Skip to content

Núm. 137 | 14.04.2016

actualitat ECAS

Publiquem una ‘Guia d’entitats d’acció social a Girona’

La Comissió Territorial d’ECAS a Girona ha publicat una Guia d’entitats d’acció social a Girona (PDF) que recull els recursos i serveis de 21 entitats gironines que treballen en àmbits diversos (des de l’atenció a la infància, a la cooperació internacional, la interculturalitat o l’acompanyament a persones amb discapacitat). Pretén ser un recurs útil per enfortir la col·laboració entre l’administració local i el tercer sector, i per donar impuls a nous projectes. S’han imprès 300 exemplars de la guia en paper i també es pot descarregar en PDF.

Demà, Assemblea General d’ECAS

Demà divendres 15 d’abril de 10 a 14 hores us esperem a la seu d’ECAS (Via Laietana 54) per participar a la primera Assemblea General Ordinària del 2016. Si escau, s’aprovarà l’acta de l’assemblea anterior, es presentaran el tancament financer i l’informe d’activitats 2015, els pressupostos i el pla operatiu per al 2016. L’espai de reflexió i debat tractarà sobre ‘El rol d’ECAS a entorn les oportunitats en el lideratge de projectes. Reptes estratègics de futur’. Encara sou a temps de confirmar la vostra assistència a ecas@acciosocial.org. |  Documentació (contrasenya: ECAS2016)

Nova publicació de CJ sobre treball a càrrec de Teresa Crespo

El Centre d’estudis Cristianisme i Justícia ha llançat el número 198 dels seus ‘Quaderns CJ’. La publicació porta com a títol ‘El treball: el present i el futur. Entre la creixent precarització i la ineludible necessitat de repensar-lo’ i ha estat redactada per Teresa Crespo, presidenta d’ECAS. El quadern és fruit d’un seminari intern sobre ‘Present i futur del treball’, organitzat per l’Àrea Social de Cristianisme i Justícia, de la qual forma part l’autora. La publicació ja està disponible online: en castellà i en català i en formats PDF i ePUB.

ECAS ha estat ratificada com a membre de FOCIR

ECAS ha estat ratificada com a nou membre de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) a l’assemblea general ordinària, celebrada el 31 de març. També han entrar a formar-hi part FEICAT- Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya, Plataforma Educativa, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, i el Consell de l’Advocacia Catalana. A l’acte també s’ha elegit la nova Junta Directiva per un període de quatre anys, amb Mònica Sabata de nou com a presidenta.

les ENTITATS informen

II Congrés sobre l’Ocupació de les Persones Aturades de més de 45 anys, 19-20 d’abril

Acció Solidària Contra l’Atur participarà en una de les taules rodones del II Congrés sobre l’Ocupació de les Persones Aturades de Més de 45 Anys, que se celebra els dies 19 i 20 d’abril a l’Auditori Barradas (Rambla de Just Oliveras 56, L’Hospitalet de Llobregat). Oriol Romances, president de l’entitat, intervindrà en una taula rodona sobre ‘Recursos cap a l’ocupació’. Ja es pot consultar el programa complet i fer la inscripció.

‘Prepara’t’ amb el Casal dels Infants

El Casal dels Infants posa en marxa la 5a edició del programa ‘Prepara’t’, una formació adreçada a joves d’entre 16 i 25 anys que vulguin millorar la seva ocupabilitat. S’hi treballen competències transversals com la motivació, la responsabilitat i el treball el equip. Cal inscriure’s en persona (Junta de Comerç 21, Barcelona) i assistir a una sessió informativa dijous 21 d’abril a les 10h. Per a més informació: 93 198 06 98.

A l’abril, ‘Tapa Solidària’ amb Ared

Els restaurants del Grup Andilana continuen amb la seva campanya ’12 tapes, 1 món’ (PDF), proposant una tapa solidària per 1€, els beneficis de la qual es destinen a entitats socials. Durant el mes d’abril, la recaptació anirà a la Fundació Ared. Ja s’han pogut beneficiar d’aquesta iniciativa altres entitats d’ECAS: Arrels Fundació, Casal dels Infants i el El Lloc de la Dona.

2a edició del curs d’estrangeria de Comtal i Noves Vies

La Fundació Comtal, en col·laboració amb l’associació Noves Vies i Creu Roja, organitza la 2a edició d’aquesta formació, adreçada a personal tècnic d’entitats socials o administracions i a persones voluntàries. La formació tindrà lloc durant el mes de maig al Palau Alòs (Sant Pere Més Baix 55, Barcelona). El curs (dossier en PDF) consta de nou sessions sobre diversos temes legals que afecten les persones nouvingudes. Més informació: juridic@comtal.org | 93 319 98 55.

