla operatiu per al 2016. La trobada es tancarà amb un espai de reflexió i debat. Properament us farem arribar l’ordre del dia detallat, per confirmar la vostra assistència escriviu a ecas@acciosocial.org.

V Congrés del Tercer Sector: inscripció amb descompte per a les entitats d’ECAS

Les entitats membres d’ECAS podeu gaudir de descomptes en les inscripcions al V Congrés del Tercer Sector, del 14 al 17 de juny a Barcelona, que es formalitzin abans del 13 de maig. D’una banda, hi ha la tarifa reduïda per ser membres de la Taula del Tercer Sector, i de l’altra, la possibilitat d’obtenir un codi de descompte per grups. Per obtenir aquest codi, contacteu amb la Taula via correu electrònic. Les inscripcions estan obertes des d’aquesta setmana.

Seminari sobre la teoria del canvi al tercer sector, 9 de maig

La comissió d’internacionalització d’ECAS organitza aquesta formació per les entitats associades. A la primera part, l’expert en cooperació internacional Jordi Delbas ens oferirà una formació sobre teoria del canvi. La segona part de la jornada serà un espai de reflexió sobre els canvis de paradigma que s’han d’impulsar al si de les organitzacions per donar el pas cap a la seva internacionalització. Reserveu-vos la data, aviat publicarem més informació.

Demà 12-14h: coordinació
de comissions i vocalies

Us recordem que demà divendres 1 d’abril, de 12 a 14h, tindrà lloc la primera reunió de coordinació dels espais de treball de la federació, amb la participació de les persones responsables de comissions, vocalies i grups de treball d’ECAS. Es treballarà la millora de la incidència política, de la capacitació dels professionals i de la coordinació de projectes, la designació de portaveus per àmbit temàtic i la vehiculació de temes entre la Junta Directiva i els espais de treball, entre d’altres.

ECAS es reuneix amb les conselleries de Justícia i de Treball, Afers Socials i Famílies

Els passats 18 i 21 de març, representants de la Junta Directiva d’ECAS van assistir a diferents reunions amb Carles Mundó, conseller de Justícia i Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies (a la fotografia). Alguns dels temes tractats van ser la participació del tercer sector en tot el cicle de polítiques d’execució penal, en l’àmbit judicial; i les polítiques d’inserció sociolaboral, la Renda Mínima d’Inserció, la normativa sobre menors immigrants no acompanyats i la valoració del darrer pla de suport a les famílies, en l’àmbit social.

ECAS renova a la Junta Directiva del CAB

Domènec Domenech, de la Fundació Mercè Fontanilles, forma part de la nova Junta Directiva del Consell de les Associacions de Barcelona, elegida el 7 de març, en representació d’ECAS. La nova Junta Directiva del CAB està presidida per Montserrat Morera, de la Taula d’Entitats de Sarrià, i s’hi incorporen com a noves organitzacions la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya i la Federació d’Associacions de Cànnabis de Catalunya.

les ENTITATS informen

SER.GI i Utopia participen
al FSCAT de Girona

Les fundacions SER.GI i Utopia participen al proper Fòrum Social Català de Girona, que tindrà lloc dissabte 16 d’abril a la Biblioteca Carles Rahola de Girona d’11 a 18h. Aquest fòrum aplega un total de 36 entitats de les comarques gironines dedicades a diferents àmbits, com la cooperació internacional, l’ecologia, l’economia social, l’educació i la igualtat de gènere, entre altres. L’entrada és lliure i el programa complet (PDF) ja es pot consultar online.

Marianao amb ‘Empreses impulsores del canvi’

Dijous 7 d’abril de 9.30 a 11h tindrà lloc a la Biblioteca Jordi Rubio i Balaguer de Sant Boi de Llobregat l’esmorzar amb empreses ‘Empreses impulsores del canvi’, organitzat per la Fundació Marianao cojuntament amb la Fundació Bancària ‘la Caixa’ i Sant Boi Empresarial. S’hi presentarà el programa Incorpora i una ponència sobre responsabilitat social corporativa. Ja estan disponibles el programa (PDF) i el formulari d’inscripció.