Sant Jordi 2016 amb les entitats d’ECAS

La Fundació IReS oferirà aquest 23 d’abril roses acompanyades del conte #SalvemElDrac en una parada davant del Majestic Hotel & Spa de Barcelona, dins la iniciativa ‘Una Rosa per una causa’. La Fundació Comtal prepara la campanya ‘Una rosa és una oportunitat’: es poden fer comandes de roses (93 295 46 36 | comunicacio@comtal.org), assistir a la festa que organitzen la vigilia de Sant Jordi a la tarda a la plaça Pou de la Figuera o passar per la parada que tindran dissabte 23 davant del Mercat de Santa Caterina de Barcelona. També es poden fer comandes, fins avui, al Centre d’Acollida ASSÍS (info@assis.cat | 932 520 568), que posarà la seva parada al carrer Major de Sarrià de Barcelona. L’Associació per a Joves Teb tindrà una parada a la Rambla del Raval de Barcelona i farà animacions sobre els drets humans. Si també prepareu activitats per Sant Jordi, envieu-nos la informació a comunicacio@acciosocial.org i les inclourem en aquest recull.

TERCER SECTOR al dia

TransparEnt, nou portal de transparència
dirigit a les entitats del tercer sector

Ja està disponible TransparEnt, una plataforma online gratuïta per a l’autoavaluació en transparència i qualitat de la informació dirigida a organitzacions sense afany de lucre. L’eina proposa 45 indicadors sobre transparència organitzats en cinc blocs temàtics: entitat, òrgans i persones, gestió, informació i participació. TransparEnt posa a l’abast de les entitats una versió demo per testar l’eina abans de registrar-se.

Presentació de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector, 28 d’abril

Dijous 28 d’abril a les 12h tindrà lloc l’acte de presentació de la 2a edició de l’Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2016, al Palau Robert (Passeig de Gràcia 107, Barcelona). Hi participaran la consellera Dolors Bassa; el president i la directora de La Confederació, Joan Segarra i Laia Grabulosa; Pau Vidal, director de l’Observatori del Tercer Sector; i Josep Vidal, Director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa. La inscripció ja està oberta a través d’un formulari online o al telèfon 93 268 85 60.

‘Solucions TIC a mida’ per al tercer sector, jornada el 27 d’abril

La Fundació Joia, l’Associació Arep i la Fundació Eulàlia Torres de Beà organitzen la jornada ‘Solucions TIC a mida’, adreçada a professionals d’entitats sanitàries i socials, que tindrà lloc dimecres 27 d’abril de 9 a 13h al CaixaFòrum de Barcelona. Jordi Pascual, vocal d’innovació de la Taula del Tercer Sector, hi oferirà una conferència sobre ‘La tecnologia com a instrument al servei de l’eficiència en l’atenció a persones i la gestió d’organitzacions’. La jornada és gratuïta i les inscripcions ja estan obertes online.

‘Non Profit’, nou portal de Xarxanet en anglès

Aquest mes s’ha posat en marxa NonProfit, el nou portal de Xarxanet en anglès sobre l’actualitat del tercer sector i del voluntariat. L’objectiu d’aquest web és donar visibilitat a la tasca d’entitats catalanes a l’exterior, promoure l’intercanvi de bones pràctiques d’arreu del món i esdevenir un espai de debat sobre el tercer sector. Al mes de maig s’enviarà el primer butlletí mensual, al qual ja us podeu subscriure. El canal de Twitter @nonprofit_cat és la seva presència a les xarxes socials.

Debat sobre els maltractaments a les persones grans, 3 de maig

El proper debat del cicle Catalunya Social organitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector porta com a títol ‘Maltractaments a les persones grans. Una realitat oculta que exigeix respostes’ i tindrà lloc el 3 de maig de 9.20 a 10.45h a l’Ateneu Barcelonès. L’acte comptarà amb la participació d’especialistes d’entitats de gent gran, com Jordi Muñoz d’EIMA; Montserrat Falguera, presidenta FEATE; Enrique Peiró, representant de FATEC; i Pilar Rodríguez, representant de FOCAGG. La inscripció ja està oberta.

Agència de Comunicació Social
comunicacio@acciosocial.org | T. 93 268 3442Copyright © 2016 ECAS, All rights reserved.
Reps aquest correu perquè estàs subscrit/a al butlletí d’ECAS.entitats catalanes d’acció social | Via Laietana, 54 1er | 08003 Barcelona | T. 93 295 5946
ecas@acciosocial.org | www.acciosocial.orgdonar-se de baixa    actualitzar dades de la subscripció