Formació en hostaleria per a joves al Casal dels Infants

El Casal dels Infants organitza un curs per a joves d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur per formar-se en l’àmbit de l’hostaleria com a ajudants. Les inscripcions estan obertes presencialment al Casal dels Infants (Junta de Comerç 21, Barcelona), fins a l’11 d’abril. Per a més informació: lcaparros@casaldelsinfats.org.

Arrels Sant Ignasi convoca un concurs per Sant Jordi

Arrels Sant Ignasi organitza un concurs de Sant Jordi (bases) per a persones ateses pels seus programes. Hi ha dues categories: literària (relats, poemes, prosa, etc.) i plàstica (altres expressions artístiques). El termini de presentació dels treballs és el 15 d’abril a les 20h als diferents centres de l’entitat.

‘Carxofada popular’ de GATS, 10 d’abril

GATS organitza una ‘Carxofada popular’, amb un concurs de cuina de plats elaborats amb carxofa del Prat de Llobregat, diumenge 10 d’abril a partir de les 10.30h. Tindrà lloc en el marc de la Festa de la carxofa del Prat organitzada per l’ajuntament d’aquesta localitat del Baix Llobregat. Per participar-hi, cal inscriure’s aquest formulari (fins el 7 d’abril). Les bases del concurs també estan publicades.

TERCER SECTOR al dia

Setmana del voluntariat a Girona, del 4 al 9 d’abril

L’Ajuntament de Girona i la Federació Catalana de Voluntariat Social organitzen els actes de celebració de la Setmana del voluntariat a Girona, que tindrà lloc del 4 al 9 d’abril. El programa inclou tertúlies, conferències, tallers, una marxa de torxes, el lliurament dels premis del 7è concurs de relats de voluntariat social i la presentació de la ‘Guia de Responsabilitat Social’, elaborada per la FCVS.

‘Connecta’t al Blau’ per l’autisme

Amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, el proper 3 d’abril l’associació Aprenem organitza la festa solidària ‘Connecta’t al blau’ amb l’objectiu de sensibilitzar sobre l’autisme i reivindicar els drets de les persones amb TEA. Hi haurà jocs sensorials, jocs cooperatius, visita al planetari, al zoo i a museus i sortides en veler, entre d’altres. Per cada activitat hi ha una entrada-donatiu que es destinarà íntegrament a seguir fent possible la inclusió dels infants amb autisme.

Conferència sobre feminisme i transformació, 5 d’abril

L’Institut d’Humanitats de Barcelona i el CCCB organitzen la conferència ‘Una revolució sense model. Feminisme i transformació’, a càrrec de Fina Birulés, el proper 5 d’abril de 19 a 20.30h al CCCB (Montalegre 5, Barcelona). L’acte vol commemorar el 40è aniversari del naixement del feminisme a Catalunya i Birulés reflexionarà sobre la trajectòria feminista des dels 70 fins l’actualitat.

‘Somriu per la infància’, 9 d’abril

La Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA) organitza dissabte 9 d’abril la 4a edició de la seva festa ‘Somriu per la infància’ a PortAventura World. Aquesta festa solidària és un esdeveniment lúdic i alhora de sensibilització sobre els drets de la infància i la igualtat d’oportunitats. L’entrada solidària, ja a la venda, és de 18 € i es destina al transport i el dinar d’infants i joves en situació de desemparament o risc d’exclusió social que participen aquell dia a la festa, i a les despeses derivades de l’organització.

Seminari ‘Reptes i futur dels mecanismes de protecció
dels drets de les dones’, 5 d’abril a Barcelona

El proper dimarts 5 d’abril tindrà lloc el seminari ‘Reptes i futur dels mecanismes de protecció dels drets de les dones’, organitzat per l’Associació per les Nacions Unides en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. El seminari es desenvoluparà de 18 a 20.10h, al Col·legi d’Enginyers (Bailen, 68. Barcelona). Cal confirmar l’assistència al telèfon 93 301 31 98 o a info@anue.org. Ja està disponible el programa complet (PDF).

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.org

donar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció